Gebelik ve Doğum Hikayem

hikayeni okumadım çok uzun:) ancak resminiz çok güzel. bebğinle birbirinize o kadar güzel bakmışınız ki:) maşallah Allah bize de nasip eder böyle güzel bakışları:)

o kadarrrr güzel anlatmısın ki arkadaşım.öncelikle çok güçlü kalemin var..günlüğünü merak ediyorum:)..
ve canı gönülden tebrik ederim..Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömür versin oğluna ..sizlerle birlikte..
....

ve anlattıkların o kadar gerçek ki..tüm bayanların anne olma yolunda olanların hissettikleri duygulara tercuman olmuşsun...

en son eklediğim resime bayıldım..oğlunla olan bakışına bayıldım:) ..

sen çok güçlü bir annesin..ve oğlunu çoookk güzel yetiştireceksin...bundan çok eminim..(ataerkil toplumumuzda yaşarken kadına değer verip saygı duyan, duygularını ifade eden ve yarı tanrı olmadığının bilincinde bir erkek çocuğu ...) ve ilerde oğlunun hayatını paylaşmak isteyeceği kadın çookk şanslı olucak....

....
paylaşımın için teşekkür ederim..çok keyif alarak okudum seni...okumakta isterim..

Toprak,

Öncelikle çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum yazdıklarını okuduğumda. Tek dileğim ve isteğim oğlum için iyi bir anne olmak. Ama annelik gerçekten de çok daha farklı. Gebelik ve doğum daha çok fiziksel yorgunluktu. Ama annelik duygusal, zihinsel yorucuymuş.

Mini bir blok oluşturmak istiyorum oğlum için. En kısa sürede toparlayıp orada yazmaya koyulacağım. Oğlum için yaptığım hazırlıklarımı fasulyedesign adlı bloğumda paylaştım. Ziyaretin beni sevindirir.

Sevgilerle...

Hikayeni okuuduğum gün ; "Bu kız başka yerlerede muhakkak bişeyler yazmıştır.. "dedim,yazdıklarını okumayı inan çok isterim oyüzden ufak bir arama yaparken buldum bloğunu:)..
pek fazla blog kültürüm yoktur ama seninkini açınca ; yok böyle bişey dedim:) baktım baktım yaptıklarına...evinin sanat köşesine, hediye paketlerine,aynalarına, perde ve yastıklarına..,melek kanatlı tişörtüne( hikayende yer aldığı içn daha bir anlamlı geldi:),eşine yaptığın supriz kartlarına.duvar saatinize,yeniyıl ağacınıza. nazarboncukalrınıza ,daha milyontane şeye...bakakaldım..sanatçı olduğun her harfinden belliydi....saygı duydum hemde çookkk..tebrik ediyorum canı gönülden..kocamanda kucaklıyorumm:)
seni takipteyim..oğlun için yazacakların.hisslettiklerin...bloğun..paylaşımlarını izlemek benim için çokkkk güzel çok keyifli olucak...

Toprak 13,

Beni nasıl mutlu ettin anlatamam. Gebelik, doğum, loğusalık çoook güzel ve bir o kadar da yorucu bir süreç idi. Bunları paylaş çok daha güzel, hele böyle güzel yorumlar almak, anlaşılmak çok çok daha güzel. Sayende ne zamandır ertelediğim bloguma da başlama kararı aldım. Hem de eşimi de içine dahil ederek. İnsallah çok yakında "1anne1baba" olarak başlayacağız blogumuzu yazmaya. Hele bir de oğlum büyüsün etkinlikler, resimler deneyler of of babayla büyük bir heves içinde o günlerin hayalini kurarak bu günlerin tadını çıkarıyoruz. Şimdiden giriştik oğlumla neler yapabiliriz diyerek araştırmaya :)
Oğlumun gözünde ki o minik mutluluk pırıltısı için bile her şey çekilir, her zorluğa göğüs gerilir. Darısı isteyenlerin başına :)

Sevgilerimle...

Allahhhhh desene çok güzel olucak ..zaten sık kullananlara ekledim bloğunu..yani şurda sen kitap çıkarsan koşa koşa gidip alırım o derece yani...kocaman kucaklıyorum seni ve Bartu'nun pamuk ellerinden öpüyorum...

yaaa ne güzel yazmışsın. ben şimdi 13. haftamın içindeyim. Normal doğumu çok istiyorum. sezeryan bir aksilik olmadığı sürece aklımın ucundan bile geçmiyor. İlk hamileliğim, ilk bebeğim :) Bende aynen seni gibi düşünüyorum. Bunca zamandır kadınlar nasıl oluyor da hastane ortamına bile gitmeden normal doğum yapıyor.. Bende kendimde o gücü görüyorum. Allahın izniyle bir aksilik çıkmadığı sürece normal doğum yapmaya kararlıyım. Ve inan senin bu yazını okuduktan sonra daha bir istek, azim geldi. Çoook teşekkür ederim yazın için..

