- 11 Eylül 2022
- 63
- 15
- 28
- Konu Sahibi pembebuluut
Gebelik düşünenler ve sigara kullanan hamiş adayları nasıl bırakacağız bunu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sigara çok kötü bir bağımlılık. Tek başına bırakma başarısı %9. Bu yüzden sigara bırakmayla ilgili psikologdan ve göğüs hastalıkları uzmanından (Bazen yoksunluk sendromlarını gidermek için ilaç başlıyorlar.) yardım alın. Bir çocuk dünyaya getirmenin bedeline katlanacak sorumluluğa sahipseniz sigara ve alkolden uzak durun. Tabii ki eşiniz de.Gebelik düşünenler ve sigara kullanan hamiş adayları nasıl bırakacağız bunu
Bırakmak gerekiyor ya, bebekte bir sorun olsa vicdan azabı yaşamak var, ben bırakıyorum şu an :) ama cok zor, hamilelik ve emzirmek bitince icerim diye dusunup rahatlatiyorum kendimiGebelik düşünenler ve sigara kullanan hamiş adayları nasıl bırakacağız bunu
Ne kadar iciyordunuz merak ettim?Merhaba Canim, ben ve kardesim hamileliğim boyunca hep içtik. Çok şükür bir sıkıntı olmadan iki bebisimizde dünyaya geldi.
Ama çok vicdan azabi yaşadım. Ya birsey olursa ya birsey olursa diye...
İçmeseydim ve icmeseydik daha güzel olurdu ama irade iste. Yapamadık.
Kesinlikle bende tam olarak bu düşüncede ve aynı sizinle aynı şekilde ilerlemedeyim şuanBende sigara kullanıyorum. Şuan yumurta büyütme tedavisi görüyorum. Birden bırakmak mümkün olmuyor ama tedavi sürecinde günde en fazla 8 tane falan içiyorum. Çok tanıdığım var hamileyken içen ama yine de insan iradesine hakim olup içmese çok daha iyi. Hamile kalırsam şart koştum ağzıma sürmeyeceğim Siz de kendinizi motive edebilirsiniz. Bebeğinizin varlığını öğrendiğinizde eminim ki bırakmak isteyeceksiniz. Böyle düşünün. Rabbim hayırlısını versin
Evet düşünce ve uygulama önemli bende bırakmayı tamamen düşünüyorumBırakmak gerekiyor ya, bebekte bir sorun olsa vicdan azabı yaşamak var, ben bırakıyorum şu an :) ama cok zor, hamilelik ve emzirmek bitince icerim diye dusunup rahatlatiyorum kendimi
Zaten bu aşamada bu şekilde düşünüyorsanız, ben bırakacağınıza eminim.Evet düşünce ve uygulama önemli bende bırakmayı tamamen düşünüyorum
Kaç tane içiyorsun günde? Sakin ol, bırakırsın yavaş yavaş. En çok hangi anlarda içmen gerekiyor mesela?Arkadaşlar bırakamıyorum. Daha 6 haftalık hamileyim ama bırakamıyorum kafayı yicem yakında
Gebelik düşünenler ve sigara kullanan hamiş adayları nasıl bırakacağız bunu
sakız denedin miArkadaşlar bırakamıyorum. Daha 6 haftalık hamileyim ama bırakamıyorum kafayı yicem yakında
Masa başı müşteri temsilcisiyim. Malum ki insanlar kolay değil, karşısındakinin insan olduğunu unutarak hakaretler ağır laflar binbir kavgalar oluyor. Bir müşteri uğraştırırken en az yarım saatte 3 4 tane içiyorum bazen daha fazla. Gün içinde 1 paketi bitiyorum akşam çok aramıyorum eskisi gibi akşam eve gelince 6dan sonra 2 bilemedin 3 tane uyuyana kadar. Sürekli duygu karmaşasındayım. Yakasım geliyor bide şey huyum var. Yanımda biri sigara yakarsa bende yakacağım. 4 kişiyiz dükkanda hepimiz sigara içiyoruz sürekli sigara içiliyor. Bırakmak istesemde çevremdekiler yüzünden zorlanacağımKaç tane içiyorsun günde? Sakin ol, bırakırsın yavaş yavaş. En çok hangi anlarda içmen gerekiyor mesela?
