Gebelikte deodorant, parfüm, şampuan, duş jeli vs. kullanımı

tulperde

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
6.949
13.852
448
Kızlar malum kimyasal içeriklerinden dolayı temizlik malzemelerinden uzak durulması gerekiyor ya peki ya deodorant ya da parfüm kullanmamalı mıyız sonuçta onlar da kimyasal? Ya da organik diye satılan şampuan ve duş jellerine ne kadar güvenebiliriz? Ya da bunlar benim pimpirikliğim mi bi şey olmaz mı :dd

Parfüm kullanmıyorum koltuk altı için amway doğal rolon onu kullanıyorum. İlk kızımda almıştım bir sene kullandım. Şimdi yine aldım . Şampuan kızımın Bebek şampuanını kullanıyorum sebamed

Canım içeriğine bakarsan alüminyum falan varmış onda da daha başka maddeler de ama doktorunun dediği gibi illa limon mu sürelim yüzde yüz doğal ürünü bulmak imkansız piyasada öyle bir şey yok ambalaja giren hiçbir şey doğal değildir.

Aynen limonla uğraşamadım ya yapış yapış oldu bi garip . Elimden geleni yapıyorum ama hamilelik 9 ay uzun bi süre

Elimizden geldiğince dikkat ederiz ancak elbet düşünmeden ya da bilmeden yaptığımız yediğimiz içtiğimiz şeyler olacaktır Allaha emanet yavrularımız her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek de stres. Saçımı sadece sabunla mı yıkasam diye düşünmüştüm bi ara :dd

Ben kullaniyorum makyaj da yapıyorum kendimi iyi hissediyorum mutlu oluyorum ben mutlu olunca bence bebeğim de oluyor zaten kilo aldım bari öyle güzellik yapıyorum kendime herzaman değil her gün değil ama arada yapıyorum
Basında hamileligim çok araştırdım bunu hani evet zararlı ama çamaşır suyu diş macunu elimize sürdüğümüz krem birçok şey var yani çıkamadım içinden ben

Zaten uzmanların önerisi de o yönde. Abartıya kaçmadan gebelikten önce nasıl bakım yapıyorsak ya da makyaj gebelikte de aynen devam etmek. Ben makyaj yapmıyordum zaten ama kullandığım hiçbir şeyin de içeriğine bakmıyorum deodorant olsun şampuan vs. Doğallığına güvendiğim tek bakım aracı su ve sabun :dd sabun da cildi saçı kurutuyor.

Alimunyumsuz deodorant kullaniyorum ve parabensiz alkolsüz şampuan makyaj haftada 1 ya da 2 yapıyorum onda da iyi ve az ürün kullanıyorum. Gerisi allah'a emanet.. çok da inceleme ben inceledim kafayı yiyecek tim

Sabun saçını döker Allah korusun Zaten kafamda saç kalıncam döküle döküle çok dökülüyor

Koltuk altı için banyodan sonra karbonat sürmek iyiymiş diye okumuştum. Limondan daha mantıklı bence. Ben ersağ roll on kullanıyorum

Ben de makyajda yapiyorum tum.urunlerimide kullaniyorum sadece makyaji uzun sure tutmuyorum 2 veya 3 saate yikiyorum ilk 3 ay dikkat ettim bu urunlere sivi sabun bile kullanmiyordum ama.abartmamak lazim nivea nin alkolsuz paraben siz natural koltuk alti roll on u deodoranti var onlari almistim halada kullanıyorum bilginiz olsun ama gercekten doktorlarda hicbir sorun olmaz kullanin dedi bana sordugum her urun icin

Makyaj da yapıyorum, bakım kremlerinin içine düşüyorum deodorant ve parfümle yıkanıyorum adeta, şampuansa hiç aklıma bile gelmez değiştirmek. Bence biraz fazla bunları düşünmek. Tek dikkat ettiğim yemem içmem.

Yaa ben kullanıyorum bunlar hiç aklıma gelmemişti. Yani bebek doğunca onun kıyafetlerine şampuanına dikkt edcktm. Kendmnklere dikkat etmem zor. Anca yedklerimi doğal alıyrm. Bide yurtdşndaym doğal ürünler inanılmaz pahalı. Yani kullandğm rolon alkolsüz şampuan diş macunum normlde de doğal ama çamaşr detrjnı yada temzlk malzemeleri değil maalesf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…