gebelikte karaciğer enzimlerinin yüksekliği?????

bende 9 haftalık hamileyim geçen hafta ast degerim 40 alt degerimde 91 çıktı buğün tekrar tahlil yapıldı ve degerlerim artmış ast 72 alt 148 olmuş doktorum direk dahiliyeye sevketti özel hastanenin dahiliye doktoruna gittim ve biz bişey yapamayız degerin çok yüksek daha gebeliğin başında böyleyse degerin sonunu düşünemiyorum bian önce araştırma hastanesinde yatırılarak araştırılman lazım dedi çok korktum sizin sonuçlarınız ne oldu dokttorlarınız ne dedi

canım üzerinden zaman geçmiş aya naptın ne oldu , bende de yükselme korktum :KK43:

arkadaslar bende 4 haftalık hamıleyim ve alt degerim 98 cıktı cok endişeliyim bu düşüge sebeb olur mu doktor kullandıgın ilaçları bırak haftaya bida ölçelım dedi bilgisi olan varsa lütden yardımcı olsun
Merhaba Bende şuan 7 haftalık hamileyim ve alt 94 çıktı sizde bir sorun olmuşmuydu?

kızlar kan testi yaptırdım bugün alt en yüksek 55 olması gerekirken 94 çıktı gatroenteroloji ye yönlendirdi doktorum çok korkuyorum gastroda nasıl bir yol izleniyor bilen varsa yardımcı olabilirmi:KK43:(

kızlar kan testi yaptırdım bugün alt en yüksek 55 olması gerekirken 94 çıktı gatroenteroloji ye yönlendirdi doktorum çok korkuyorum gastroda nasıl bir yol izleniyor bilen varsa yardımcı olabilirmi:KK43:(
Benim hamileliğimin 5. Haftasında 108 di. Sonrasında 308 e kaar çıktı. Ben de gastroenterolojiye gittim. Bir kaç kere Ultrasyona girdim. İki günde bir kan verdim. Çok zor sıkıntılı günler yaşadım. Üniversite araştırma hastanesine gitmiştim. Sonra kendiliğinden düşmeye basladi. En son tahlilde 17 ve 21 oldu. İhmal etme gastroenterolojiye git mutlaka. Ama içini ferah tut.

Benim hamileliğimin 5. Haftasında 108 di. Sonrasında 308 e kaar çıktı. Ben de gastroenterolojiye gittim. Bir kaç kere Ultrasyona girdim. İki günde bir kan verdim. Çok zor sıkıntılı günler yaşadım. Üniversite araştırma hastanesine gitmiştim. Sonra kendiliğinden düşmeye basladi. En son tahlilde 17 ve 21 oldu. İhmal etme gastroenterolojiye git mutlaka. Ama içini ferah tut.
tşk ederim ilaç falan veriyolarmı düşmesi için

Merhaba ben de şu anda hamilelikte 7. Haftayı bitirmek üzereyim. İlk kan testimde kadın doğum doktorum alt ast değerlerin yüksek dahiliye görünmeni tavsiye ederim demişti. Araya bayram tatili girdi. Yaklaşık 15 20 gün sonra tekrar kan testi verdigimde değerler aşırı yükselmiş. Hatta özellikle alt degeri 317 oldu.daha önce hiç böyle bi sıkıntım olmamıştı. Şu anda cok korkuyorum. Pazartesi Gastroenteroloji için randevu aldım. O kadar stresliyim ki hep aklıma kötü şeyler geliyor. İnternette çok kötü şeylere rastladım. Anne ve bebek açısından çok riskli bir durum. Sadece senin durumun ile kendi durumumu benzer gördüm. Siz hangi doktora gittiniz ?
merhaba bende 7 haftalık hamileyim alt 94 çıktı. sizin durumunuz nasıl şuanda

merhaba bende 7 haftalık hamileyim alt 94 çıktı. sizin durumunuz nasıl şuanda
Ben ilaç kullanmadım ama devamli kontrol altindaydim. İki üç günde bir kan verdim ast alt değerlerimi, hepatit değerleri ve bissürü test yaptılar. Hatta bir kaç günlük şehir dışına çıkacaktım doktorum izin vermedi. Ultrasyona girdim iki kere çok şükür karaciğerimde ve diger organlarımda herhangi bir şey çıkmadı.
Hiç ilaç kullanmadım kendiliğinden düşmeye basladi.
Sen İlaç kullandın mi hamile kalmadan önce ? Ya da gribal enfeksiyon gibi bir rahatsızlık geçirdin mi? Bu gibi şeyler değerlerini yukseltebilir. Ama mutlaka gastroenterolojiye git.

