• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte İş görememezlik raporu

Kaptanyin

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
11
7
6
28
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilginizi ve desteğinizi rica ediyorum daha 2 aylık gebeliğim var ve çalışıyorum ama çalıştığım iş çağrı merkezi hem psikolojik hemde beyin olarak çok yoruluyorum ve mutsuzluğuma neden oluyor iş görememezlik raporunu erken alabiliyor muyum? Devletten veya iş yerimden yine maaş alabiliyor muyum ? Doğuma daha çok zaman var evet ama gebelikten kaynaklı mı anlamadım daha çok yorgunum yemek konusunda sıkıntı çekiyorum yani biraz zor geçiyor konu hak bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim ☺️☺️☺️

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilginizi ve desteğinizi rica ediyorum daha 2 aylık gebeliğim var ve çalışıyorum ama çalıştığım iş çağrı merkezi hem psikolojik hemde beyin olarak çok yoruluyorum ve mutsuzluğuma neden oluyor iş görememezlik raporunu erken alabiliyor muyum? Devletten veya iş yerimden yine maaş alabiliyor muyum ? Doğuma daha çok zaman var evet ama gebelikten kaynaklı mı anlamadım daha çok yorgunum yemek konusunda sıkıntı çekiyorum yani biraz zor geçiyor konu hak bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim ☺️☺️☺️
Geçici iş göremezlik raporu alırsınız fakat 1 yıl içerisinde 40 gün alma hakkınız var ve devlet kesintili bir şekilde size geri ödeme yapıyor iş yeri yapmıyor ödeme ful gitmezseniz eğer. 40 gün dolduğunda ise alabilirsiniz heyet raporu ile devam ettirebilirsiniz. Bu süreçte ssk nin yatması şart yalnız

Bu durumda dogru olan isten ayrilmaniz gibi gorunuyor cunku iki ay cok erken boyle bir rapor icin. İnsanlar daha 37. Haftaya kadar calisabilir raporu almak icin ugrasiyor ki maasi devam etsin. 37 de artik onu almak zorundasiniz ve evde oturmaniz gerekiyor. İlk ay yorgunluklari 4. Ayda kalmiyor merak etmeyin. Hep boyle gitseydi hamile calisan olmazdi etrafimizda. Ayrica yasalar hamileleri korudugu icin -isten cikartilamiyoruz bu yuzden, izinden donene kadar pozisyonumuz bize ait vs- isverenler genc kadin ise almak istemiyor neredeyse. O yuzden ayrilamazsaniz dayanin biraz ama cok zor geliyorsa bence ayrilmanizda yarar var cunku o kadar zaman kimse size maas vermez ve vermemeli de zaten.

Back