- 17 Ocak 2021
- 282
- 239
- 53
Yok canım daha yeni haberim oldu gebelikten . Doktora da hafta küçük diye gitmedimTatlim bu konu hakkinda benim sana bilgi vermem yanlis olur mutlaka kadin dogum uzmanina danismalisin çünkü gebeliğin cok yeni varmi surekli gittiğin bi uzman
Tahmin ettim lütfen iyi bir uzmana danış canım çevrendeki arkadaslarina sor mutlaka önercekleri bir doktor vardir ..Yok canım daha yeni haberim oldu gebelikten . Doktora da hafta küçük diye gitmedim
Allah sağlık versin ikinizde19+4 tatlım
Amin kuzum hepimizeAllah sağlık versin ikinizde
Teşekkür ederim yorumunuz için covidi ağır mı geçirdiniz? Kaç günde atlattınız?Tüm covidli gebelere kolay gelsin, geçmiş olsun. Filasyondan arayanlar hiçbir şey söylemiyor zaten, kendilerinden alınması gereken raporu bile söylemeden aceleyle telefonu kapatıyorlar. Onları geçiyorum. Covid servisindekiler ve acildekiler de acil durum olmadıkça gebeye el sürmezler bence çünkü üstümüze kalır diye korkarlar. Tedavi konusunu mutlaka doğum doktorunuza danışın.
Ben de geçen haftalarda covid geçirdim. Hamile değilim, emziriyorum. O yüzden ben de her ilacı kullanamıyorum. Kullandıklarımı söyleyeyim; ateşim çıktıkça parol (minoset de olur, gebeyken çok baş ağrısı çekmiştim, doktorum günde 4 tane parol'e kadar hakkın var derdi), d vitamini (bana hamileliğin başında da d vitamini kestirmişlerdi, o yüzden bunu doktorunuza danışın), c vitamni-çinko (bu genelde gebelikte kullanılan multivitaminlerin içinde var), corasprin ve omega 3 (ikisi de kan sulandırma için, omega 3'ü gebelik sırasında da kullanmıştım.).
Corasprin önemli çünkü gençlerde covid'în en büyük tehlikesi pıhtı atması ve kalp krizi riski. Corasprin pıhtılaşma sorunu olan gebelere de veriliyor ama bebeğe geçen bir ilaç. Düşük riski olan bazı gebelere de uygun olmayabilir. O yüzden mutlaka kadın doğum doktoruna danışmak gerek. Burada saydıklarım arasında da en önemlisi bence. Göğüs hastalıkları uzmanına kontrol oldum, asprin kullanmaya 1 ay daha devam etmemi söyledi. Burada fayda zarar değerlendirmesini yaparak corasprin veya pıhtılaşmayı önleyici iğne kullanıp kullanmayacağınızı doktor karar verebilir.
Çok hafif geçirdim, sadece 1 gün iki kez ateşim çıktı. Hiç yatmadım. 4-5. gün sadece geniz akıntım kalmıştı. İnşallah kimse yakalanmasın, hastalar hemen iyileşsin.Teşekkür ederim yorumunuz için covidi ağır mı geçirdiniz? Kaç günde atlattınız?
Benimde aynı şekilde, amin inşallahÇok hafif geçirdim, sadece 1 gün iki kez ateşim çıktı. Hiç yatmadım. 4-5. gün sadece geniz akıntım kalmıştı. İnşallah kimse yakalanmasın, hastalar hemen iyileşsin.
