• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte aşırı kilo almamak için nasıl beslendiniz?

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.255
25.573
548
Selam kızlar
Burda diyet gruplarına üye iken süpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim
Diyete aynı şekilde (1200 cal/gün) devam etmek istemiyorum haliyle, bencil davranamam
Ama kontrolsüz kilo almak da istemiyorum
İlk üç ayda 1 kg almak yeterliymiş
Sonra her ay 1 kg sağlıklı olanmış totalde 9-12 kg yetermiş
Bugünki örnek menümü yazsam sizce nasıldır bu ayarda gitsem
(1.66 boy 65 kilo 4 hafta gebe)

Sabah:
1 haşl yumurta
1/2 muz
2 ceviz 1 gün kurusu
1 salatalık
100 ml süt
9 zeytin
4 kaşık lor

Ara:
4 minik kepekli grissini

Öğlen:
1 kase mercimek çorba
1 kase barbunya pilaki
Bol yeşil salata

Ara:
2 ceviz 1 gün kurusu

Akşam:
1 karnıyarık
Yeşil salata

Ara:
Yarım yeşil elma

Cevaplarınızı bekliyorum sevgiler :KK200:

Selam kızlar
Burda diyet gruplarına üye iken süpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim
Diyete aynı şekilde (1200 cal/gün) devam etmek istemiyorum haliyle, bencil davranamam
Ama kontrolsüz kilo almak da istemiyorum
İlk üç ayda 1 kg almak yeterliymiş
Sonra her ay 1 kg sağlıklı olanmış totalde 9-12 kg yetermiş
Bugünki örnek menümü yazsam sizce nasıldır bu ayarda gitsem
(1.66 boy 65 kilo 4 hafta gebe)

Sabah:
1 haşl yumurta
1/2 muz
2 ceviz 1 gün kurusu
1 salatalık
100 ml süt
9 zeytin
4 kaşık lor

Ara:
4 minik kepekli grissini

Öğlen:
1 kase mercimek çorba
1 kase barbunya pilaki
Bol yeşil salata

Ara:
2 ceviz 1 gün kurusu

Akşam:
1 karnıyarık
Yeşil salata

Ara:
Yarım yeşil elma

Cevaplarınızı bekliyorum sevgiler :KK200:

Bu seyler bulantiya kadar devam ediyo sonra o 1200 kalori bile yiyemiyosun canim. Her bunye farkli tabiki ama hic kilo almadiginda durum kotu yada kilo alinca bebek saglikli diye bisey yok. Akisina birak. Sen suanda yiyebiliyosan bol bol sut urunleri tuket. Kizartma ve asitli seyler fast food abur cubur kesinlikle tuketmemeye calis. Bide folik asit basla. Simdilik baslangicta bunu yapsan yeter

Bu seyler bulantiya kadar devam ediyo sonra o 1200 kalori bile yiyemiyosun canim. Her bunye farkli tabiki ama hic kilo almadiginda durum kotu yada kilo alinca bebek saglikli diye bisey yok. Akisina birak. Sen suanda yiyebiliyosan bol bol sut urunleri tuket. Kizartma ve asitli seyler fast food abur cubur kesinlikle tuketmemeye calis. Bide folik asit basla. Simdilik baslangicta bunu yapsan yeter
Cevap için teşekkür ederim. Yiyebildiğim sürece normalde yaptğım gibi tuzdan şekerden uzak ekmeği kahvaltıda tüketerek yaşamaya devam edicem. İnşallah bulantı yaşamam. Sana da sağlıkl kucağına almanı dilerim.

Cevap için teşekkür ederim. Yiyebildiğim sürece normalde yaptğım gibi tuzdan şekerden uzak ekmeği kahvaltıda tüketerek yaşamaya devam edicem. İnşallah bulantı yaşamam. Sana da sağlıkl kucağına almanı dilerim.
Amin canim sagolasin. Hepimiz saglikcakla kucagimiza aliriz insallah

Back