gebelikte mantar sorunuma yardımcı olur musunuz?

elkecan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
40
113
13
37
merhaba kızlar,
ilk konum mantar hastalığına kısmetmiş.
15 haftalık hamileyim ve bunun 6-7.haftasından beri mantar sorunu yaşıyorum.
hamile kalmadan 2 sene kadar önce de mantar sorunum olmuştu; doktor fitil vermişti ve problem kalmamıştı.
ancak gebelikte bu hastalık maalesef bu kadar kolay geçmiyor:(
gebeliğin ilk aşamalarında ilaç kullanmak zararlı olur diye ilaç kullanmadım. 11. haftada doktorum sirkeli su önerdi. ancak 4-5 gün boyunca günde 2 kez sirkeli su ile bölgeyi temizlememe rağmen ilerleme kaydedemedim.
artık 12.haftada kaşıntılara dayanamayarak doktor tavsiyesi ile donaxyl fitil kullandım; ama o da iyi gelmedi.
bu sefer doktor krem verdi: pers-mant. bu krem de bölgeyi inanılmaz yaktı 1 hafta kullanmam gerekirken 4 gün anca dayanabildim. bu sefer 2 gün travazol kullan dedi doktor. onu da kullandım ama yine fayda yok. son çare vajina ph'ına uygun temizleyici kullanayım dedim tabiki çözüm olmadı.
bu arada ped kullanmadım, günde 2-3 kez çamaşır değiştirdim, pamuklu çamaşır dışında çamaşır kullanmadım ve çamaşırlarımı 80 derecede uzun programda yıkadım. hem üzüm hem elma sirkesi denedim. bol su içiyorum ve hamileliğimin başından beri oldukça sağlıklı besleniyorum. tatlı mantarı azdırır derler ama ben tatlıdan şu ara tiksinti duyuyorum ve yemiyorum.
gerek kaşıntısı gerek yanması gerekse cinsel ilişki sırasındaki acısı beni hayattan soğuttu.
dün gece artık sinirimden 2 saat durmadan ağladım. bugün doktoruma yazdım gebelikte maalesef mantar çok dirençli olabiliyor dedi ama ben çevremde benden başka bu kadar mantar sıkıntısı yaşayan hamile görmedim.
bu konuda açılan diğer başlıkları okudum ama çok faydalı bir bilgi alamadım. benim gibi hamilelikte çıldırma noktasına gelen ve bir çözüm bulanınız oldu mu?
Lütfen Allah rızası için biri bir yol göstersin.

Bu konuda deneyimim yok ama kullandigin market sirkesiyse ise yaramayabilir. Saglikli degil onlar. Ev sirkesini bir dene.

Tam okumadım konuyu uzun geldi başlığa istinaden çaresini yazıyorum: her gün 2 kez 1 çay kaşığı yoğurt sür genital bölgene. Sana verecekleri fitillerin içinde yoğurt bakterileri var. Benim de ilaçlarla geçmeyen inatçı mantarım vardı yoğurt ile geçti. Google da araştır biraz bu konudaki yazılar da çıkacak karşına.

Bu arada canlı bakteri olması için ben yoğurdu evde mayalıyordum. Hazır yoğurtlar şaibeli biraz. 3-4 gün sonunda geçmişti hastalığım. Ama 2 hafta kadar sürmeye devam etrim korkudan:)

Bu arada canlı bakteri olması için ben yoğurdu evde mayalıyordum. Hazır yoğurtlar şaibeli biraz. 3-4 gün sonunda geçmişti hastalığım. Ama 2 hafta kadar sürmeye devam etrim korkudan:)
çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim.

