gebelikte diş ağrısı için lütfen öneri

drusella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
819
3
96
Ankara
30 haftalık hamileyim :nazar:. dün geceden beri geçmeyen bir diş ağrım var. ağrıyı bastıracak önerisi olan var mı arkadaşlar? yarından önce de dişçiye gitmem mümkün değil. günde 3 taneye kadar parol içiyorum. karanfil malesef yok ya da karanfil yağı. sabaha kadar yanağıma buz koydum durdum gece 2 saat zor uyumuşum. ve hala yanağımda buzun izi var :(

bir arkadaş bile cevap vermemiş çok ilginç. benden sonra ihtiyacı olabilecekler için ben ne çözüm bulduğumu yazayım. ağrı dişeti iltihabından kaynaklı ise sık aralıklarla karbonatlı su ile gargara yapın ve yutmayın. diş etimde şişlik vardı bu şekilde indi ve ağrı kesildi çok şükür.

bir arkadaş bile cevap vermemiş çok ilginç. benden sonra ihtiyacı olabilecekler için ben ne çözüm bulduğumu yazayım. ağrı dişeti iltihabından kaynaklı ise sık aralıklarla karbonatlı su ile gargara yapın ve yutmayın. diş etimde şişlik vardı bu şekilde indi ve ağrı kesildi çok şükür.

canım hala kızım da aynı olmustu sarımsak koydum Allah razı olsun sarımsaktan demişti aklımda kalmıs ben cocuktum o zaman..çok gecmiş olsun diş ağrısı da bir seye benzemez haklısın ama dayan bakalım :((( karanfil koy bir de diş hekimi akrabam demişti karanfil koy baya uyusturuyor zararı da yok bebege

çok geçmiş olsun. ben de karanfil diyorum.ama bunun yanında papatya yağı ya da ozon yağıda sürülebilir.bunları da araştır istersen

teşekkürler. ozon yağı ismi ilginç geldi, hani ozon ve yağ ne alaka diye, netten baktım gerçekten öyle bir şey varmış ve çok konuda faydaları yazıyor. ozon ve zeytinyağından elde edilen birşey.

evet canım. peki şimdi nasılsın? papatya yağına baktın mı gargara yapmalıymışsın araştırınca çıkıyor

ben 38 haftalık hamileyim. benimde diş ağrım olmuştu çürüğüm vardı. gittim dişçime dolgu yaptırdım. kendinize ve dişçinize güvendikten sonra ne bebeğe ve size zararı var.

diğer alternatiflere gerek kalmadan kesildi ağrım çok şükür. jinekoloğuma danışarak diş hekimine gitmiştim bu ağrıdan 1 ay önce. röntgen çekilmeden kanal yapıldı, morfin yerine başka bir uyuşturucu kullanıldı. bir süre diş ağrım geçti ama diş hekimim röntgen çekemediği için dişte sinir kalmış olabileceğini söylemişti. 1 ay sonra ağrıyla ortaya çıktı. yani dişçiye tekrar gitsem de yapacağı ek birşey yok. doğumdan sonra kapatılan kanal tekrar açılacak ve kanal tamamlanacak. o zamana dek inşallah tekrar ağrımaz. ağrı için benim tavsiyem düzenli olarak karbonatlı gargara ve ağrı sırasında karanfil. yağı yoktu ama kendisini dişlerimin arasına koyup bekledim, bildiğiniz uyuşturdu.

allaha şükür 10 yılda bir dişci gören insanım ama 3 gündür diş eti ağrısından uyuyamıyorum cürükte yok sadece sol tarafımdaki dişler ağrıdan öldürücek türden yarın nöbetci dişçimiz var oraya gidicem karbonatlı suyuda denim
ilginç olan ise :) süt içtiğim zaman 10 dk sonra ağrıyı kesiyor ve 1 saat ağrı oluşmuyo

Ben burada okumuştum bi abla yazmisti şuan bulamadim kendisini ama ALLAH'ım çok büyük razi olsun kendisinden. 1 cay bardagi sirkeye 1 adet sarimsagi dövüp kaynatiyoruz biraz iliyinca gargara yapiyoruz bir kaç sefer deneyince mükemmel etki gosteriyo Rabbim hepimizden razi ve saglikli bebekler dünyaya getirmemizi nasip etsin..

