GEBELİK VE BEBEKLİK AŞILARI❗

Benim nasıl beslendigimi nelere dikkat ettiğimi nerden biliyorsunuz. Sütü organik alıyorum her hafta yoğurdumu kendim yapıyorum, sebze meyveyi de organik pazar kuruluyor tarım ilaçsız ordan temin ediyorum. Suyu arıtma kullanıyoruz ama ne kadar ariniyordur bilemem. Balık çok tuketmiyoruz, dip baligi hic yemiyoruz onlarda bile mikroplastikler var dediğiniz gibi. Dünya eskisi gibi değil ben asilara tamamen karşı değilim yenidogan dönemi bu kadar doz aşı mantıklı gelmiyor 2 yaşından sonra bağışıklığı oturunca yaptırmayı düşünüyordum aslında ama filistin olayları bebeklerin çocukların öldürülmesine sessiz kalanların ürettikleri aşılar ne kadar masumdur aklımı kurcalıyor. Ülkemizde üretiliyor olsa aşılar bu kadar düşünmez vurdururdum. Benim çocuğum sürekli dışarıda evde durmayı sevmiyor başka çocuklarla oynarken kapmistir muhakkak.

bilmiyorum işte soruyorum nasıl diye.
üretim ayağını çok iyi biliyorum o organik işlerini hakkıyla yapan çok az insan var, insanlar kar etmek zorundalar. Kendimiz üretim yapıp yiyoruz bazen o üründen bile %100 emin olamam ben ilaçlamadan komşu çiftlik ilaç yapar muhakkak o ilaca maruz kalınıyor. En iyi kalite üretkenler gümrüğe gidiyor oradan dönenleri duymuşsunuzdur.
Misal.
Markette satılan her şey, makyaj malzemeleri koruyucu içeriyor. Hiçbir şey masum değil.
Yoğurdu evde yapmayan yok çocuğu olmadan bile yapan biriyim, o sütlerin ineklerin antibiyotiksiz olduğunu düşünemeyiz. Günlerce bozulmuyor muhtemelen o sütlere de en iyi ihtimalle koruyucu ekliyorlar. Mobilyalarda kullanılan şeyler, havada bulunan kablosuz ağlar, kullandığımız telefonlar diğer cihazlar her şey her şey işte.
Hatta şöyle kullanılan makyaj malzemeleri en sözde organik saç boyaları o aşıdaki civa diye etiketlenen koruyucudan milyon kat kötü zehir. Hele yapım aşaması bilinmeyen, öneri ile alınan abuk subuk markalar korkunç. Yakın zamanda ifşalananlar oldu sonra ifşalar kayboldu çünkü oralarda dönen paralar korkunç.
Organik, doğal, bebek desteği falan diye milletin çocuğuna iteleyip yedirdiler hep.

kanser hastamız var doktor asla pastörize olmayan sütü kullanma diye tembihliyor onu. Açık sütlerde brüselladan başka bakterilere neler neler tehlikeler dolu. Ben jersey alıyorum mecbur açık alıyorum ama farkındayım. Bunları niye mi yazdım? Aşı yaptırmayanlar çok bilinçli yazmışsınız, biz de boş değiliz.

Konudan bağımsız yakında zaten et süt olayı tamamen kalkacak ki Bill’in kurulu amca ve avaneleri de öyle istiyor. Bill amca yaklaşık 15 yıldır vegan vejetaryen şirketlere yatırım yapıyor boşa mı sanki? Yapay eti geleceğin gıdası olarak tanımlıyorken…
Biraz bilinçli ve bu konulara takık bir insan zaten gidip kasaptan ne idüğü belirsiz et almaz diye düşünüyorum. Kasaplardan bayağı hikaye duymuşuzdur bu konularda ölü/hastalıklı hayvana dahi acımazlar pek. Şişli’de bir ara kosher kasap vardı “helal” sertifikasından daha zordur kosheri almak ordan alırdı bir dönem insanlar şimdi ne kadar faal bilmiyorum.
Genel olarak katılıyorum ama doğru yiyeceğe ulaşmak zor olsa da imkansız değil. Organik bulmak çok çok zor olsa da doğala yakın olanlara idare edebilir insan…

Hasta mı oldu çocuğunuz? Kaç aylık tam olarak? Tamamen aşısız mı yoksa eksik mi aşıları?

Evet haklısınız ama cig süte bilinçli karalama yapıldığını düşünüyorum. Ben organik cig süt kullanıyorum yıllardır. Şehirde dogala ulaşmak zor oluyor ama anlıyor insan aldığım sebze meyveler böcekli ilaç kullanıldığını sanmıyorum. Paketli gıdaları eve sokmuyoruz zaten gimdes marketleri var orda helal ve temiz ürünler satılıyor. Yine de içeriklerine bakarak alıyoruz. Evet haklısınız genelleme yaptım tabiki aşı yaptıranlar da bilinçlidir herkes evladını düşünür. Ama bu kararı almakta kolay olmuyor ikilemde kalıyorsun çok araştırıyorsun evlatlarımız söz konusu neticede. Allah bizi evlatlarımızla sınamasın.

Kaynak sınırlı onunla ilgili çalışmalar o yüzden var siz görür müsünüz bilmem de çocuklarınız yapay eti kesin görür. Şimdi bile gelen zamlar yokluktan. Etli diye satılan ürünlerin içindekilerin et olduğunu hiç sanmıyorum mantıdan etli ekmeğe ne varsa.
Koşherler daha güvenilir helal ürünlerden bu arada.
Ben bildiğim insanlara canlı hayvan besletiyorum bütün hayvan satın alıyorum. En kötü bildiğim birinin beslediği hayvansa alırım. onun dışında almak zorunda kalırsam alman metro marketten alırım. Ben erişebiliyorum erişemeyen ne yapsın mecbur alır.
Alı meselesinde İçinde ne olduğu belli değil sıvı diyorlar ya her şeyin içinde ne olduğu belirsiz yani en azından prospektüsü olan ilaç ne olduğu belli, her türlü oranları belli yüzdeleri belli yıllar yıllar çalışılmış bulunmuş ürün onlar.

