• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte diş ağrısı yaşayan var mı ?

gulkurusu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
84
0
26
Aksaray
geçen hafta ufak bi diş ağrısıyla dişçiye gittim dişime dolgu yaptı. asıl çilem ondan sonra başladı geceleri uyuyamıyorum diş ağrısından :( tekrar gittiğimde doktorum 20 lik dişimin sorun yaptığını ve alınması gerektiğini söyledi ama gebe olduğun için alamayız dedi. parol ağrı kesici ve ağız spreyi verdi. içim hiç rahat etmiyo arkadaşlar ilaç kullanmak istemiyorum ama dayanamıyorum. böyle bişey başına gelen var mı ilacın bebeğe zararı olur mu aceba ...

geçen hafta ufak bi diş ağrısıyla dişçiye gittim dişime dolgu yaptı. asıl çilem ondan sonra başladı geceleri uyuyamıyorum diş ağrısından :( tekrar gittiğimde doktorum 20 lik dişimin sorun yaptığını ve alınması gerektiğini söyledi ama gebe olduğun için alamayız dedi. parol ağrı kesici ve ağız spreyi verdi. içim hiç rahat etmiyo arkadaşlar ilaç kullanmak istemiyorum ama dayanamıyorum. böyle bişey başına gelen var mı ilacın bebeğe zararı olur mu aceba ...

canım aynı şeyleri bende çektim benim de 20 lik dişimin alınması gerektiğini ama alamayacaklarını söledi ama senin doğuma çok var daha 6. aya kadar çekebiliyolar doktor a 4 aylıkken falanda gitmiştim 6 ay dolamadan gel çekelim dedi. 7. ayda tekrar ağrı yaptı çekilmesi lazım ama şimdi olmaz dedi dediğin gibi agrı kesici ve sprey verdi.

parol çok yüksek dozda olmadığıı için kullanılabilir canımzaten hamileyken bi onu yazıyolar. doğum yapalı 1 sene oldu 2-3 ayda bir çenem kilitleniyo ve yemek yiyemiyorum ağzımı açamıyorum ama gene de korkumdan gidip çektiremiyorum .

Merhaba gecmisolsun. Size bir kac sorum olacak ;
20 yas disiyle dolgu yaptırdığınız dis aynı tarafta mı?
20 yas disiniz gömülü mu, yoksa çıkmış ta çürük mu?
Kac aylık hamilesinin ?

Bu sorulara cevap verdikten sonra daha iyi yardımcı olabilirim .
Parolun herhangi bir zararı yoktur ama benim şahsi fikrim bu kadar ilaç kullanmaktansa o dişe müdahale ettirmektir.
Dişe müdahalenin en ideal oldugu donem hamileliğin 3-6 ay araligidir. Ancak zorunlu hallerde cok cok zor durumda kalindiginda o ağrıyı ceknektense müdahale olunması daha iyidir. Kadın doğumcular da bunu savunur.
Ben bir cok hastama kadın dogumcu Dr larin yonlendirmesiyle son ayında bile müdahale ettim.

Yine de sorunuz olursa cevaplarım memnuniyetle.

Konu İlgili Başlığa Taşınmıştır..

Son düzenleme:
Merhaba gecmisolsun. Size bir kac sorum olacak ;
20 yas disiyle dolgu yaptırdığınız dis aynı tarafta mı?
20 yas disiniz gömülü mu, yoksa çıkmış ta çürük mu?
Kac aylık hamilesinin ?

Bu sorulara cevap verdikten sonra daha iyi yardımcı olabilirim .
Parolun herhangi bir zararı yoktur ama benim şahsi fikrim bu kadar ilaç kullanmaktansa o dişe müdahale ettirmektir.
Dişe müdahalenin en ideal oldugu donem hamileliğin 3-6 ay araligidir. Ancak zorunlu hallerde cok cok zor durumda kalindiginda o ağrıyı ceknektense müdahale olunması daha iyidir. Kadın doğumcular da bunu savunur.
Ben bir cok hastama kadın dogumcu Dr larin yonlendirmesiyle son ayında bile müdahale ettim.

Yine de sorunuz olursa cevaplarım memnuniyetle.

evet aynı tarafta, 20 yaş dişimn yarısı çıkmış yarısı gömülü kalmış doktorumun dediğine göre... hamileliğim 6. haftasında

selam kızlar bende 7 haftalık hamileyim 20lik dişim ara ara sızlıyordu gebe kaldığımdan beri daha çok ağrıyor dün gece uyku uyuyamadım..baktım sanırım hafiften çürümeye başlamış o yüzden zonklama yapıyor..püffff ilk 3 ay müdahale edemiyorlar biliyorum 4. aya kadar umarım çok yüklenmez banaa..:(ama yinede diş doktoruna gidicem durumuma uygun bi rahatlatıcı tavsiye eder :50: kızımda da diş etim kanıyordu bunda da ağrı çekiyorum Rabbim tüm annelerimizin yardımcısı olsun bebeğimiz için nelere katlanıyoruz..:31:20lik dişlerim çıkarken çok fazla eziyet vermişti zaten,düşerkende verecek gibii umarım hamileliğimde çok fazlaa eziyet vermez duadan başkası gelmiyor elimden..:5:

selam kızlar bende 7 haftalık hamileyim 20lik dişim ara ara sızlıyordu gebe kaldığımdan beri daha çok ağrıyor dün gece uyku uyuyamadım..baktım sanırım hafiften çürümeye başlamış o yüzden zonklama yapıyor..püffff ilk 3 ay müdahale edemiyorlar biliyorum 4. aya kadar umarım çok yüklenmez banaa..:(ama yinede diş doktoruna gidicem durumuma uygun bi rahatlatıcı tavsiye eder :50: kızımda da diş etim kanıyordu bunda da ağrı çekiyorum Rabbim tüm annelerimizin yardımcısı olsun bebeğimiz için nelere katlanıyoruz..:31:20lik dişlerim çıkarken çok fazla eziyet vermişti zaten,düşerkende verecek gibii umarım hamileliğimde çok fazlaa eziyet vermez duadan başkası gelmiyor elimden..:5:

diş bakımına çok önem vermen gerekiyo canım. benim diş ağrım durdu çoook şükür. düzenli fırçaladım tuzlu suyla gargara flan yaptım çok faydalı oldu inş tekrarlamaz.

Sizin dış ağrınız muhtemelen yaptırdığınız dolgudan kaynaklı geçici bir ağrı olmuştur. Gecmisolsun teker.
Hamilelikte en güvenli donem 3-6 aylık dönemdir müdahale icin.
Ancak onun dışında da ciddi ağrı varda beklemeden müdahale edilebilir hic bir sakıncası da olmaz

Back