• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİK VE BEBEKLİK AŞILARI❗

Hamilelikteki tetenoz yapılmazsa doğum da sezaryen vs. olursa ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
gerçekten çok ezberci yaklaşıyorsunuz. Ameliyat ortamında tetanoz kapmanız çok zor ama dışarda tozdan topraktan evde dolaşırken ya da doğum öncesi sonrası sırasında bebeğin kapma ihtimali çok çok çok yüksek. Kurtulmasının tek yolu aşı olan bir bakteri. Kasıla kasıla hayatını kaybetmesine gönlün razıysa buyur yaptırma. Gebelikte iki tetano aşısı yapılır biri senin bağışıklığın içindir sen bağışıklık kazandıktan sonra yapılan ikinci ise bebeğini garantiye alır. İki aşı şart.
Diğer aşılar da yapılmalı. Eğer bir şey olursa vebalini alabileceksen yaptırma tabi.

İnsan aklıyla üretilen her şey masum mu sizce de bence değil belki masum geldiği için böyle düşünüyorsunuzdur araştırıp etmeden. Komiksiniz. Aşı yaptıran veya yaptırmayan olarak bile insanları ayırdığınız,kayırdığınız için. Tavsiyem araştırın bilgi sahibi olun bu şekilde kullanın siz de aklınızı önünüze şifa diye sürülen beleş olan her şey masum değildir.
Bu aşılar yıllardır kullanılıyor ve hastalıkları bitirmişti. Ta ki siz aşı karşıtları ortaya çıkana kadar. Bu hikayede masum olmayan tek grup aşı karşıtları. Hem çocuğunuzu hem çevrenizi hem de toplumu riske atıyorsunuz.

Bu siteye bile kizamiktan yogun bakima dusen cocugun annesi dua istemeye geldi cok pismanim diyordu doktorlar ne kdr hasar kaldi ne oldu zaman gosterecek diyordu
Ismini bile vermeyen bir instagram sayfasinin pesine takilip cocugumun sagligi ile oynamak bana en masum tabir ile komik geliyor hic dusunmuyormusunuz gercekten ya
Ben seni takdir ediyorum. Yılmadan her konuda mıcadele edip fikir yazabiliyorsun. Gerçekten Allah razı olsun.

bana kalırsa aşı yapılmadığı takdirde çocuğun yakalanabileceği hastalıklar, aşının yan etkilerinden daha tehlikeli. bir bebeğin bücudunun ne kadar hızlı geliştiğini hepimiz biliyoruz yani ‘kücücük bebeğe bu kadar aşı’ zihniyeti yanlış. bebeklerim tolere etme yeteneği, yetişkinlerden daha yüksek. her aşının tek tek araştırılması lazım ve karar da sorumluluk da tamamen size ait olmalı. ben şimdiden yaptıracağım aşılar kafamda var. iyice araştırıp kar-zarar dengesi kurmanız lazım. yaptırsam mı daha çok zarar görür yoksa yaptırmasam mı? her sey ihtimal dahilinde. benim hiçbir aşıyı yaptırmayan arkadasimin bebeği her zaman hasta… yani aşıyla ilgisi yok. bebeğin kendi bağışıklığı, çevre etkisi her şey bunu etkileyebilir. aşılara bağlanması saçma geliyor bana. tabii ki anne olarak araştırmanızı yapın, hala güvenilirliği sorgulanan, çok fazla hakkında veri bulunmayan aşılar var mesela onları ben de yaptırmam. ama bin kişi aşı olmuş ve 10 kişide şu yan etki çıkmış diye aşı yaptırmamak saçma geliyor. iyice araştırın bence. benim olduğum tüm aşılar sayesinde hiçbir çocuk hastalığına yakalanmadım, hala bu yaşımda hpv ve hapatit b’ye karşı pozitif korumam var zamanında iğne olduğum için. geçen yıl check up yaptırdım ve doktor her şeyimin bir kadına göre çok sağlıklı olduğunu söyledi. yani her hasta olan aşılar yüzünden olmuyor. insanı etkileyen bir çok şey var. aşı bin taneden bir tanesi sadece. oranları iyi düsünüp ona göre karar verin dediğim gibi.

Şifacı,üfürükçü ne alâka hanımefendi iki kelimeyi aynı cümlede kullanmanız bile çelişki. Yaradan bir hastalık vermişse şifası da vardır elbet. Her şeyin doğalı makbuldür neticede.
Ikisi de cok hürmet hak eden apayrı kıymetli branşlar çümkü sorrrrry

Cesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.
Hastalıkların son zamanlarda artmasının sebebi siz ve sizin gibi düşünüp aşı yaptırmayanlar.

images (2).jpeg

Ben seni takdir ediyorum. Yılmadan her konuda mıcadele edip fikir yazabiliyorsun. Gerçekten Allah razı olsun.

