Merhabalar, 11 haftalıkken tsh ın çok düşük olduğunu öğrendik, troid bezi çok hızlı çalıştığı için endokrin doktoru ilaç başladı (Propycil). İlaç bittikten sonra kontrole gittim ama hiç düzelme yok tsh 0,009 çıktı yine. İlacın dozunu arttırdı ama ilaca başladığımdan beri bulantı-kusma tekrar şiddetlendi. Gebeliğinde hipertiroid yaşayan var mı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebelikte Hipertiroid
- Konu Sahibi tkysnow
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #propycil gebelik hipertiroid hipertiroidi tsh düşüklüğü
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 16 Haziran 2022
- 385
- 284
- 33
Tsh ve t4 değeriniz neydi acaba karşılaştırsam sizinkiyleBen varım ama doktorum diğer değerlere bakarak normal olduğunu söyledi 16. Haftadan sonra düzelir dedi ilaç vermedi araştırdığımda diğer doktorlarda aynı şeyi söylediğini gördüm
- 16 Haziran 2022
- 385
- 284
- 33
Bilmiyorum canım doktor bakıp normal dedi kağıt yok elimdeTsh ve t4 değeriniz neydi acaba karşılaştırsam sizinkiyle
- 16 Haziran 2022
- 385
- 284
- 33
Tsh 0.45 gibi bişeydi diğerini bilmiyorumBilmiyorum canım doktor bakıp normal dedi kağıt yok elimde
Teşekkür ederimmTsh 0.45 gibi bişeydi diğerini bilmiyorum
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Merhabalar. Ne yaptınız tsh ınız düzeldi mi. Benim de tsh ım düşüyor gebeliklerimdeMerhabalar, 11 haftalıkken tsh ın çok düşük olduğunu öğrendik, troid bezi çok hızlı çalıştığı için endokrin doktoru ilaç başladı (Propycil). İlaç bittikten sonra kontrole gittim ama hiç düzelme yok tsh 0,009 çıktı yine. İlacın dozunu arttırdı ama ilaca başladığımdan beri bulantı-kusma tekrar şiddetlendi. Gebeliğinde hipertiroid yaşayan var mı?
Son baktırdığımda hala çok çok düşüktü. 20. Haftayı bekliyorum inşallah kendiliğinden geçerMerhabalar. Ne yaptınız tsh ınız düzeldi mi. Benim de tsh ım düşüyor gebeliklerimde
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
İnşallah geçer. Benim doktorum dün ilaç başladı. Ben ilk gebeliğimde de kullanmştım ilaç. 2.de kullanmadım düşükle sonuçlandı. Ona mı bağlı bilemiyorum tabi. Ama şimdi ihtimal ihtimaldir diyerek ilaca başladıkSon baktırdığımda hala çok çok düşüktü. 20. Haftayı bekliyorum inşallah kendiliğinden geçer
- 5 Mayıs 2022
- 3.196
- 3.985
- 63
- 37
Merhaba geçmiş olsun bebeğiniz kaçıncı hafta düşmüştüİnşallah geçer. Benim doktorum dün ilaç başladı. Ben ilk gebeliğimde de kullanmştım ilaç. 2.de kullanmadım düşükle sonuçlandı. Ona mı bağlı bilemiyorum tabi. Ama şimdi ihtimal ihtimaldir diyerek ilaca başladık
Benim 8.haftada 0.27. 16.hafta da 0.13. 22.haftada 0.20 çıktı tsh değerim... bir türlü yükselmiyor..
T3 ve t4 değerlerim normal çıkıyor..
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Benim 10 haftalıkken düşmüştü. Ve tsh ım 0.18 di. Bilmiyorum işte ona mı bağlı. Şuan 0.15 8 haftalık hamileyim. İlac başladım ama yarın başka bir doktora daha gideceğimMerhaba geçmiş olsun bebeğiniz kaçıncı hafta düşmüştü
Benim 8.haftada 0.27. 16.hafta da 0.13. 22.haftada 0.20 çıktı tsh değerim... bir türlü yükselmiyor..
T3 ve t4 değerlerim normal çıkıyor..
- 5 Mayıs 2022
- 3.196
- 3.985
- 63
- 37
Sağlıkla doğsun inşallah bebeklerimiz ben 2 dahiliye 1 prof a gittim gebelikte normal dediler, yüksek olması tehlikeli her ay izlemeye devam dediler.. insallah bosuna endise ediyoruzdurBenim 10 haftalıkken düşmüştü. Ve tsh ım 0.18 di. Bilmiyorum işte ona mı bağlı. Şuan 0.15 8 haftalık hamileyim. İlac başladım ama yarın başka bir doktora daha gideceğim
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Ya bana zamanında bir doktor düşük yaparsın yada erken doğum yaparsın demişti. Yarın ona gideceğim. İnsanın başına bir kere gelince korkuyor. İhtimal ihtimaldir diyip her önlemi almak istiyorum. İnşallahSağlıkla doğsun inşallah bebeklerimiz ben 2 dahiliye 1 prof a gittim gebelikte normal dediler, yüksek olması tehlikeli her ay izlemeye devam dediler.. insallah bosuna endise ediyoruzdur
- 5 Mayıs 2022
- 3.196
- 3.985
- 63
- 37
İnşallah güzel haberler ile gelirsin.. bana da bilgi verir misin acaba? Doktor ne diyecek merak ediyorumYa bana zamanında bir doktor düşük yaparsın yada erken doğum yaparsın demişti. Yarın ona gideceğim. İnsanın başına bir kere gelince korkuyor. İhtimal ihtimaldir diyip her önlemi almak istiyorum. İnşallah
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Tamam canım. Doktordan çıkınca haber veririmİnşallah güzel haberler ile gelirsin.. bana da bilgi verir misin acaba? Doktor ne diyecek merak ediyorum
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Merhabalar gittim bugün doktora. Evet yine tehlikeli olduğunu söyledi. Ultrasyonla baktırdı. Büyük bir problem yok ama bu kadar düşük olmaması gerek dedi. 1 ile 2.5 arasına getireceğiz dedi. Bayramdan snra endokrine gitmemi söyledi. Ama yine de ilaç verdi. Propycil günde 3 kere içicem.İnşallah güzel haberler ile gelirsin.. bana da bilgi verir misin acaba? Doktor ne diyecek merak ediyorum
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Tedavi edilmeyen hipertiroidi gebelikte ve doğumdan sonra kadınlar ve bebekler için sorunlar oluşturabilir.
