Gebelikte karaciğer değer yüksekliği ve pıhtılaşma riski lütfen yardım!!!

Wandererdreamer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
7
3
34
Herkese iyi akşamlar 6 hafta 3 günlük hamileyim ve haşimato(hipotiroidi) hastasıyım. Gebeliğimi öğrendikten 10 gün sonra yani 4 gün önce pazartesi günü tiroid için rutin testimi yaptırmaya gittiğimde hem 10 gün içinde ilaç kullanmama rağmen tiroid değerimin 2den 4e çıktığını hem de karaciğer ALT değerimin 55 çıktığını öğrendim. Böyle olunca dahiliye doktoru panik yaptı ve bir kadın doğuma görünmemi istedi. Hemen kadın doğum doktoruna gittim ve karaciğer değerim yüksek çıktığı için ve kilolu(90 kg) olduğum için Ecopirin 150 mg yazdı. Ben de bebeğime bişey olur diye 4 gündür kullanmıyorum. Bugün parmak uçlarımda ve ayaklarımda hafif karıncalanmalar hissettim. Acaba Ecopirin'i kullanmalı mıyım? Daha önce tespit edilen bir kan pıhtılaşma sorunum olmadı ilk gebeliğim, lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim herkese

Mutlaka kullanmalısın
Cevabınız için teşekkür ederim bu paylaşımı yaptığımın ertesi günü kendi kadın doğum doktoruma gittim kesede kanama alanları gördüğünü söyledi ve Ecopirin'i iyi ki kullanmamışsın, yoksa direk kanaman başlardı dedi. Şu an çok şükür iyiyim. Senin gibi hamilelerin sürecini ilaçsız şekilde tamamlamaya çalışmamız lazım çünkü risklerin var dedi. Bana her gün tok karna 2 yemek kaşığı limon suyunu 1 bardak suyun içine karıştırıp içmemi tavsiye etti, ve günde mutlaka 3 litre su iç 3 beyazdan da uzak dur bol bol meyve sebze ye dedi

Cevabınız için teşekkür ederim bu paylaşımı yaptığımın ertesi günü kendi kadın doğum doktoruma gittim kesede kanama alanları gördüğünü söyledi ve Ecopirin'i iyi ki kullanmamışsın, yoksa direk kanaman başlardı dedi. Şu an çok şükür iyiyim. Senin gibi hamilelerin sürecini ilaçsız şekilde tamamlamaya çalışmamız lazım çünkü risklerin var dedi. Bana her gün tok karna 2 yemek kaşığı limon suyunu 1 bardak suyun içine karıştırıp içmemi tavsiye etti, ve günde mutlaka 3 litre su iç 3 beyazdan da uzak dur bol bol meyve sebze ye dedi
Herkesin hikayesi kendine özgü demekki ben kullanmadığım için kayıp yaşadığımdan kaynaklı kullanmanı söyledim doktorunu dinle sağlıkla kucağına al inşallah

X