Hayır denemedim, kilo korkutuyor beni vücudum kiloya çok yatkın. 1.66 boyum 65 kiloyum hamileyken zaten alacağım sigarayı bırakınca daha fazla alma korkusu varCanım hiç
sakız denedin mi
Bende Temmuz annesi olacağım inşallah ve 4 gündür içmiyorum
Nikotin kalintisi maalesef rahimde bile cikiyomus testlerde. Bebeginizi cok etkilemeden insallah birakirsinizMasa başı müşteri temsilcisiyim. Malum ki insanlar kolay değil, karşısındakinin insan olduğunu unutarak hakaretler ağır laflar binbir kavgalar oluyor. Bir müşteri uğraştırırken en az yarım saatte 3 4 tane içiyorum bazen daha fazla. Gün içinde 1 paketi bitiyorum akşam çok aramıyorum eskisi gibi akşam eve gelince 6dan sonra 2 bilemedin 3 tane uyuyana kadar. Sürekli duygu karmaşasındayım. Yakasım geliyor bide şey huyum var. Yanımda biri sigara yakarsa bende yakacağım. 4 kişiyiz dükkanda hepimiz sigara içiyoruz sürekli sigara içiliyor. Bırakmak istesemde çevremdekiler yüzünden zorlanacağım
Baya çok içiyormuşsun o zaman. Bir de devamlı stres ortamında insan içmek istiyor tabii ki, anlıyorum ben de sinirlenince hemen sigaraya sarılırım. Ama yapacak bir şey yok bırakmak gerekiyor, ben mesela emzirme bitince nasılsa içerim diye kendimi motive ediyorum. Bazıları asla içmicem diye düşünüyor, öyle düşünsem bırakamam, yoksunluk psikolojisine girerim. Bence şu haftalarda günde 1-2 ye indirip bırakmak çok mantıklı Umarım başarılı oluruz bu konudaMasa başı müşteri temsilcisiyim. Malum ki insanlar kolay değil, karşısındakinin insan olduğunu unutarak hakaretler ağır laflar binbir kavgalar oluyor. Bir müşteri uğraştırırken en az yarım saatte 3 4 tane içiyorum bazen daha fazla. Gün içinde 1 paketi bitiyorum akşam çok aramıyorum eskisi gibi akşam eve gelince 6dan sonra 2 bilemedin 3 tane uyuyana kadar. Sürekli duygu karmaşasındayım. Yakasım geliyor bide şey huyum var. Yanımda biri sigara yakarsa bende yakacağım. 4 kişiyiz dükkanda hepimiz sigara içiyoruz sürekli sigara içiliyor. Bırakmak istesemde çevremdekiler yüzünden zorlanacağım
Deine derim sana canimHayır denemedim, kilo korkutuyor beni vücudum kiloya çok yatkın. 1.66 boyum 65 kiloyum hamileyken zaten alacağım sigarayı bırakınca daha fazla alma korkusu var
Nerden temin edebilirim ve çocuğa zararı var mıDeine derim sana canim
Ve korkma beselneme rutinini de değiştir
Kafamda direkt bitiremiyorum ama azaltmaya çalışıyorumBaya çok içiyormuşsun o zaman. Bir de devamlı stres ortamında insan içmek istiyor tabii ki, anlıyorum ben de sinirlenince hemen sigaraya sarılırım. Ama yapacak bir şey yok bırakmak gerekiyor, ben mesela emzirme bitince nasılsa içerim diye kendimi motive ediyorum. Bazıları asla içmicem diye düşünüyor, öyle düşünsem bırakamam, yoksunluk psikolojisine girerim. Bence şu haftalarda günde 1-2 ye indirip bırakmak çok mantıklı Umarım başarılı oluruz bu konuda
ana tamamen bitkiseli verildiNerden temin edebilirim ve çocuğa zararı var mı