Keşke hamile kalmadan önce bir diş hekimine görünebilmeyi akıl edebilsek.
1 aydır yaşadığım kabusu anlatmaya kelime dahi bulamıyorum. Her türlü tavsiyeyi dikkate aldım, ona göre hareket etmeye çalıştım. Karanfil yağı, tuzlu su gargarası, sarımsak, soğuk uygulama. Denemediğim hiçbi şey kalmadı. Ağrının şiddetine göre en başlarda karanfil yağının çok faydasını gördüm. Ufak bir pamuğu karanfil yağına batırın ve ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Uyuşturuyo dişinizi. Ama diş etinizle temas ettirmemeye çalışın ki diş etiniz tahriş olmasın. Apse varsa o bölgeyi soğuk tutmaya çalışın buz torbasıyla. Bir lokma bir şey yeseniz bile dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Ben ağrının ilk dönemlerinde bu yazdıklarımın hepsinden çok fayda gördüm. Ama günler geçtikçe ağrım arttı. Apsenin çeneme ve kulağıma doğru yayıldığını elimle dokununca hisseder hale geldim. Ağrı, uykusuzluk, düzenli beslenememe bir tarafa son dönemde dişimdeki apse ateş yükselmesine sebep oldu. 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.
Bu süre içinde 6 doktora gittim. Allah herkesin vijdanlı olanını çıkarsın karşımıza. Diş hekimi Mehmet Ayaz sayesinde ağrım geçti. Dişimi yardı ve içerisindeki apseyi drene etti. İşlem 5 dakika bile sürmedi. Keşke ağrımın başladığı ilk gün ona gitseydim.
Sizlere tavsiyem şudur ki kesinlikle özel muaynehanelere gitmeyin imkanları çok kısıtlı çünkü. Her şeyden önce hamileyiz çünkü en ufak bir hataları, ihmalleri bizi olmadık noktalara getirebilir. Çok basit bir işlemi tecrübesizliklerinden es geçebilirler. Ben Hospitadent diş hastanesine gittim. Sizin de ağrı, apse gibi problemleriniz varsa hastaneye gidin, ertelemek de, ilaç kullanmak da çözüm değil çünkü.

Keşke hamile kalmadan önce bir diş hekimine görünebilmeyi akıl edebilsek.
1 aydır yaşadığım kabusu anlatmaya kelime dahi bulamıyorum. Her türlü tavsiyeyi dikkate aldım, ona göre hareket etmeye çalıştım. Karanfil yağı, tuzlu su gargarası, sarımsak, soğuk uygulama. Denemediğim hiçbi şey kalmadı. Ağrının şiddetine göre en başlarda karanfil yağının çok faydasını gördüm. Ufak bir pamuğu karanfil yağına batırın ve ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Uyuşturuyo dişinizi. Ama diş etinizle temas ettirmemeye çalışın ki diş etiniz tahriş olmasın. Apse varsa o bölgeyi soğuk tutmaya çalışın buz torbasıyla. Bir lokma bir şey yeseniz bile dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Ben ağrının ilk dönemlerinde bu yazdıklarımın hepsinden çok fayda gördüm. Ama günler geçtikçe ağrım arttı. Apsenin çeneme ve kulağıma doğru yayıldığını elimle dokununca hisseder hale geldim. Ağrı, uykusuzluk, düzenli beslenememe bir tarafa son dönemde dişimdeki apse ateş yükselmesine sebep oldu. 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.
Bu süre içinde 6 doktora gittim. Allah herkesin vijdanlı olanını çıkarsın karşımıza. Diş hekimi Mehmet Ayaz sayesinde ağrım geçti. Dişimi yardı ve içerisindeki apseyi drene etti. İşlem 5 dakika bile sürmedi. Keşke ağrımın başladığı ilk gün ona gitseydim.
Sizlere tavsiyem şudur ki kesinlikle özel muaynehanelere gitmeyin imkanları çok kısıtlı çünkü. Her şeyden önce hamileyiz çünkü en ufak bir hataları, ihmalleri bizi olmadık noktalara getirebilir. Çok basit bir işlemi tecrübesizliklerinden es geçebilirler. Ben Hospitadent diş hastanesine gittim. Sizin de ağrı, apse gibi problemleriniz varsa hastaneye gidin, ertelemek de, ilaç kullanmak da çözüm değil çünkü.
Merhabalar ben daha cok yeni hamileyim ve kanal gerektiren bir disim var, agrisina katlanamaz oldum. Bahsettiginiz doktor uyusturucu igne mi yapti? Curugu temizledi mi nasil gecti agriniz? Ben de ona gid8cem egee tavsiye ederseniz

