- 26 Mart 2018
- 8
- 0
- 31
-
- Konu Sahibi nevbahar___
Merhaba bende 15.haftamdayım alt 88 ast64 çıktı sence bu haftalarda ne sıkıntısı olur neler yaşayacağımı ve doktorların ne soylecegini çok merak ediyorum özellikle gebelik sonlandiriliyormus bu olabilir mi 1 hafta sonra tekrar kan verecemMerhabalar öncelikle tecrübelerimizi paylaşmaliyız bu şekilde arkadaşlar.Bende kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Benim hamileliğimin 2.ayinda yükselmeye başladı alt-ast degerleri ve 6.ayinda 500lere ulaştı ardından hemen hastaneye aldılar gitgide yükselen değerler dr lar bana hem net tani koyamadılar birçok yol denediler düşürmek icin bazen başarılı oldular düşürmek icin tabi yine normal değerlere gelmedi sonra tekrar yükseldi yani inişli çıkışli bir ay geçirdik hastanede. kimi zaman beni doğuma alıyorlardı biz istemiyorduk eşimle Dr lar ile konuşuyorduk vazgeçiyorlardı. kimi zaman onlar vazgeçiyordu. Yani o bir ayda nerdeyse 3- 5 günde bir doğuma alınıyordum tabi gozyaslari ile sonra vazgeçiliyordu bi şekilde. Sonra velhasıl kelam artık 31+5e kadar gelebildik dayanabildik benim ve bebeğimn direnci buraya kadarmış.Cunku alt-ast değeri 1300leri geçmişti nerdeyse. Ve dr artık geldi bana ve benim sonkez direnmeme bile musade etmedi direk ölüyorsun artik doğumdan başka çareniz yok dedi. Bense bebeğimin erkenden alınıp ölme riskinden veya yaşasa bile bazı sknti ihtimallerinden cok korkuyor ve elimden g2ldigince direnmeye iyiyiz biz şeklinde telkinde bulunma gayretindeydim. Ama o gun 18mayis 2017 tarihinde dr buraya kadar dedi ve doğuma alındım gözyaşları ile. Elhamdulillah bebegim yasadu biraz 35gunlik turlu skntilar cekti kuvezde ama cok sukur bugunumuze atlattik.Ben imtihanımın tamamina baktigimda hatamı düşündüğümde bu mesele ile ilgili başından beri hikaye geldi bana bu mesele. Dr lar erken dogum riskin var dediğinde bile ihtimal vermedim gerçekten erken dogum yapacağıma tabiki kontrollerimi aksatmadım ama yeterince ihtimalde vermedim önemsemedim Dr lar abartıyor dedim herneyse olacağında önüne geçilmiyor ama kesinlikle şunu demek istiyorum karaciğer enzim yüksekliği basite alınacak bir mevzu degil arkadaşlar Allah muhafaza ölümle sonuçlanabiliyor bebeğe bise olabiliyor. Bu sorunu yaşayan herkes sakin onemsememezlik yapmayın basite almayın isterse sınırı az bise geçsin yinede çok önemli. Benim 50kusurlerle yükselmeye başladı sınıri az bise geçmişti lakin en son geldiğim noktada 1300lere geldi. Allah cumlemizn imtihanını kolay kilsin insallah.
Merhaba bende 15.haftamdayım alt 88 ast64 çıktı sence bu haftalarda ne sıkıntısı olur neler yaşayacağımı ve doktorların ne soylecegini çok merak ediyorum özellikle gebelik sonlandiriliyormus bu olabilir mi 1 hafta sonra tekrar kan verecem
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu haftalarda da yükselirse ilaç tedavisi varmi yani yada daha kötü bir sebep çıkarsa 16 17 haftada gebeliğe son verebilir mi bunu çok merak ediyorummerhabalar. benim o haftalarda kaçtı hatırlamıyorum ama az bise yükseldiğinde bile hastaneye alıp serum veriyorlar serumla vs düşürmeye çalışıyorlar. siz mutlaka uzman bir dr'a görünün derim cunku işin uzmanı ulsrafok diye ilaç var onu başlatabilir bende geç başlandı sizde erken başlanırsa tedaviye cevap verebilir. erken dogum riski var malesef lakin bilinçli ilerletirseniz tedaviyi uzman bir doktorla insallah degerleriniz düşer ve zamaninda bir dogum gerçekleşir. Buarada ben belirtilerini 27.haftada değerlerim 500lere çıktığında yaşadım. yani değerler 100lerde 200lerde iken herhangi bir belirti yaşamadım. 500lere çıktığında ise gebelikten bağımsız ağız dolusu kusma yaşadım ve anormal bir halsızlık dermansızlık yani kolumi kaldıracak gücüm olmuyordu zaten onun üzerine hastaneye gittik ve dahada çıkamadım. 3hafta kadar hastanede düşürmeye calistilar. bi düştü bi tekrar çıktı en sonda 1300lere gelince gebeligi mı 31aRti2de sonlandrdilar.
