• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kahverengi akıntı

cornelia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
95
31
3
Merhaba kızlar, bugün 8. Haftama girdim. 7+4'teki muayenemde mantar enfeksiyonum olduğu için doktorum Gynomax fitil vermişti. (O muayenede de hiçbir problem, kanama alanı vs. yoktu) 3 gece kullandım. Dün gece bitti. Son fitil biraz canımı yakmıştı, sanırım biraz sert davrandım. Sabah uyandığımda peceteyle sildigimde çok hafif kahverengi akıntı geldi. Çok anlamadım ve önemsemedim. Az önce yine idrar sonrası temizlenirken peçetede kahverengi akıntı gördüm. Endişeye kapıldim. Ağrım yok,başka bir belirtim yok ama düşük yapmaktan korkuyorum. Araştırdigimda vajinal flora filtil tedavisinden sonra dengeye girdiği için de bu akıntının olabileceğini okudum. Ya da rahim ağzı gebelikte çok hassaslastigi için de olabiliyormuş. Şimdilik beklemedeyim artacak mı, ağrım olacak mı diye. Böyle bir durum yaşayan var mı? Sebebi ne olabilir? Korkuyorum biraz.

Kostura koştura doktora gittim adam cikmadan yakaladım. Vajinal muayene yaptı. Kanama alanı ve aktif kanama yok. Rahim ağzı ve rahim normal, Rahim ağzı uzunluğu güzel dedi. Bebek iyi durumdaymıs. Muhtemelen dün fitili fazla zorladığım için vajende basit bir kanama olmuş dedi. Aynı durumu yaşayacak hemcinslerim için yazıyorum, kanama rengi (kırmızı vs. kahverengi) önemli değil kanama miktarı önemliymiş. Avuç içinden büyükse kanama, bir ped dolduruyorsa o zaman doktoru görmek gerekiyormus. Bu tarz az kanamalar rahim gebeliğe uyum saglarken her gebelikte değil ama bazı gebelerde olabilirmis.

Back