Gebelik ve kadın doğum muayenem yardım

sinsirella

Bulutlar diyorum bu dünyaya fazla güzeller ..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
184
134
53
35
Kızlar merhaba 6 aylık evliyim 3 aydır korunmuyoruz. Hayatımda hiç kadın doğuma gitmemiştim 3 aydır cocuğumuz olmayınca bugün kontrole için gittim . Önce vajinal ultrasonla baktı doktorumuz sağ yumurtalıpımda küçük küçük kistler olduğunu soyledi.gebeliğe engel bir durumın yok dedi Polikistikovera yatkınlığım olduğunu 3-4 kilo bile versem hormonlarımın düzeleceğini söyledi daha sonra kan testi istedi netleştirmek için herhangi bir sorun bulmadı tsh biraz düşük ama sorun yok dedi. Ama bu kistler kafama takılıyor.bunun gibi durum yaşayıp tecrübelerini paylaşacak arkadaslar var mı ?

Canım bende 7 aylık evliyim 3.bucuk aydır Korunmasız ama muayenede küçük kistlerim polikistik denen birsey demişti ilk gittiğim doktor ağlayarak çıktım muayeneden çocuk bu durumda zor diyip 3 aylık hap verdi ben 2ay dayanabildim.bi sonra özele gittim ve 2 yumurtaliklarımin sağlam olduğunu çocuk niye zor olsun dedi rahatladim sonra ama bende senle aynı durumdayım araştırıp duruyorum korkuyorum da şimdi muayene gidicem bakalım

Kizlar o kist goruntusunden korkmayin hic. Banada aynisini soylemisti yillar once bi doktor, bu senin vucudunun yapisi sarisin esmer olmak gibi bisey demisti. Ilacla olacak bisey degil bu hatta kimyasala hic bulasmayin derim. Asla tek doktora gitmeyin bazilari felaket tellali oluyo banada aynisini soylen doktor olmustu yillar evvel ama ilk denemede oldu benim bebegim. Zaten doktorlar en 1 sene deneyin diyor. Korkmayin o yuzden.

O kistlerle hamile kalan çok. kafanıza ne kdr çok takarsınız o kdr geç gebe kalırsınız ki takılacak bişey yok. O kistler çoğu bayanda var benm bi arkadaşıma dr hamile kal demişti doğumla beraber temizlenir. Hamileliğe engeli olsa dr hamile kal demezdi. Hiçbirşey yokmuş gibi normal devam edin herşeye takılmayın 3 ay uzun bir süre değil çocugum olmuyo demek için

Rabbim analı babalı buyutsun evet malesef motive olacigima ağlayarak çıkmıştım ilk muaynemdem en son özele ki bir doktor rahatlattı beni bu kadar çok isteyince insan sabırsızlaşıyor :)

Rabbim analı babalı buyutsun evet malesef motive olacigima ağlayarak çıkmıştım ilk muaynemdem en son özele ki bir doktor rahatlattı beni bu kadar çok isteyince insan sabırsızlaşıyor :)
Tesekkur ederim darisi basina... Hic acele etme kafanada takma, yumurtlama gunlerini takip et, dua et gerisi gelir hayirlisiyla...

en son gittiğim doktorum da çocuk niye zor olsun önemli birsey değil çok küçük demişti hamile kalırsan gider zaten dedi tabikide 3 ay kısa bir süre rabbim kısmet eder insallah

Canim ben 8aylik evliyken hamile kaldim hic korunmasiz 1yildan oncesinde bisey yapmiyolar zaten sabrediceksin ben o 8ayda catlamistim :)

Aminnn sana da en kisa zamanda ama kafana cok takma ben en sonuncu ayda aman olursa olur olmazsa olmaz diyodum o ayda da oldu

Çevremdekiler de aynı şeyi söylüyor çok takıntı yaptım eşim artık çok dillendiriyosun olucagi varsa da olmiycak diyor bir nevi rahatlattığiniz için teşekkür ederim

Evet bazıları felaket tellali oluyor gerçekten bu kistleri olup hormon testleride bunu destekliyosa falan sprun oluyomş galiba bende öyle bişi çıkmadı ama içimde bir şüphedir gidiyor umarım bizde bebek sahibi olur Allah sağlıkla büyütmeyi nasip sana

Canım valla aynı durumdayız nerdeyse umarım bir sıkıntımız olmaz 3naydır da olmayınca insan stres yapıyor valla bana folikasit verdi doktor bide iltihap varmış onun şçin ilaç verdi. Elimi sıkarkende sakın korkma gebe kalıcaksın daha erken dedi ama ne biliyim ya of :)

tesekkur ederim canim. Polikistik over denilebilmesi icin en az 3 bulgunun olmasi lazim diyo doktorlar. ( hormonal bozukluk, killanma, kist gorunumu) gibi... ama birinden biri varsa direk polikistik over diyemez, cok arastirmistim o donem doktorlarin kendi aralarinda bile anlasamadiklari bi durum oldugunu ogrenmistim. Kafaya takma olur hic merak etme

Canım bende de var kist soğan kürünü araştırıyorum deneyeceğim.
Sende dene.
Dr lara inanma hemen bir kaç dr a gözük önce.
Kistlerle hamile kalan bir sürü insan var inan bana inşallah sende kalırsın içini ferah tut canım.

Aynen banada bir hemşire söyledi folbiol kullanmami folik asit olarak Akdeniz anemisiyim ayriyetten.taktikca takıyor işte olmayınca bende takıyorum her ay malesef.

Aynen banada bir hemşire söyledi folbiol kullanmami folik asit olarak Akdeniz anemisiyim ayriyetten.taktikca takıyor işte olmayınca bende takıyorum her ay malesef.

Canim ben 1 yillik evliyim adet sancilarim icin doktora gitmistim vajinal ultrasonla bakildi sol yumurtaligimda 4 bucuk cm lik kist ve sag yumurtaligimda birsuru miyom goruldu. Doktorlar dedikk acil cocuk dusunmelisin cocuk doğduktan sonra bunlari almaliyiz. 6 ay hamile kalamadim. 7. Ay doktora gittim klomen diye bir ilac verdi yumurtaliklari uyarici. Ve simdi hamileyimm. Hem de kistin oldugu taraftan yumurtlamistim. Yani hic takma kafani hersey olacagina variyor. Bu anlattiklarim size umut olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…