Gebelikte antidepresan

Merhaba , ben ilaç kullanırken hamile kaldım , citalopram 10mg kullanıyordum. Hamile kalınca dozu yarıya düşürdüm , 2 hafta daha kullanmaya devam ettim , sanırım 7-8 haftalık civarı tamamen bıraktım 2 ayrı kadın doğumcunun zorlaması ile . Ama 9 ay boyunca kullananlar da var sonuçta . İlk bıraktığım dönem çok kötüydü aşağı yukarı 1 ay kadar sürdü . Sonra toparladım . Bebeğim doğdu ,6 aylık . Bir sorunumuz yok çok şükür . Doktorunuza danisin (psik) Eğer kullandığınız ilaç gebelikte kullanıma uygunsa hamile kalmadan önce bırakmanıza gerek yok aslında . Bilmiyorsunuz ki ne zaman gebe kalabiliceksiniz . Belki 1 yıl sürecek . O arada ilacınızı da kullanıp ,tedavinize devam edin
Doğumdan sonra başladınız mı tekrar

Teşekkür ederim, hamileyim ve devam ediyorum ilacıma inşallah bir zararı dokunmaz allaha dayadım sırtımı. Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin birde bebek bekleyenlere bebek sağlıkla🌷
Bende hamilelik düşünüyorum deniyoruz ama ilaçta içiyorum kesmeye çalışıyorum olmadı eğer hamile kalırsam nabalım die kafayı yiycem

Doğumdan sonra başladınız mı tekrar
Yeni gördüm mesajınızı . Hayır baslamadim . Doktorum eğer çok zorlanirsam hamileligin 4. ayında hapa başlayabileceğimi söylemişti . İlk başta günler geçmek bilmiyordu , süründüm resmen ama 4. aya geldiğimde artık ihtiyacım kalmamıştı ve başlamadım .Şuan bebegim 10 aylık hala kullanmıyorum ,ihtiyaç da duymuyorum.

Doktora danisarak uygun ilacinizi bulabilirsiniz, sonuc olarak epilepsi hastalari var ilac kullanmasi gereken ve uygun epilepsi ilacinin kategorisi genelde D oluyor, ben hamile kalma fikri olustugunda cok yavas birakmama ragmen cok kotu olup aylarca toparlanamadim ve 5 kg verdim bir anda, ilacim c…..x ve gebelik icin kullanilabilen bir ilacti, sonra mecbur yeniden basladim hem de 20 mg olarak duzelmek icin, gunlerce uyku uyumadigimi bilirim. Sonuc olarak bu ilacin en dusuk dozu 10 mg ama ben bir gun 5mg, bir gun 2.5 mg seklinde alarak idare ediyorum suan hamilelikte, kendi en dusuk dozumu buldum. Gebelikte uyuyamamak beslenememek cok tehlikeli, bir yakinima 6. ayda baslatti doktor, durum kotuye gidince, mutlaka kendinize uygun tedaviyi bulacaksinizdir.

Doktora danisarak uygun ilacinizi bulabilirsiniz, sonuc olarak epilepsi hastalari var ilac kullanmasi gereken ve uygun epilepsi ilacinin kategorisi genelde D oluyor, ben hamile kalma fikri olustugunda cok yavas birakmama ragmen cok kotu olup aylarca toparlanamadim ve 5 kg verdim bir anda, ilacim c…..x ve gebelik icin kullanilabilen bir ilacti, sonra mecbur yeniden basladim hem de 20 mg olarak duzelmek icin, gunlerce uyku uyumadigimi bilirim. Sonuc olarak bu ilacin en dusuk dozu 10 mg ama ben bir gun 5mg, bir gun 2.5 mg seklinde alarak idare ediyorum suan hamilelikte, kendi en dusuk dozumu buldum. Gebelikte uyuyamamak beslenememek cok tehlikeli, bir yakinima 6. ayda baslatti doktor, durum kotuye gidince, mutlaka kendinize uygun tedaviyi bulacaksinizdir.
Çok doğru.. kötü olup sağlıklısız hamilelik geçirmektense uygun tedavi ile ilerlemek en mantıklısı bende düşük dozda hamileliğimin başından beri kullanıyorum

Çok doğru.. kötü olup sağlıklısız hamilelik geçirmektense uygun tedavi ile ilerlemek en mantıklısı bende düşük dozda hamileliğimin başından beri kullanıyorum
Bana sivasda medicana da nöroloji lustral yazdı kullan hiç bisey olmaz dedi güvenmedim almanyada yine bi yabancı doktor (hind) ilaç yazdı başından savdi onada güvenmedim bu sefer alman bi nöroloji ye gittim oda kesinlikle hamilelik ve emzirme döneminde ben ilaç yazmıyorum dedi doğumdan sonra gel bakarız durumuna emzirmeyi bırakırsın yazarım dedi ilk zamanlar çok kötüydüm şimdi arada bi krizler geliyor anksiyete dedi doktor

Teşekkür ederim, hamileyim ve devam ediyorum ilacıma inşallah bir zararı dokunmaz allaha dayadım sırtımı. Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin birde bebek bekleyenlere bebek sağlıkla🌷
Merhabalar, Bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu var mı . Süreç nasıl devam etti kullanmaya devan ediyor musunuz?

Yaa hanparee🥹 ne kadar benziyoruz. Bende de anksiyete var ilaç kullanmıyorum. Bebek düşünüyordum 4 yıl olmadı tedaviye başladık ve bu süreçte ataklarım yine başladı. Ya hamilelikte zorlanırsam ya iyi geçiremezsem düşüncesiyle aynı seninki gibi. Şuan aşılama sürecindeyim ve yoğun stres altındayım ve artık pes ettim ve bir psikiyatriye gidip bu süreci nasıl daha az stressiz atlatabilirim onu konuşmak istiyorum. Gerekirse ilaca başlayacağım. İlaçtan hep kaçındım ya gebelik olursa diye ama artık bu stres hamileliğe engel oluyor belki bilmiyorum.😢 hamile kalsamda psikolojikmen sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorum. Daha hamile kalmadan ya kalırsamda ataklarım olursa diye endişelerim başladı😢

Ben kullandim birakmam daha zararli olacagi icin doktorum kullanmami istedi. Sabahlari s ile baslayan aksamlarida c ile baslayan ilactan ictim doguma yakin emzirecegim.icin 3 hafta oncesinden biraktim kendi istegimle suan icmiyorum ama keske gebeykende icmeseymisim gayet iyi hissediyorum tabi hamilelikte ki hormonlar beni baya yipratmisti belkide ondan birakamadim o donem. Ama psikiyatristin ve kadin dogumcun ile gorusmelisin beraber karar vermelisiniz.
Akşam ilacınız uyku için miydi? C ciptalex mi

Uyku için ne kullanmıştınız? Düzeldiniz mi devam ediyor musunuz

Back