Gebelikte folik asit kullanımı

birlayd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2024
26
11
34
Kızlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var!
10 haftalık hamileyim doktorum folbiol kullanmamı söylemişti hamile kalmadan önce her gün bir tanesini kırıp yarısını iciyodum. Ama çoğu zamanda içmedim birakmistim. Şimdi hamile kaldıktan sonra folbiol'e devam et dedi ama pazartesi bir tanenin yarısını diğer yarısını da Perşembe günü iç dedi. Haftada 2 gün bir taneyi ortadan kırıp icecekmişim. Çok az degil mi bebeğim de herhangi bir sorun oluşur mu? Siz nasıl kullanıyorsunuz?

Folbiol ün dozu 500 mg olduğu için günlük ihtiyacin fazlasi demişti bana doktor. Gebeler için günlük 400mg yeterli folidoce diye bir ilaci önerdi biraz pahali folbiol e göre.

Bende gebe kalmadan önce kullandım folbiolu...Ama gebe kaldıktan sonra gittiğim doktorum bunun dozajının yuksek oldugunu soyledı ve baska bır markaya gecmıstım..Aşırı fazla dozaj almakta iyi değil..

Folbiol ün dozu 500 mg olduğu için günlük ihtiyacin fazlasi demişti bana doktor. Gebeler için günlük 400mg yeterli folidoce diye bir ilaci önerdi biraz pahali folbiol e göre.
17319600828886882911483531748912.jpg

Bilmiyordum dozajinin yüksek olduğunu 😱 5 mg yazınca az geldi gözüme. Doktoruma söyleyeyim başka versin ozaman ya bu seferde fazla gelmesin korkarim

Bende gebe kalmadan önce kullandım folbiolu...Ama gebe kaldıktan sonra gittiğim doktorum bunun dozajının yuksek oldugunu soyledı ve baska bır markaya gecmıstım..Aşırı fazla dozaj almakta iyi değil..
Öyleymiş şimdi öğrendim ve çok şaşırdım. Onerdiginiz var mı peki

Eki Görüntüle 3505946

Bilmiyordum dozajinin yüksek olduğunu 😱 5 mg yazınca az geldi gözüme. Doktoruma söyleyeyim başka versin ozaman ya bu seferde fazla gelmesin korkarim
Evet öncesinde folik asit eksklgnden dolayi sağlik sorunu yaşayan bir bebegniz varsa yüksek dozda folik öneriyorlar yoksa 4 mg olani öneriyorlar siz yariya bölmekle uğraşmayin

Evet öncesinde folik asit eksklgnden dolayi sağlik sorunu yaşayan bir bebegniz varsa yüksek dozda folik öneriyorlar yoksa 4 mg olani öneriyorlar siz yariya bölmekle uğraşmayin
Cumartesi günü kontrol için çağırmıştı o gün bi sorayım bakalım ne diyecek. Teşekkür ederim ya hemen cevap verdiniz beni de aydınlattınız ☺️🙏

Öyleymiş şimdi öğrendim ve çok şaşırdım. Onerdiginiz var mı peki
Kendi kullandıgımı hatırlamıyorum malesef özel alıyorduk ...Bence sizde bunun dozajının fazla oldugunu ve bu sekılde yarım ıc vs.sizi tedırgın ettıgını soyleyıp baska bır marka söylemesını ısteyın..

Kendi kullandıgımı hatırlamıyorum malesef özel alıyorduk ...Bence sizde bunun dozajının fazla oldugunu ve bu sekılde yarım ıc vs.sizi tedırgın ettıgını soyleyıp baska bır marka söylemesını ısteyın..
Haklısınız cumartesi kontrole gittiğimde belirteceğim ☺️🙏 teşekkür ederim beni aydınlattığınız için

X