Toprak 13,

Valla o kadar da becerikli değilim aslında. Beni daha da heyecanlandırdın şimdi.

Birinin üzerinde pozitif bir etki yaratabildiysem ne mutlu. İnan bana acı eşiği denilen şeyi insanın korkuları belirliyor. Bir çok kadın sırf korkularından dolayı yapamıyor doğumu. Ayrıca korkunun ecele faydası yok derler. Bir meleğe sahip olmak istiyorsan, bu dünyada cenneti tatmak istiyorsan bu zorluğa katlanmalısın. Ki değeceğini anlayacaksın. Nasıl bir doğum yaparsan yap biraz zorlukları olacak, az biraz acı, az biraz yorgunluk ama sonunda yavrunu kucağına verdiklerinde her şeyi unutacaksın, bir dakika önce ıkınan, yorulan sen değilmişsin gibi olacak.

Ben sezeryanı bir tercih olarak görmedim hiçbir zaman. Nasıl bir hastalığımızda bize ameliyat mı tedavi mi diye sorulmuyorsa, sezeryan da öyle bence. Tabi tibbi bir zorunluluk olmadıkça. Ama epidural ile doğum bir tercih olabilirdi benim için, ama bu ağrıya dayanıyorum şunada dayanabilirim derken doğuruverdim :)

Her anı ayrı bir deneyim, ayrı bir heyecan sen her gününün tadını çıkarmaya bak. Ve pozitif doğum hikayeni burada bizlerle paylaş...

Kocaman sevgiler...

İnşallah Allah nasip eder de ben de burda anlatma imkanı bulurum :) Ben şimdi doğuda bir ilde çalışıyorum. Burada şartlar çok iyi değil. Aslında ben de böyle doğum öncesi eğitimlere eşimle beraber katılmak isterdim, hatta mümkünse bir tane doğum koçu bile ayarlamak isterdim kendime ama ne yazıkki burda öyle imkanlar yok. Bende birkaç kitap aldım, okuyorum bir yandan da uygulamaya çalışıyorum. Kegel egzersizleri, nefes egzersizleri ve diğer egzersizler gibi. Gerisini Allaha havale ediyorum. Cidden doğum hikayen bana çok cesaret verdi. Allah senden razı olsun.. Sevgilerle

Son düzenleme:

NhrT,

Neyse ki internetin var, bol bol okursun, hiç dert etme. Ben hastanedeki eğitime kadar zaten bir çok şeyi defalarca okumuştum. Bu nedenle eğitimlerin en güzel yanı "evet, ben bunları biliyorum" demek oldu. Açıkcası kendime güvenim artmıştı. Bu nedenle eğitimler çok elzem değil. Ayrıca en iyi doğum koçu eşin olabilir. Benim yanımda hep eşim vardı, sırtıma masajımı o yaptı, ayrıca doğum dahil hep yanımdaydı. Eşinden bir kaç masaj hareketlerini öğrenmesini isteyebirsin. Bizim hastanede koçluk yapan ebe "sizin bana ihtiyacınız yok" demişti ki gerçekten de bir tek ıkınmayı anlattı bana o kadar onun dışında eşim yardımcı oldu hep.

Birkaç internet adresi vardı takip ettiğim, ............ gibi. Her web sayfasına güvenmediğim için seçtim birkaç tane onları okudum, bazı anne blogları var ki ben çok yararlı buldum. Onları falan takip ettim. Bir kaç kitap da işimi gördü. Sen de rahatlıkla halledebilirsin. Ama önerim burada çok fazla anne,hikaye ve öneri var, dikkat et kafanı karıştırıp, korkutmasınlar. Pozitif hikayeler önceliğin olsun.

Liste aşağıda;

bebek bakım sorunlarına mucize çözümler melinda blau tracy hogg

(Uyku düzeni, emme gibi konularda çok yardımcı oldu. Örneğin oğlum 40 günlükken gece 1-2 defa kalkıyordu ve 2 aylık olduğunda gece kalkmayı bıraktı. Çevreme göre gece kaldırıp emzirmeliydim. 8-10 saat çocuk aç kalamaz dedi herkes ama bu kitapta 1 aylık bir bebeğin 12 saat uyuyabileceği yazıyordu. Bu kitabı okumasam gece kaldırmaya falan çalışacaktım. Garçi ilk zamalar denedim. Ama oğlum ya emmedi, ya da 2 dakika emip tekrar uyudu, yada niye uyandırdın diye bastı yaygarayı. Bi gün de tekrar uyumasını 1.5 saat bekledim. İnsan ister istemez çavresinden etkileniyor. Sonunda doktoru aradım ve 2-2.5 aylık bir bebeğin sabaha kadar uyumasında bir sakınca olmadığını söyledi. "Allah'dan belanı mı istiyorsun dercesine ne güzel uyu sende" dedi :)
Bu nedenle çevrende karışacak çok insan olacak. Bu kitap bu anlamda işine yarayacaktır. Ben özellikle kolikten falan korkuyordum. Bol bol okumuştum, gaz masajları falan izledim ama şükür oğlumda gaz sancısı falan çekmedik. Aynı şekinde uyku rutini için de bol bol okudum ama ona da ihtiyaç olmadı. Ben şanslı bir anneyim anlayacağın. Ama arkadaşım gaz problemi çektiği için o çok daha fazla kullandı bu rutinleri falan. )

Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler
Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway

(Aslında bu kitap içeriğini bir çok web sayfasında bulman mümkün. Ama hangi bilgiye güveneceğimi bilemediğim için bir kitaptan takip etmek çok daha kolayıma geldi. Ki eşim ilk zamanlar acemi anne olarak bana pek güvenmediğinden bak oku dediğim doğru demek de kolay oldu. Şöyle örnek vereyim. "A bu parmak emiyor" diyerek panikledi. Bir şey olmaz, normal dedim ama eminmiisin gibi sorular gelmeye başlayınca al oku dedim. Yok oda soğuk, bu çocuk üşür gibi durumlar içinde imdadıma yetişti. Yoksa eşim ve kayınvalidem 28 derece sıcaklıkta kundak üzerine polar battaniye örtüyorlardı oğlumun üzerine.
Ha şimdi eşim pek karşı çıkmıyor artık. Okuması mı zor geldi yoksa her dediğimi kanıtladığımdan mıdır bilmem kabulleniyor artık :))

Sormak , paylaşmak istediğin şeyler için elimden geleni yaparım. Ben anne arkadaşlarımdan çok destek aldım. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sende göreceksin ki ikilemde kaldığın çok şey olacak. Bu nedenle de en güvenli adres güvendiğin anneler oluyor.
Son olarak "acemiannebaba" blogspot adresimde doğum hikayemi paylaştım. Gerisi de gelecek inşallah.

Sağlıkla kalın...

Ayşe önerin videolarını izledim, kitabını okudum ama pek uyguladığım söylenemez.

Yatak başlığımın fotoğrafını ekliyorum, kitaplığa döndü :)

Hı bir de bugün bir kitap buldum, aslında fikir hoşuma gitti. İsmi aşağıda henüz okumadım ama hamileyken almalıydım. Anne karnındaki bebeğin ağzından gelişimi ni antaltışlar. çok sevimli geldi. Belki ilgini çeker. Ben merak edip aldım.

Bebek Deyip de Geçme / Mehmet Murat Döğüşgen

hamile değilim, çocuğum da yok. olması için uğraşıyoruz bir süredir. infertilite konusunu okumaktan o kadar sıkıldım ki, doğum hikayeleri bölümüne bakmaya başladım. bu kısım kesinlikle daha keyifli:) allah inşallah bir gün hamile kalabilmeyi ve senin gibi bir doğumu nasip eder bana da. çok keyif alarak okudum yaşadıklarını, hikayen ve bunu anlatımın harikaydı. çok imrendim:)

Canım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama anne olduktan sonra hep Allah isteyen herkese nasip etsin diye dua ediyorum. Senin icin elimden gelen tek şey bu. Umarım en kısa sürede senin hikayeni de burada okur ve dogum sonrası sıkıntılarımızı, cocuklarımızın gelisimi gibi birçok konuyu birlikte tartışırız 😄😃😀

Arkadaşlar sizinle sorunlu geçen hamileleğimi paylaşmak istiyorum. ben ilk kızımı doğurduktan sonra haşimato tiroidi hastası oldum. Sekiz sene sonra tekrar hamile kalmak istedim bebeğin hemen olmaz dediler.değerlerim 2 ye düşünce hemen hamile kaldım.düzenli ilaçlarımı kullandım.ilk ay kanamam oldu ilaç kullandım.sekiz haftalık hamileyken büyük kızım suçiçeği geçirdi. Benim bağışıklığım olmasına rağmen doktorlar korkuttular .idrar yollarımda sorun çıktı yemyeşil bir akıntım vardı antibiyotik ve fitil kullandım hiç faydası olmadı. -yeşil akıntım doğumdan sonra hemen geçti-.gebelik şekerim çıktı günde 7 kez evde şekerimi ölçtüm diyet yaptım.
spinal anesteziyle doğum yaptım 6 gün başımı yataktan kaldıramadım. Felaket bir ağrıydı günde 5 litre su ve bir o kadar kahve içtim. hemşire ağrı kesici iğneleri bacağıma yaptı, bir ay bacağımı sürüklemek zorunda kaldım.ve doğuda görev yapıyorduk o zaman. çok çektim çok…..
Şimdi kızım 2 yaşında ve çok sağlıklı. umarım yazdıklarım bazılarına umut olur.

Oy oy oy! Ne diyeyim bilemedim. Cok cok gecmis olmuş. Allah cocuklarınıza saglikli ve uzun ömür versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…