Rica ederim. insallah zamanında sağlıklı bir dogum yaparsınız bebeginizide sağ-salim kucağınıza alirsiniz. ilaç tedavisi var normalde haftaya göre değişrmi bilmiyorum. ulsrafok adında ilacı var bende geç başlandı biraz. siz bi doktorunuzla bu ilacı konuşun isterseniz bu haftalarda sakıncası varmi bilmiyorm ama dr'unuz önerirse hemen başlayın. gebeliğe son vermek icin rakamlar cok yüksek degil şuanda ama surekli takip olunmaniz lazım bi anda hızla yükselebilir. benim değerlerim 500lerde iken bile gebwligume son vermediler. ellerinden geldiğince eğer sizin ve bebegin hayatı riskiniz olmassa ki hayatı riskini gösteren değerler zaten ve haliniz yerinde ise karaciğerdede sorun yoksa değerlerinizi dusurmeye çalışırlar ve takip ederler. yani dr lar hayatı risk yoksa sonlandirmazlar gebeliği. tedavi etmeye calisirlar. siz güçlü olun ve iyi olma inancınız cok yüksek olsun insallah. Allahin izni il3 düşer insallah değerleriniz.Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu haftalarda da yükselirse ilaç tedavisi varmi yani yada daha kötü bir sebep çıkarsa 16 17 haftada gebeliğe son verebilir mi bunu çok merak ediyorum
Çok teşekkür ederim çok yadımcı oldun sağolRica ederim. insallah zamanında sağlıklı bir dogum yaparsınız bebeginizide sağ-salim kucağınıza alirsiniz. ilaç tedavisi var normalde haftaya göre değişrmi bilmiyorum. ulsrafok adında ilacı var bende geç başlandı biraz. siz bi doktorunuzla bu ilacı konuşun isterseniz bu haftalarda sakıncası varmi bilmiyorm ama dr'unuz önerirse hemen başlayın. gebeliğe son vermek icin rakamlar cok yüksek degil şuanda ama surekli takip olunmaniz lazım bi anda hızla yükselebilir. benim değerlerim 500lerde iken bile gebwligume son vermediler. ellerinden geldiğince eğer sizin ve bebegin hayatı riskiniz olmassa ki hayatı riskini gösteren değerler zaten ve haliniz yerinde ise karaciğerdede sorun yoksa değerlerinizi dusurmeye çalışırlar ve takip ederler. yani dr lar hayatı risk yoksa sonlandirmazlar gebeliği. tedavi etmeye calisirlar. siz güçlü olun ve iyi olma inancınız cok yüksek olsun insallah. Allahin izni il3 düşer insallah değerleriniz.
Rica ederim Allah yar yardımcınız olsun insallah.Çok teşekkür ederim çok yadımcı oldun sağol
Dün tekrar tahlil verdim biraz düşüş vardı değerlerde doktor kullandigim vitaminlerden olduğunu söyledi 1 haftadır da kullanmıyordum zaten doktor bundan sonra kullanmamanı söyledi hepatit yaltı birşey çıkmadı icim çok rahat şu andaRica ederim Allah yar yardımcınız olsun insallah.
çok sevindim insallah 40haftaya kadar bir sknti yaşamadan sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. selametleDün tekrar tahlil verdim biraz düşüş vardı değerlerde doktor kullandigim vitaminlerden olduğunu söyledi 1 haftadır da kullanmıyordum zaten doktor bundan sonra kullanmamanı söyledi hepatit yaltı birşey çıkmadı icim çok rahat şu anda
sizede geçmiş olsun. bian evvel tedavi icin gerekenleri yapın. mutlaka işin uzmanına gidin. Rabbim yar yardımcınız olsun insallah.
tesekkur ederim.kan ilaci vr vitamini krstik sukur kademeli olatak dustu degerlerim su an normal sinirlar icindesizede geçmiş olsun. bian evvel tedavi icin gerekenleri yapın. mutlaka işin uzmanına gidin. Rabbim yar yardımcınız olsun insallah.
çok sevindim masallah. insallah sağlıkla zamanında kucağınıza alırsınız.tesekkur ederim.kan ilaci vr vitamini krstik sukur kademeli olatak dustu degerlerim su an normal sinirlar icinde
Tansiyonun nasıl canım?Ben de 37.haftamda aynı problemi yaşadım fakat benim eş zamanlı olarak tansiyonum 18 e kadar yükseldi.Doktorum gebelik zehirlenmesinden şüphelendi ve riske atmamak için aynı gün sezeryana alındım.Doğumdan sonrada belli bir süre karaciğer enzimlerim yüksek kaldı sürekli takip edildi.Allaha şükür bebekte problem olmadı.Doktorun ne diyor bu duruma?Geçmiş olsun canım.