Gebelik ve kadın doğum muayenem yardım

Ayy inşallah rabbim herkese nasip etsin

Merhaba kızlar bnde 6 aylık evliyim ve çocuk istediğimiz için doktora gittim özele adet düzensizliğim var eylül 5 de ekim 13 de gördüm suan 45 gündür adet görmedim hala.. doktor geçen ay bna poverkistik tanısı koydu dusunmemeye çalışıyorum ama olmuyo adetim de bu kadar gecikmezdi diye düşünüyorum hamile olabilir miyim ki ?? Inşallah hamileyimdirr

selam. benim kardeşimde çok küçük bir polip vardı, onu aldırdıktan 1 ay sonra hamile kaldı. polipler engel olabiliyor. bazı miyomlar zararsızmış ama çikolata kistleri rahim dokusuna zarar verdiği için tedavi edilmesi gerekiyor. sana iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim. aşağıda da bazı uzman doktorlaın polikistik over durumuyla ilgili yorumları var, bir göz at istersen. Umarım tez zamanda bebeğini kucağına alırsın.

Dr. Burçak Erzik
http://www.ailebebektv.com/video/izle/pcos-polikistik-over-sendromu-nedir/119
Polikistik Over Sendromu, kadınlarda bazı hormonal etkilerle yumurtlama düzensizliğine neden oluyor. Kadınlarda daha çok erkeklik hormonlarının baskın olması nedeniyle, yağlanma, tüylenme, cilt bozuklukları gibi durumlar görülüyor. Genç yaşlarda adet düzensizliği, ilerleyen yaşlarda da çocuk isteği ile başlayan Polikistik Over Sendromlu hastalarda tüpbebek tedavileri genellikle başarılı sonuçlar veriyor. Ancak tüpbebek tedavilerinin ön hazırlık süreci, yani kilo, beslenme kontrolü, yumurtlamayı düzenleme aşamaları önemli. Tüpbebek tedavilerinde hiperstimülasyon riski yüksek olduğu için, yakın takip, iyi protokol takibi ve transfer zamanının iyi belirlenmesi, tedavinin, güvenli ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlıyor. Genel olarak Polikistik Over Sendromlu hastalarımız, 30-35’li yaşlardan itibaren daha düzenli yumurtluyor ve daha düzenli adet görmeye başlıyor.

Prof. Dr. Nilgün Turhan
http://www.ailebebektv.com/video/izle/yumurtalik-kistlerini-ameliyatla-aldirmak-gerekir-mi/1200
Yumurtalık kistlerinden basit olanlara hiçbir zaman müdahale etmemek gerekiyor. Eğer çok büyükse belki ameliyat düşünülebilir. Bunda da sadece kistin duvarı çıkarılıyor, yumurtalığa zarar verilmiyor. Ama bazen de çikolata kisti oluyor ve bu da zaten yumurtalığın dokusuna kendisi zarar vermiş oluyor. Bu kistler de çok büyüktür, altı santimin üstündedir. Bunlarda da ameliyat gerekebiliyor. Bazen ameliyat sırasında kisti çıkartırken, yumurtalık dokusu da hasar görebiliyor. Bir grup kist vardır ki bunlarda kötü huylu kanser şüphesi olabiliyor. Bu kistlerin de çıkarılması gerekiyor. Tüm cerrahi işlemlerde, özellikle kadın gençse doğurganlığı da dikkate alınarak, mümkün olduğunca yumurtalık dokusuna zarar verilmemeye çalışılıyor.

Dr. Aytun Aktan
http://www.ailebebektv.com/video/izle/endometriozis-nedir/52
Endometriozis, rahim dokusundan, rahim dokusunun farklı bölgelerde varlık göstermesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Bu hastalık çikolata kisti olarak yumurtalıklarda kendini belli edebildiği gibi rahim dokusunun, tüplerde, karın boşluğunda olmasıyla da ortaya çıkabiliyor. Daha çok adetlerde ya da cinsel ilişki sırasında ağrı ile ortaya çıkar. Çikolata kisti, yumurtalıklarda farklı görüntüde olan bir kisttir. Bunlar infertilite açısından da ciddi problemler yaratıyor. Çünkü yumurtalık yapılarını oldukça bozuyor, kalitesini ve sayısını azaltıyor, embriyo transferi aşamasından sonra rahim dokusunu bozarak tutunmayı azaltıyor. Endometriozis hastalığı tedavi edilebilen bir hastalık ancak ne yazık ki tekrarlayıcı bir tarafı da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…