Kizlar ben doktora filan gitmedim.. umrumdada degil acikcasi :) .. bir hafta boyunca yagli etleri yersem olucagi buydu.. ben ona bagliyorum

gebelık koleztazı dıye bılıyorum bu rahatsızlıgı
tedavı olmanız gereklı cok cok onemlı

gebelık koleztazı dıye bılıyorum bu rahatsızlıgı
tedavı olmanız gereklı cok cok onemlı
Canim benimki cok yuksek cikmamis zaten.. ondan bir ay once gayet normal degerlerdeydi.. ay sonunda tekrar yaptiricam bir test daha zaten.. kolestrolum sinirdaydi.. dikkat etmedim ve kurban bayraminda cok yagli et tukettim :)) basima boyle birsey gelicegini biliyordum..

Ben ilaç kullanmadım ama devamli kontrol altindaydim. İki üç günde bir kan verdim ast alt değerlerimi, hepatit değerleri ve bissürü test yaptılar. Hatta bir kaç günlük şehir dışına çıkacaktım doktorum izin vermedi. Ultrasyona girdim iki kere çok şükür karaciğerimde ve diger organlarımda herhangi bir şey çıkmadı.
Hiç ilaç kullanmadım kendiliğinden düşmeye basladi.
Sen İlaç kullandın mi hamile kalmadan önce ? Ya da gribal enfeksiyon gibi bir rahatsızlık geçirdin mi? Bu gibi şeyler değerlerini yukseltebilir. Ama mutlaka gastroenterolojiye git.
hamile kalmadan önce sadece folic asit içiyodum. şimdi 2 gündür onu da içmiyorum bugün gastroenterolojiye gidicem çok korkuyorum bi yerimi delcekler diye:KK43:

Canim benimki cok yuksek cikmamis zaten.. ondan bir ay once gayet normal degerlerdeydi.. ay sonunda tekrar yaptiricam bir test daha zaten.. kolestrolum sinirdaydi.. dikkat etmedim ve kurban bayraminda cok yagli et tukettim :)) basima boyle birsey gelicegini biliyordum..
oh neyse :) kotu bırsey olmasında
dikkat et hamiş hanım
gecmıs olsun

hamile kalmadan önce sadece folic asit içiyodum. şimdi 2 gündür onu da içmiyorum bugün gastroenterolojiye gidicem çok korkuyorum bi yerimi delcekler diye:KK43:
Hiç korkmaya gerek yok sadece kan alacaklar. Belki ultrasyon çekerler o kadar. Folik asit artirmaz diye biliyorum ben doktoruma sormuştum. Doktoruna sormadan bırakma. Gittin mi doktora ne söyledi ?

Hiç korkmaya gerek yok sadece kan alacaklar. Belki ultrasyon çekerler o kadar. Folik asit artirmaz diye biliyorum ben doktoruma sormuştum. Doktoruna sormadan bırakma. Gittin mi doktora ne söyledi ?
gittim ilaçları kes bi bakalım çok tehlikeli gibi görünmüyor ama takipte kalmalıyız dedi ayın 24 ünde gidip ultrason çektircem çarşamba günüde tekrar kan aldırcam bakalım nolcak allah herkese şifa versin yanı sıra banada:KK43:

gittim ilaçları kes bi bakalım çok tehlikeli gibi görünmüyor ama takipte kalmalıyız dedi ayın 24 ünde gidip ultrason çektircem çarşamba günüde tekrar kan aldırcam bakalım nolcak allah herkese şifa versin yanı sıra banada:KK43:
Evet senin çok yüksek değil inşallah daha da yükselmez. Allah şifa versin tüm hastalara

Arkadaşlar benim de ALT 75 çıktı :KK43: 45 olmalıymış en yüksek ama onun dışında Hepatit ya da AST normal ilk bebeğimi kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum folik asit ve coraspirin kullanıyorum bunlar yapar mı? Doktor 1 ay sonra tekrar baktır dedi ama yorumları okuyunca korktum :KK43:

Yazıyı paylasali uzun bir süre olmuş ama ben yine de yazmak istedim bende 26+5 günlük ölü doğum yaptım ve onun öncesinde karaciğer enzimlerim olması gereken değerin üç katıydı ve tansiyonum 15 10 du ayaklrimda da da kizarmalar vardı doktoruma gittiğimde bana tansiyon ilacı verip gonderdi bir hafta sonra kontrole gittiğimde bebeğim içerde 7 gün olmuş kaybedeli yaklaşık üç ay oldu doğum yapalı size şunu söyleyeyim kızlar çok dikkat edin ve inanın bebeginiz herzamn onceliginiz olsun kontrollerinizi aksatmayin

X