Nuhnebi zamandan kalma uyuz bile hortladı çocuk felci çok uzak değil, kapı önünde pazarda parkta okulda çok dikkat etmek lazım

sebze meyveler böcekli ilaç kullanıldığını sanmıyorum
İlaçlanan ürünler de böcekleniyor referansınız bu olmasın böcekler de dirençli ya da ilaç etkisi geçip hemen yine böcek sarabilir ya da bilerek bile böceklerler Cem yılmazın filmi vardı organik görünsün gübrele yumurtaları diye.
Ne dicem ilaç yine masum kalır bazı yerlerde kanalizasyon suyuyla sulama yapılıyor bu direkt bir sürü mikrop ve bir sürü deterjan artığıyla sebzeyi kaplamak demek. Organik diye dümdüz marketten alıp üstüne fazla yazıp satan bile gördüm.
Ben bunları neden söylüyorum? Gerçek bunlar. Aldığınız şeyleri karbonatlı suda bekletmeden asla yemeyin.

Hepimiz göreceğiz sahte bir kıtlık yaratılıyor zaten (insan eliyle)
İstanbul’un içinde olduğu karbon emisyonunu azaltan şehirler adı altında toplantı yapıldı daha yakın zamanda alınan kararlarda et ve süt tüketimi kısıtlanacak. İnsanların suyla alakalı durumları gözden geçirilip gerektiğinde kısıtlanacak.
Ek olarak iklim kanunu zaten meclisten geçiyor. Sahte bir salgınla hayvan etini kısıtlamak falan gayet kolay olur. Bir de hani ineklerin çıkardığı gazlar dünyamıza çok zararlıymış ya hani :)) bununla ilgili de “sponsorlu bilimsel” çalışmalar mevcut
Yerse artık insanlar diye…

bambaşka bir tartışmaya girmek istemiyorum ama etin kilo fiyatını ve grafiğini konuşmanın yeri ve zamanı değil. Sizin bahsettiğiniz şey komplo teorisinin diğer ayağı be orası bu konuyu bambaşka bir düzleme götürür. Et ulaşılabilir değil. Süt ürünleri ulaşılabilir değil. İnsanlar zaten “yiyemiyorlar”

26 aylık çok şükür ağır bi hastalık gecirmedik. Su cicegi olmuştu 3 ay önce. Hic aşı yaptırmadım.
Nasıl atlattınız ağır mı geçti süreç hafif mi?
Kızamıkta da fazlasıyla A vitamini yüklemek gerekiyor çocuğa
suçiçeği için çok bilgim yok yalnız suçiçeği aşısı olmamıza rağmen suçiçeğini gayet yatak döşek geçirmiştim ancak kızamık aşım yok.
Sebebi ablamın kızamık aşısı sonrası kızamıktan yatış almasıydı. Ağır bir travma olmuştu ailemde de ne bana ne abime yapılmadı

İlk cümlemi baz almazsanız gayet somut gerçeklerden bahsettim zaten. Öznel bir yargı yok komplo teorisiyle alakası yok. Alınan kararlar bunlar 2028’e kadar Türkiye’ye verilen Dünya bankasından kredi de boşa değil.
Etin ulaşılabilirliği farklı bir konu zaten yeterince sapmış. İyi forumlar

“İnsan aklıyla üretilen her şey masum mu” evet değildir fakat masum olması için o aşılar kaç tane testten geçiyor. Kaç tane deney yapılıyor bir aşının piyasaya sürülmesi kaç yıl sürüyor haberiniz var mı? Kaç tane bilim insanı çalışıyor. İnstagramdan iki video dinlemekle araştırma mı yapılmış oluyor? Aşının yan etkilerini laboratuvar ortamında test edil sonuçlarını iletirsiniz araştırmanız bir anlam bulmuş olur. Onun haricinde neyi araştıracaksınız tam olarak

Bencil kelimesinin anlamını yanlış biliyor muhtemelen. Ama bilim dilinde yazılan, muhtemelen ingilizce yazılmış makaleleri yorumlayacak altyapıya da sahip aynı zamanda.
Ahahahahah hep sizsiniz tek sizsiniz çocuğunu düşünen aman Allah'ım! Ne bu her yere kaynamalar. Bir konu açtık bin cahil toplandı. Bu denli konuşmak siz gibilerine yakışıyor kesinlikle!

Şöyle ki sonuçta kendi ülkemiz üretmiyor bu aşıyı. Siz de sanki testten geçerken başında bekliyordunuz bilmiyormuşuz gibi test ediliyor şu bu. Mahkeme bile bu kararı aileye bırakıyorsa paşa paşa saygı duyacaksınız! Bu kadar basit ve net! Yeter bu kadar saçmalık.

Tetanozdan cok korkarım tek paslı bişey kesince olacak diye bişey yok toprakta oynarkende olabilir Allah korusun nasıl göze alıyorsunuz. Tabi herkesin kendi çocuğu hiç kimseyle pişmanlık vermesin Rabbim

Menenjit Allah korusu öldürüyor ya da kesinlikle bir organ kaybi bırakıyor. Tetanoz , menenjit aşıyla hallolack şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…