Gebelikte Cinsellik

hamile iken hiç korunmadık, bu fırsat bir daha ele gelmez diye epey rahat davrandık. yaklaşık 39. haftada doğum yaptım, hiç bir sorun yoktu şükür.
emzirme döneminde de ben pek hoşlanmadım açıkçası memelerime muameleden, öncesinde sevmeme rağmen. süt konusu erkekten erkeğe değişiyor bence. emzirme döneminde karşılıklı anlaşarak bir yol bulunur
Biz zaten hiç korunmuyorduk. Hatta prezervatifi ilk defa kullandık doktorumun önerisiyle, tabi bu kişilerin gebelik süreçlerine göre farklılık gösteren bir durum.

Ben hamile olduğum için takip ettiğim yüzlerce yazı arasında bir kaç yerde okumuştum. Gebeliğin sonlarında göğüs uyarımı ve içe boşalma doğumu tetikler diye. İçe boşalma için spermin rahim girişini yumusatacagini iddaa etmişler. Hatta düşük riskinde de ilişkinin yasaklanması bu yuzdenmis falan yazıyordu.
Düşük riskinde ilişkinin yasaklanmasının temel sebebi ilişki sırasındaki rahim kasılmaları ve oluşacak baskıdır, spermle pek ilgisi yoktur. Milyonda bir olabilecek şeyleri kesinmiş gibi anlatmalarına hastayım ya. Göğüs uyarımı evet, bunu pek çok uzman söylüyor, mantıklı bir açıklaması var, emme ploraktini yükseltiyor, süt üretimi başlıyor ve bedenin sistemi karışıyor ve doğum başlayabiliyor ama sperm bir iki kaynakta geçen ve kesinliği ispatlanmamış bir şey. Şehir efsanesi yayıyorlar resmen.

Rahim inceyse ve Erken doğum riski varsa diye ayrıntılar var. Herkes için geçerli değil yani.
Bu durumu şöyle düşünün emniyet kemeri takılan her kazadan sağ kurtulma garantisi yok, rajim ağzınız normal, gebeliğiniz normal süreçte ilerliyor olsa bile meninin içeriğinin doğum eylemi başlatma ihtimali var. Bu ihtimali göze almak istemeyen insanlara prezeratif öneriliyor. Evet bu ihtimal normal seyreden gebelikte çok düşük olabilir ama tercihen bu riski almıyorum. Biz zaten evliliğin başından beri korumasız birlikte olduğumuz için gebelik bizim için prezervatiften kurtulma şansı değildi. Hem kendi doktorum hem fikrine güvendiğim doktor hesapları ve hem kendi magazinsel olmayan araştırmalarım bu yönde.

Düşük riskinde ilişkinin yasaklanmasının temel sebebi ilişki sırasındaki rahim kasılmaları ve oluşacak baskıdır, spermle pek ilgisi yoktur. Milyonda bir olabilecek şeyleri kesinmiş gibi anlatmalarına hastayım ya. Göğüs uyarımı evet, bunu pek çok uzman söylüyor, mantıklı bir açıklaması var, emme ploraktini yükseltiyor, süt üretimi başlıyor ve bedenin sistemi karışıyor ve doğum başlayabiliyor ama sperm bir iki kaynakta geçen ve kesinliği ispatlanmamış bir şey. Şehir efsanesi yayıyorlar resmen.
Spermle ilgisi yok demeyin, direk meninin içeriği rahim ağzını gevşetiyor. Zaten bu şekilde hamile kalıyoruz

O yine neysede bir yerde de şeyi okumuştum ; 40 haftayı geçen geç gebeliklerde doğumu başlatmak için içe boşalmalı ilişki önerilir diye🤔

Eşiniz süt geleceğini akıl edecektir galiba bir süre emmez. Memeler terbiye oluyor ilk başlarda çok sık gelebilir süt sonra normale dönüyor.

O yine neysede bir yerde de şeyi okumuştum ; 40 haftayı geçen geç gebeliklerde doğumu başlatmak için içe boşalmalı ilişki önerilir diye🤔
Doğumu başlatmak için ilişki öneriliyor evet ama bu spermden çok rahim kasılmalarını orgazmla tetiklemek için yapılıyor. Hamileyken korunmalı ve korunmasız ilişki ayrımı ayrı bir garip, zaten hamilesin. Rahim hareketliliğinde ilişkinin kendi etkisi spermle kıyaslanamayacak kadar yüksek. Öküz altında buzağı arıyoruz biz, doktorlar da bunu körüklüyor. Ülkece obsesyona doğru gidiyoruz. Her işimiz çamaşır suyuyla tuz ruhu karıştırıp mikrop öldürmek gibi uç noktalarda.

Spermle ilgisi yok demeyin, direk meninin içeriği rahim ağzını gevşetiyor. Zaten bu şekilde hamile kalıyoruz
Doğum başlatacak kadar gevşetmesi imkansıza yakın, riskli gebeliklerde kasılmalarla birleşerek sebep olabilir ama tek başına mümkün değil. Riskli gebelikte de ilişki tamamen yasaklanır, prezervatifle ilişki yaşayabilirsiniz diye bir riskli gebelik izni yok.

Asıl konuya hiç cevap vermediğimi fark ettim 😅 emince süt geleceğine adamın da aklı kesecektir ona göre davranır, endişelenmeyin siz, onu da o düşünsün. Ayrıca tiksinilecek bir tadı yok, ağzına geldiğini anlayacağını bile sanmıyorum.

göğüs uyarılması da son aylarda korunmasız ve sık beraberlik ile beraber erken doğum nedenim olmustur.Yerinizde olsam sütümden eşim iğrenir mi diye düşüneceğime biraz yavaş gitmeyi tercih ederdim.Erken doğum yapmak istemezsiniz diye düşünüyorum.

göğüs uyarılması da son aylarda korunmasız ve sık beraberlik ile beraber erken doğum nedenim olmustur.Yerinizde olsam sütümden eşim iğrenir mi diye düşüneceğime biraz yavaş gitmeyi tercih ederdim.Erken doğum yapmak istemezsiniz diye düşünüyorum.
Uyarınız için teşekkürler ama böyle negatif iğneleyici yorumları hiç sevmiyorum. Ben yerimde olsanız ne yapardınız diye sorsaydım cevabınız anlamlı olurdu, ama ben öyle bir soru sormadım.

X