Kadınlardaki problemler şöyle:
Kadınlardaki problemler şöyle:
- Preeklampsi: Bu ciddi tansiyon problemi gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkabilir veya doğumdan sonra da oluşabilir. Rahatsızlıkta kadında tansiyon yüksektir ve böbrek ile karaciğer gibi diğer organlar normal şekilde çalışmayabilirler. Tansiyon, kanın damar duvarlarına uyguladığı güçtür. Damarlar kanı kalpten bedenin diğer bölümlerine taşıyan kanallardır. Yüksek tansiyon, damarlara gelen kan gücünün fazla yüksek olmasıdır. Kalbe yük bindirebilir ve gebelikte sorunlara sebep olabilir.
- Pulmoner hipertansiyon: Bu yüksek tansiyon türünde akciğerlerdeki damarlarda ve kalbin sağ kısmında yüksek tansiyon vardır.
- Plasenta ayrılması: Bu ciddi rahatsızlıkta plasenta rahim duvarından doğumdan önce ayrılır. Rahimde bulunan plasenta bebeğe kordon vasıtasıyla oksijen ve gıda taşır.
- Kalp yetersizliği: Kalp bedenin geri kalanına yeterince kan pompalayamadığında olur.
- Tiroid fırtınası: Bu belirtilerin aniden kötüleşmesidir. Nadirdir ancak gebelikte olursa hayati tehlike oluşturabilir. Tiroid fırtınası geçiren gebe kadınlarda kalp yetersizliği riski yüksektir.
- Erken doğum: Doğumun 37. haftadan önce gerçekleşmesidir.
- Guatr
- Düşük doğum ağırlığı: Bebeğin 2.5 kilodan daha hafif doğmasıdır.
- Tiroid problemleri: Graves hastalığına sebep olan antikorlar gebelikte plasenta ile geçerler. Eğer gebelikte Graves hastalığına sahipseniz, bebeğiniz de doğumdan sonra tiroid problemleri riskine sahiptir. Eğer gebelikten önce Graves hastalığı için radyoaktif iyot tedavisi gördüyseniz, bebeğinizde Graves hastalığı riski vardır.
- Düşük veya ölü doğum: Düşük, bebeğin 20. haftadan önce rahimde ölmesidir. Ölü doğum ise bebeğin rahimde 20. haftadan sonra ölmesidir.
- 5 Mayıs 2022
- 3.196
- 3.985
- 63
- 37
Umarım sağlıkla, sağ salim ve vakti zamanı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız canım doktor ne dediyse ona güvenmek lazım elbette.. ilaçlar ile en yakın zamanda düzelir eminim kiMerhabalar gittim bugün doktora. Evet yine tehlikeli olduğunu söyledi. Ultrasyonla baktırdı. Büyük bir problem yok ama bu kadar düşük olmaması gerek dedi. 1 ile 2.5 arasına getireceğiz dedi. Bayramdan snra endokrine gitmemi söyledi. Ama yine de ilaç verdi. Propycil günde 3 kere içicem.
- 1 Haziran 2018
- 420
- 236
- 103
- 35
Amin canım aminn aynen öyle mecbur güveniyoruz. Bayramdan snra da yine endokrine gideceğim ama daha rahat olur kafamUmarım sağlıkla, sağ salim ve vakti zamanı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız canım doktor ne dediyse ona güvenmek lazım elbette.. ilaçlar ile en yakın zamanda düzelir eminim ki
Bana propycil günde 2 kere verdi hiç etki etmedi. Hala 0,009 du. Sonra günde 4 e çıktı ama 2 gün kullandım mahvoldum, zaten çok ciddi bulantım var ilaç iyice artırdı hiçbir şey durmadı midemde. Mecburen bıraktım ilacı. Haftaya falan bi baktırcam tekrar inşallah düzelmiştir de ilaca gerek kalmaz. İlaç az da olsa bebeğe geçiyor çünküMerhabalar gittim bugün doktora. Evet yine tehlikeli olduğunu söyledi. Ultrasyonla baktırdı. Büyük bir problem yok ama bu kadar düşük olmaması gerek dedi. 1 ile 2.5 arasına getireceğiz dedi. Bayramdan snra endokrine gitmemi söyledi. Ama yine de ilaç verdi. Propycil günde 3 kere içicem.