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende 32 haftalık hamileyim.18.haftada bende mantar olmuştum. Hiç bir ilaç kullanmadım sadece sirke kullandım;ama günde 2 kere değil her tuvalete gidişimde.hamilelikte olan mantar enfeksiyonun bebeğe bir zararı yoktur ancak doğum esnasında bebekte pamukcuk ve hastalıkların oluşumuna neden olabilir.o yüzden tedavi edilmesi gerekir.simdi yapacağın yoğun sirke içeren bir çözelti hatırlayacaksın. Her tuvalete gidişinde kullanacaksın. Vajinal duş almayacaksın ıslak kalmamasını özen göster. Eğer dayanabilrisen sirke miktarını artık 1 hafta kullan mutlaka faydası olacaktir

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende 32 haftalık hamileyim.18.haftada bende mantar olmuştum. Hiç bir ilaç kullanmadım sadece sirke kullandım;ama günde 2 kere değil her tuvalete gidişimde.hamilelikte olan mantar enfeksiyonun bebeğe bir zararı yoktur ancak doğum esnasında bebekte pamukcuk ve hastalıkların oluşumuna neden olabilir.o yüzden tedavi edilmesi gerekir.simdi yapacağın yoğun sirke içeren bir çözelti hatırlayacaksın. Her tuvalete gidişinde kullanacaksın. Vajinal duş almayacaksın ıslak kalmamasını özen göster. Eğer dayanabilrisen sirke miktarını artık 1 hafta kullan mutlaka faydası olacaktir
teşekkkür ederim. siz çözeltiyi ne kadar yoğunlukta hazırlamıştınız? sorun değil sirkenin yakmasına dayanırım, 1 hafta da uygularım yeter ki çözüm olsun.

1 litrelik Pet içerisine 750 ml sirke geri kalan şu olacak şekilde hazırladım. Sirke markası da önemli bazılarının içeriği şirkeden çok şu oluyor.

Bnce sirkeyi cok fazla seyreltmeyin, direkt tabi sirkeyi surmeyin ana sirke miktari ne kadar yogun olursa okadar iyi.
Kaliteli sirke sallayinca baya bi kopurur diye biliyorum.
Bn kendim yapmiyorum ama aliyorum cok memnunum.
O market sirkelerinin yanindan gecmiyor.
2 kere az akliniza estikce temizleyin o bolgeyi sirkeli suyla.
Gecirmeye bakin, ileriki zamanlarda tehlikleli olabilir.
Bide iliskiye ara verin bnce

Ya çok geçmiş olsun valla yapman gereken herşeyi yapmışsın sanki öneride bulunamayacağım sana

Hamileligimin 9 ayi mantarla gecti sizinkide oyle olucak buyuk ihtimal doktor fitil veriuodu hep 3 tane vardi ocinde kulandigim 3 gun biraz hafifliyodu 4cu gun yine ayniydi sirkede denedim sodaylada denedim gecmiyo malesef cok zor ama yapicak birsey yok

Çok geçmis olsn 2 ayda bir mantar olan birı olarak sizi çok iyi anlıyorum yapılması gereken herşeyi yapmışsınız inşallah geçer

Canim bu ara hep ben de bu illetle ugrastim... öncelikle iliskiye ara ver. Büyük ihtimal esine de bulasmis olabilir ama erkeklerde belli olmuyormus. Doktoruna söyle ona uygun antibiyotik versin.. bi de sarimsagi dene derim ben dayanamiyordum fazla ama bi dene derim canim. Gecmis olsun

Canim bu ara hep ben de bu illetle ugrastim... öncelikle iliskiye ara ver. Büyük ihtimal esine de bulasmis olabilir ama erkeklerde belli olmuyormus. Doktoruna söyle ona uygun antibiyotik versin.. bi de sarimsagi dene derim ben dayanamiyordum fazla ama bi dene derim canim. Gecmis olsun
teşekkür ederim. sarımsağı nasıl kullanmalıyım?

Gyno- lomexin diye bir fitil ve kremini vermişti doktor hamileyken,düzelmiştim.1,5 luk pet kutuya ılık suya bir-iki yemek kaşığı karbonat koyup çalkalayın her lavabo dan sonra taharet alıp ıslaklığını alın geçer.Geçmiş olsun.

Gyno- lomexin diye bir fitil ve kremini vermişti doktor hamileyken,düzelmiştim.1,5 luk pet kutuya ılık suya bir-iki yemek kaşığı karbonat koyup çalkalayın her lavabo dan sonra taharet alıp ıslaklığını alın geçer.Geçmiş olsun.
karbonatı siz denediniz mi? bana yakar gibi geliyor o bölgeyi.

Back