ben ilk hamileligimde 24. Haftayi beklemeden risk grubu oldugum icin kendi kendime yemek yedikten 1 saat sonra sekerimi olcmeye basladim. Ve karbonhidrat iceren seyler yedigimde sekerimin ciktigini gorduk. Bu durumda bana seker yuklemesi yapilmasina gerek kalmadan hamilelik sekeri olduğu ortaya cikti. Ve ben hamileligimin basindan itibaren kendi kendime yediklerime dikkat ettim. Yediklerime dikkat ettigim zaman sekerim yukselmedi. 1 dilim bile ekmek yesem pilav makarna bezelye patates bunlar hep sekerimi yukseltiyordu. Ve streste yukseltiyor. Dikkat ettigim icin hamileligim boyunca 9 kilo aldim sadece ki aslinda bu benim icin iyi oldu çünkü zaten kilolu biriydim. Dogumdan sonra olctugumde sekerim cikmiyodu artik. Ilk karnimin sisi indiginde eskiden olan pantolonlarimin bol geldigini fark ettim yani aslinda hamileyken zayiflamisim bile
ama dogumdan sonra dikkat etmedigim icin verdiklerimi tekrar aldim. Simdi tekrar hamileyim daha 5 haftalik belkide kalp atisini bile gormedim daha ama sekerimi olcmeye basladim ve karbonhidrat yedigimde yine sekerim cikiyo.. yani gebelik sekerim yine basladi. Nefsi zorlayan bir sey ama sizin ve bebeginizin sagligi icin aslinda guzel bi sey. Her şerde bi hayir vardir emin olum ve korkmayin :)