• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİK VE BEBEKLİK AŞILARI❗

gerçekten çok ezberci yaklaşıyorsunuz. Ameliyat ortamında tetanoz kapmanız çok zor ama dışarda tozdan topraktan evde dolaşırken ya da doğum öncesi sonrası sırasında bebeğin kapma ihtimali çok çok çok yüksek. Kurtulmasının tek yolu aşı olan bir bakteri. Kasıla kasıla hayatını kaybetmesine gönlün razıysa buyur yaptırma. Gebelikte iki tetano aşısı yapılır biri senin bağışıklığın içindir sen bağışıklık kazandıktan sonra yapılan ikinci ise bebeğini garantiye alır. İki aşı şart.
Diğer aşılar da yapılmalı. Eğer bir şey olursa vebalini alabileceksen yaptırma tabi.
Ikisi de cok hürmet hak eden apayrı kıymetli branşlar çümkü sorrrrry
Siz başvurabilirsiniz ahahahahah sağolun.

Biliyorum hanımefendi. Eskiden akraba evliliği daha fazlaydı oysa günümüze kıyasla. İnşAllah düşünülenin aksidir de bir ân önce azalır

Nedir bu bencilsel yaklaşımlar. Başlığımı iyi okuyunuz. Araştırma içerisindeyim. Topuk kanı vs. karşı da değilim ayrıca. Gerektiğinde gereken neyse yapılır. Ben bir kanıya inanıp tüm tezleri okuyup,ezberleyip insanların karşısına çıkıp şu iyidir ya da şu kötüdür yapmayın,yaptırmayın deyip vebal alacak değilim. Ön yargılı olan sizlersiniz. Yıktıktan sonra konuya dahil olabilirsiniz.
aşı karşıtları argümanlarını aynı bu “bencilsel” kelimesi gibi üretiyor işte. Sensin bencilsel

Benimde 2 yasini doldurmuş kızım var hiç bir aşısını yaptırmadım. Topuk kanını da ilk gün aldırmayı doğru bulmadım 1 hafta sonra sağlık ocağında aldırdım. Doğar doğmaz bebeklere travma yaşatılması bana mantıklı gelmedi. Zaten aşısız çocukların aileleri daha bilinçli yediklerini içtiklerini de araştıran insanlar olduğu için sağlıklı beslenmeyle çocuklar fazla hasta da olmuyor. Su ana kadar hiç ilaç girmedi vücuduna elhamdülillah. Bir kaç kere grip olduk ve şu çiçeği geçirdik ama ilaca gerek duymadık. Simdi 8 aylık hamileyim 2. Bebegimdede aynı şekilde ilerleyeceğim insaallah. Bende zamanında çok araştırmıştım. Ferhat aslan, Ahmet Rasim küçükusta, Canan Karatay bu isimlerin kitaplarını yazılarını okuyabilirsiniz. Allah evlatlarımızı korusun.

Benimde 2 yasini doldurmuş kızım var hiç bir aşısını yaptırmadım. Topuk kanını da ilk gün aldırmayı doğru bulmadım 1 hafta sonra sağlık ocağında aldırdım. Doğar doğmaz bebeklere travma yaşatılması bana mantıklı gelmedi. Zaten aşısız çocukların aileleri daha bilinçli yediklerini içtiklerini de araştıran insanlar olduğu için sağlıklı beslenmeyle çocuklar fazla hasta da olmuyor. Su ana kadar hiç ilaç girmedi vücuduna elhamdülillah. Bir kaç kere grip olduk ve şu çiçeği geçirdik ama ilaca gerek duymadık. Simdi 8 aylık hamileyim 2. Bebegimdede aynı şekilde ilerleyeceğim insaallah. Bende zamanında çok araştırmıştım. Ferhat aslan, Ahmet Rasim küçükusta, Canan Karatay bu isimlerin kitaplarını yazılarını okuyabilirsiniz. Allah evlatlarımızı korusun.
Çocuğunuzu sokak köpeği ısırırsa da kuduz aşısı yaptırmazsınız o zaman değil mi bekleyip görürsünüz :)

Vallahi pes
Gercekten bu cesareti nasil buldugunuzu merak ediyorum, simdiye kadar yine asilarin sagladigi toplum bagisikligi ile aradan siyrilan oldu.
Yine instagramda menenjitten bacaklari eriyen Turk cocugu gordunuz mu?
Cocuk felcinden sakat kalsa cocugunuza aciklamaniz instagram sayfasi mi olacak?
Daha once de cok sordum yine soruyorum, instagram YouTube videosu disinda bilimsel makale sartlarina uyan ve kabul gormus tek bir calismaya denk geldiniz mi? Doktorculuk oynayan biyologlari da onume getirmeyeceksiniz ama
Cahil cühela hepsi ya. Önlerine ne atsan inananıyorlar ne desen boş

Cesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.
Siz o kadar cahilsiniz ki Ebu Cehil tövbe ister. SMA yazmışsınız sallamak nasılsa bedava.

Tamam hanımlar herkesin çocuğu kendine özel herkes çocuğunu kendinden çok düşünür saygı ile sohbet bitsin çünkü hadsizlik yapıp hakarete gidiyorsunuz !
Bir tane bile makale yok calisma yok bir iki insta sayfasi bir doktor bulup arkasindan gidiyorsunuz .binlerce doktor bir suru calisma yaniliyor ilerde cocuga bisi olsa kimse yaninizda olmuyor

Bir tane bile makale yok calisma yok bir iki insta sayfasi bir doktor bulup arkasindan gidiyorsunuz .binlerce doktor bir suru calisma yaniliyor ilerde cocuga bisi olsa kimse yaninizda olmuyor

Ya 22 yasinda daha hayatin en basinda adi bile olmayan bir instagram sayfasindan gaza gelip burada sacip savuran birine ne anlatabilirsin yorma kendini, cocuk felc kalsa niye dese instagram bilmemne sayfasi diyecek :D
Sonra her anne cocugunu dusunur he canim he
Evlilik te anne baba olma da sinava fln tabi olmali kesinlikle.

Yazının neresini tutsam öteki tarafı gücenir. Aynı dünyada yaşıyoruz yediğimiz içtiğimiz her şey yüksek miktar ilaç içeriyor. Et, süt ürünleri, bitkiler, içtiğimiz evlerimizde şebekelerde kullandığımız su her şey kimyasalla muhakkak tanışmış durumda. Mikroplastikler anne karnındaki bebeklerde bile tespit edilmiş durumda. Şimdi siz çocuğa hiç ilaç kullanmamış mı oluyorsunuz? Temiz beslenmiş mi oluyorsunuz?
Mitotoksinler, aflatoksinler, pestisitler, antibiyotikler, mikroplastikler nasıl yok sayılıyor bilelim de biz de yapalım
Bebek su çiçeğine nasıl yakalandı? Okula gidiyor mu? Parka çıkıyor mu?

Farkındaysanız cevap vermek bile istemiyorum uzattıkça Uzatıyorsunuz sizin fikriniz o benim fikrim bu sanane yaa size ne artık yeter !!! Herkes kendi çocuğundan sorumlu gerisine laf düşmez lütfen uzatmayın artık

Hamileyim kendime de bebeğime de aşı yaptırmayacağım Instagramda hakikat bilgisi ve dobra anne paylaşım ve yorumlarını okuyun 🥹 ve prof dr Alişan yıldıran hocanın videolarını izleyin derim konuyu takipteyim

Kulaktan dolma insanlara göre bebeğinizin hayatını riske atmak nekadar doğru?

Back