Keşke hamile kalmadan önce bir diş hekimine görünebilmeyi akıl edebilsek.
1 aydır yaşadığım kabusu anlatmaya kelime dahi bulamıyorum. Her türlü tavsiyeyi dikkate aldım, ona göre hareket etmeye çalıştım. Karanfil yağı, tuzlu su gargarası, sarımsak, soğuk uygulama. Denemediğim hiçbi şey kalmadı. Ağrının şiddetine göre en başlarda karanfil yağının çok faydasını gördüm. Ufak bir pamuğu karanfil yağına batırın ve ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Uyuşturuyo dişinizi. Ama diş etinizle temas ettirmemeye çalışın ki diş etiniz tahriş olmasın. Apse varsa o bölgeyi soğuk tutmaya çalışın buz torbasıyla. Bir lokma bir şey yeseniz bile dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Ben ağrının ilk dönemlerinde bu yazdıklarımın hepsinden çok fayda gördüm. Ama günler geçtikçe ağrım arttı. Apsenin çeneme ve kulağıma doğru yayıldığını elimle dokununca hisseder hale geldim. Ağrı, uykusuzluk, düzenli beslenememe bir tarafa son dönemde dişimdeki apse ateş yükselmesine sebep oldu. 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım.
Bu süre içinde 6 doktora gittim. Allah herkesin vijdanlı olanını çıkarsın karşımıza. Diş hekimi Mehmet Ayaz sayesinde ağrım geçti. Dişimi yardı ve içerisindeki apseyi drene etti. İşlem 5 dakika bile sürmedi. Keşke ağrımın başladığı ilk gün ona gitseydim.
Sizlere tavsiyem şudur ki kesinlikle özel muaynehanelere gitmeyin imkanları çok kısıtlı çünkü. Her şeyden önce hamileyiz çünkü en ufak bir hataları, ihmalleri bizi olmadık noktalara getirebilir. Çok basit bir işlemi tecrübesizliklerinden es geçebilirler. Ben Hospitadent diş hastanesine gittim. Sizin de ağrı, apse gibi problemleriniz varsa hastaneye gidin, ertelemek de, ilaç kullanmak da çözüm değil çünkü.