Merhabalar ben daha cok yeni hamileyim ve kanal gerektiren bir disim var, agrisina katlanamaz oldum. Bahsettiginiz doktor uyusturucu igne mi yapti? Curugu temizledi mi nasil gecti agriniz? Ben de ona gid8cem egee tavsiye ederseniz
merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun.
hamile olduğumdan dolayı dişime film çekilemedi, kökü görülemediği için kanal mı yoksa çekim mi gerekiyor bilmiyoruz.
dişim uyuşturuldu ama normal dozda morfin yapılmadı, yani bir enjektör bile uygulanmadı.
yapılan işlem çürük temizleme değil, diş biraz oyulup altındaki iltihap boşaltıldı. Zaten ağrı da iltihapın yaptığı baskıdan dolayı oluşuyor.
Bence vakit kaybetmeden hemen bir doktora görünün çünkü son 3 aylık dönemde isteseniz de müdahale edilmiyor.

merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun.
hamile olduğumdan dolayı dişime film çekilemedi, kökü görülemediği için kanal mı yoksa çekim mi gerekiyor bilmiyoruz.
dişim uyuşturuldu ama normal dozda morfin yapılmadı, yani bir enjektör bile uygulanmadı.
yapılan işlem çürük temizleme değil, diş biraz oyulup altındaki iltihap boşaltıldı. Zaten ağrı da iltihapın yaptığı baskıdan dolayı oluşuyor.
Bence vakit kaybetmeden hemen bir doktora görünün çünkü son 3 aylık dönemde isteseniz de müdahale edilmiyor.
ANladim cok tesekkurler ilk 3aylik dönemde de herhangi bir sey uygulanmiyomus. Doktora gittim ama 3. Ayi doldurmam icin 1 ay beklemem gerekiyo nasil sabredicem bilmiyorum. Belki sizinki gibi bir uygulamayla rahatlayabilirim :KK42:

ANladim cok tesekkurler ilk 3aylik dönemde de herhangi bir sey uygulanmiyomus. Doktora gittim ama 3. Ayi doldurmam icin 1 ay beklemem gerekiyo nasil sabredicem bilmiyorum. Belki sizinki gibi bir uygulamayla rahatlayabilirim :KK42:
doğum doktorunuzdan yazılı izin alabilirseniz yardımcı olurlar. Allah yardımcınız olsun çünkü nasıl dayanılmaz bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.

doğum doktorunuzdan yazılı izin alabilirseniz yardımcı olurlar. Allah yardımcınız olsun çünkü nasıl dayanılmaz bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.
Evet bazen o kadar artiyoki agliyorum saatlerce, tekrar teşekkürler sizinde ins bi daha tekrarlamaz..

Benim hamilelere tavsiyem günde 1 litre süt içmeleri.bu süt hem anneye hem de bebeğe yetiyor.böylelikle diş ağrısı da çekilmiyor.:))

Canım allah yardımcımız olsun ne dıyım bende 2 gun oncesıne kadar kıvranıyordum 31haftalık hamıleyım ıltıhap yapmıs olabılır dısın bır dıscıye gıtmelısın hemen ne koysak bos bende antıbıyotık kullanıyorum 3 gundur ıyıyım cok sukur..

Diş ağrısı çekenlerdendim,çürümüş kırılmış ve içi hava alıyordu dişimin acayip sızlıyordu zonkluyordu.Bildiğiniz karanfili dişimle ezdim oraya koydum,orada tuttum bir süre.Yarım saate geçti,inanılmaz etkili.Açıkçası hamilelikte diş çektirmek vs istemiyorum o yüzden bu yöntem iyi geldi oldukça.

Back
X