Yorumunuz için teşekkür ederim dün gidip değerlerime baktırdım, d-dimer değerim 1.33 çıktı ama herhangi bi ilaç tedavisini gerek görmediler 2 bin üstü olmadığı sürece dikkate almıyoruz dediler.Covid olunca bazı insanlarda kan pıhtılaşması sorunu olabiliyor. Gebelik de tetikleyebiliyor kan pıhtılaşmasını. Herkeste olacak diye bir şey yok. Ama emin olmak isterseniz kan tahlili yaptırıp
d-dimer değerinize baktırmanızı tavsiye ederim. O değer üzerinden kan sulandırıcı kullanıp kullanılmamasına karar veriyor doktorlar. Bu sadece bir öneri, internetten araştırabilir, kadın doğumcunuza danışıp karar verebilirsiniz. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
Merhaba bende 6 haftalık hamileyim. Bende covidim. İlk belirtiler başladığında test vermeye gitmemiştim. Ama öksürük geömeyince dün doktora gittim . D dimer çok yüksek çıktı. Doktor büyük ihtimalle covidsin dedi ve sonuç pozitif. Hemen kan sulandırıcı iğne başladı. Arkadaşım sana tavsiyem karantinan bitince mutlaka d dimer seviyene baktır. Covidde pıhtılaşma problemi olabiliyorMerhaba ben de bugğn öğrendim covid olduğumu . 4 haftalık hamşleyim daha . Çok yeni . Daha önce de bir düşük yaşadım . Kan sulandırıcı kullanmamız gerekiyor mu ? Filyasyon ekibi size ilaç vermeyeceğiz dedi . Çok endişeliyim
D dimer değeriniz kaç çıktı öğrenebilir miyim? Bende iki gün önce yaptırdım ama ilaç iğne vs gerek görmedilerMerhaba bende 6 haftalık hamileyim. Bende covidim. İlk belirtiler başladığında test vermeye gitmemiştim. Ama öksürük geömeyince dün doktora gittim . D dimer çok yüksek çıktı. Doktor büyük ihtimalle covidsin dedi ve sonuç pozitif. Hemen kan sulandırıcı iğne başladı. Arkadaşım sana tavsiyem karantinan bitince mutlaka d dimer seviyene baktır. Covidde pıhtılaşma problemi olabiliyor
D Dimer testini nerede yapıyorlarD dimer değeriniz kaç çıktı öğrenebilir miyim? Bende iki gün önce yaptırdım ama ilaç iğne vs gerek görmediler
Ben acil de yaptırdımD Dimer testini nerede yapıyorlar
Dahiliyede yaptırabilirsiniz. Ben acilden giriş yapmıştım, dahiliyeye yönlendirdiler. Hastaneye göre değişiyordur belki.D Dimer testini nerede yapıyorlar
Acilde ne diyerek bu testi yaptıracağım yardımcı olur musunuzDahiliyede yaptırabilirsiniz. Ben acilden giriş yapmıştım, dahiliyeye yönlendirdiler. Hastaneye göre değişiyordur belki.
Ben covid şüphesi ile acile gitmiştim, özel hastaneye, mesai saatinde. Oradaki görevli bayan gebe olduğum için pcr testinin yanında kan tahlilleri de yapılması gerektiğini o yüzden dahiliyeye yönlendireceğini söyledi. Dahiliyeye gittim.Acilde ne diyerek bu testi yaptıracağım yardımcı olur musunuz
Acilde ne diyerek bu testi yaptıracağım yardımcı olur musu
Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı acaba?Ben covid şüphesi ile acile gitmiştim, özel hastaneye, mesai saatinde. Oradaki görevli bayan gebe olduğum için pcr testinin yanında kan tahlilleri de yapılması gerektiğini o yüzden dahiliyeye yönlendireceğini söyledi. Dahiliyeye gittim.
Siz direk dahiliyeden randevu alıp doktora durumu anlatıp d-dimer değerinize baktırmak istediğinizi söyleseniz daha nokta atışı olur sanki. Kan sulandırıcı gerekip gerekmediğini öğrenmek istediğinizi söylersiniz.
Acilde her testi yapmıyor olabilirler. Bir de sonucu doktorun yorumlaması gerekiyor. Ona göre ilaç yazılacak. Benim tecrübem bu şekildeydi. Hastaneye göre değişebilir. Randevu almanız gerekebilir.
Gebe misiniz, hatırlamıyorum önceki mesajları. Kadın doğumcunuzu arayıp da sorabilirsiniz. D dimer değerime baktırmak istiyorum, kan sulandırıcı kullanmam gerekli mi diye merak ediyorum dersiniz. O da yönlendirebilir sizi.
Çok teşekkür ederim anlattıklarınız için evet hamileyim ve henüz doktora gitmedimBen covid şüphesi ile acile gitmiştim, özel hastaneye, mesai saatinde. Oradaki görevli bayan gebe olduğum için pcr testinin yanında kan tahlilleri de yapılması gerektiğini o yüzden dahiliyeye yönlendireceğini söyledi. Dahiliyeye gittim.
Siz direk dahiliyeden randevu alıp doktora durumu anlatıp d-dimer değerinize baktırmak istediğinizi söyleseniz daha nokta atışı olur sanki. Kan sulandırıcı gerekip gerekmediğini öğrenmek istediğinizi söylersiniz.
Acilde her testi yapmıyor olabilirler. Bir de sonucu doktorun yorumlaması gerekiyor. Ona göre ilaç yazılacak. Benim tecrübem bu şekildeydi. Hastaneye göre değişebilir. Randevu almanız gerekebilir.
Gebe misiniz, hatırlamıyorum önceki mesajları. Kadın doğumcunuzu arayıp da sorabilirsiniz. D dimer değerime baktırmak istiyorum, kan sulandırıcı kullanmam gerekli mi diye merak ediyorum dersiniz. O da yönlendirebilir sizi.
Benim çok yüksek çıktı 5817 gibi bişey doktor 20 günlük kan sulandırıcı verdi. Ben göğüs hastalıkları uzmanına muayene olmuştum. O bu değere bakılmasını istemiştiD dimer değeriniz kaç çıktı öğrenebilir miyim? Bende iki gün önce yaptırdım ama ilaç iğne vs gerek görmediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?