• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik ve doğum için özel sağlık sigortası ; yaptırmalı mı ? !! yaptırmamalı mı ?

ziraatcitys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
86
2
46
İstanbul
arkadaşlar merhaba ,
eşimle 2013 yazı gebe kalmam üzerine plan yaptık.. inşallah Allah nasip ederse bu tarihte bebek :emir_bebek: düşünüyoruz. gebeliğin ve dogumun sıkıntısız geçmesini istiyorum, büyük ihitmalle özel hastanede işlemlerim olur , ama özel hastanelerde de kontroller , testler , doğum bilmem ne derken dünyanın parası tutuyormuş......
SSK prosedürleri değişti, özel hastanelerinde bir kısmını karşılıyor diye duydum ama tabi kulaktan duyma olmuyor bu işler ,çevremdede hiç dogum yapan bi yakınım filan yok :50: çok bilgisizim bu konularda, LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN;
SSK doğum için özel hastanelerin tümüyle anlaşmalı mı ? eger anlaşmalı değilse özel hastanede işlemlerin çok pahalıya gelmemesi için özel sağlık sigortası yaptırmakmı gerekir
özel sağlık sigortasını gebe kalmadan kaç ay önceden yaptırmalı ? fiyatları nekadar ? tavsiye edeceğiniz bir firma var mı ?
bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar lütfen okuyup geçmeyin gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, bu konu hakkında bilgilenmem gerekiyor... şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşım, benim de çok bilgim yok ama sana bildiklerimi aktarabilirim. Özel hastanelerin çoğunda en azından Ankarada artık sgk li işlemleri yapmıyorlar. Bilindik ve iyi olan hastanelerden bahsediyorum tabiiki. Acil olarak gelsen bile doğum için para alıyorlar diye biliyorum ya da sevk ediyorlar. Özel sağlık sigortalarının bir sürü çeşidi var. Bildiğim 2-3 çeşidini sana açıklamaya çalışayım. 1- Belli bir miktar parayı karşılayan sigorta tipi; bunu yaptırırsan mesela 5000 tlye kadar olan bütün harcamaların karşılanıyor. Fazlasını cebinden ödüyorsun. 2- Sadece testler ve doktor kontrollerini kapsayan ayakta tedavi sigortası.Doğumu sen kendi cebinden karşılıyorsun. 3- herşeyi karşılayan sigorta.
Şimdi arkadaşlarımdan ve benim biraz araştırmamdan sana aktarabileceğim birde şunlar var;
1- Çoğu sigorta hamileliginden 1 sene önce başlaman gerektiğini ancak 2. Sene ödemenin yapılacağını söylüyor. Görüştüğün acentelere mutlaka bunu ısrarla sor, çünkü bir arkadaşım sigortaya başladıktan 9 ay sonra hamile kaldı ve ödedikleri onca para boşa gitti.
2- eğer hamilelik sırasında para mevzusu sorun olmayacaksa bence yaptırma derim. Çünkü benim hesaplarıma göre doktor kontrolleri, testler ve doğum yaklaşık 5000-6000 tl tutuyor( tabii sağlıklı bir gebelik için söylüyorum). Ve sigortaya ödenen para aşağı yukarı aynı fiyat oluyor. Ama biz o kadar parayı cıkartamayız bir anda derseniz para bitiktiriyormuş gibi düşünüp başlayabilirsiniz.
3- takibim özelde olsun doğum için para ayırdım dersen eger bu seçenek bence daha iyi. Yani sadece doktor ve testleri ödeyen ayakta tedavi.
Sana en çok yardımcı olacak tanıdık bir sigortacıdır bence. Beni vaz geçiren öyle bir arkadaşımdı. Ama benim zaten özel sigortam vardi normalde. O yüzden bazı şeyleri kapsıyor. Özelde anlaşmalı fiyattan kontrollere gidebiliyorum.

bende düşünmüştüm, o dönemde en az 6 ay sonra gebe kalmam gerekiyordu, ve sanıyorum yine 6 ay içinde gebelik oluşması lazımdı, tabi zannediyoruz ki,istediğimiz zaman hamile kalabileceğiz malesef böyle bir şey yok ama, bazı problemlerim oldu hamile kalamadım,1.5 sene sonra hamile kaldım dolayısıyla yaptırmış olsaydım boşa gidecekti verdiğim para, umarım sıkıntı yaşamazsın ama istediği anda hamile kalan pek çok kişi yok sanırım, bu konu plan yapabileceğin bir konu değil, o yüzden ben önermiyorum

arkadaşlar merhaba ,
eşimle 2013 yazı gebe kalmam üzerine plan yaptık.. inşallah Allah nasip ederse bu tarihte bebek :emir_bebek: düşünüyoruz. gebeliğin ve dogumun sıkıntısız geçmesini istiyorum, büyük ihitmalle özel hastanede işlemlerim olur , ama özel hastanelerde de kontroller , testler , doğum bilmem ne derken dünyanın parası tutuyormuş......
SSK prosedürleri değişti, özel hastanelerinde bir kısmını karşılıyor diye duydum ama tabi kulaktan duyma olmuyor bu işler ,çevremdede hiç dogum yapan bi yakınım filan yok :50: çok bilgisizim bu konularda, LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN;
SSK doğum için özel hastanelerin tümüyle anlaşmalı mı ? eger anlaşmalı değilse özel hastanede işlemlerin çok pahalıya gelmemesi için özel sağlık sigortası yaptırmakmı gerekir
özel sağlık sigortasını gebe kalmadan kaç ay önceden yaptırmalı ? fiyatları nekadar ? tavsiye edeceğiniz bir firma var mı ?
bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar lütfen okuyup geçmeyin gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, bu konu hakkında bilgilenmem gerekiyor... şimdiden teşekkürler

MErhaba,

Yapı KRedi Sigorta Genel Müdürlükte çalışıyorum,

Konu ile ilgili bana aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz.

Ezgi KAPILAR
0530 940 56 43

Sevgiler.

Aylardır yazan olmamış. Sigorta yaptıran, memnun olan olmayan var mı arkadaşlar?

Back