Kucucuk cocuklar icin merve banane benden nefret etsinler ama burada cakma bir instagram sayfasi paylasiliyor aklim mantigim almiyor ya cocuga soylesen guler arkadas arkada 10 yasinda cocuk mu var kim var belli degil
Evet asi yapilmayan bir grup olmali, mesela kanser hastasi kucucuk cocuklar, mesela 2 yasina kadar bebekleri korkmadan parklara goturebilmeliyiz calisan anne Krese verebilmeli

Şifacı,üfürükçü ne alâka hanımefendi iki kelimeyi aynı cümlede kullanmanız bile çelişki. Yaradan bir hastalık vermişse şifası da vardır elbet. Her şeyin doğalı makbuldür neticede.
evde doğum enerjisi alıyorum? Bebeğe doğumda k vitamini yapılır iç kanamasını engellemek için onu yaptır muhakkak. Topuk kanına da karşısındır ama onu da yaptır bir sürü önlem için şart.
Gerçi siz zaten bilimsel açıklamalara karşı ezberlenmiş bir argümanla dolu olduğunuz için ne desek kötü geliyor muhakkak. Ön yargıyı yıkmak en zoru.

SMA o gen ilaci ciktiktan sonra duyuldu, yoksa ben 10 yil once de biliyordum, hastalik cogalmadi. Ve bir kismi yardim toplamak icin dogurulan 2. 3. Cocuklar. Gen ilaci tedavi etmiyor eksik gen yerine konulmaya calisiliyor yani fonksiyonlarini kaybetmis bir cocugun nefes almasi yurumesi imkansiz. Hastalık durdugu icin iyilesti olarak yansitiliyor oysa normal gelisim devam ediyor. Hatta bir bilgi daha ilaci cikaran firma cok az cocugu kabul ediyor yani sizin tezinizin tam aksi. Cogu iyilesmesi imkansi cocuk Dubai den baska yere gidemiyor.
Hastahaneden cikamiyoruz diyorsunuz eskiden koy yerine hastalik geldi mi her evden bir cocuk almadan gitmezmis. Benim 70 yasinda akrabam hala cocuk felcinden engelli kalan ogluna aglar keske bilseydim caresini diye. Cocuk sizin cocugunuz karsisina gecip her etkiyi siz anlatacaksiniz yuzunu gormedigim adini bilmedigim insanlara guvendim diyeceksiniz tercih sizin
Vardı evet eskiden de vardı hâlen fazlasıyla var ve çoğalıyor otizm de aynı şekilde insanlar tam tanı koyamıyor bu da bir çelişki. SMA'nın akraba evliliğinden olabileceği söyleniyor fakat akraba evliliği yapmayıp çocuğu SMA hastası olan binlerce aile var. Her bebeğin bünyesi farklı olumlu yanıt veren de var vermeyen de. Tekrardan söylüyorum kimisi için bu bir sınavdır. Misal akrabanız o zamanlar aşı olsaydı ve çocuğuna aşı yaptırsaydı gene böyle bir sorunla karşılaşmayacağı ne malûm diyeceksiniz ki e o zaman SMA'lı çocukların aileleri de sınanıyor nereden biliyorsunuz. Bilmiyorum işte bilimsel veriler bunun son yıllarda aşırı derecede çoğaldığını söylüyor. Ben aşıya karşıyım demedim. Başlığıma da bakarsanız. Bilimsel veriler ile birlikte kanıt istedim bildiklerini aktarmalarını istedim ve araştırma sürecindeyim belirtiyorum. İnsanlar dalaşacak yer arıyor orası ayrı.

Valla ben artık aklıma bir konu takıldığında o video, şu sayfa, bu kişinin etkileşim uğruna salladıklarına bakmıyorum. Açıyorum Google scholar'ı. Anahtar kelimelerle Türkçe İngilizce makaleleri taratıp okuyorum. Misal geçen Instagram'da ünlü bir perinatolog serklaj erken doğumu engellemez dedi. Açtım pub Med de yayınlanmış çalışmalara baktım. Serklajsız erken doğum oranı %72 iken, serklaj ile bu oran %28'e düşmüş.

Vardı evet eskiden de vardı hâlen fazlasıyla var ve çoğalıyor otizm de aynı şekilde insanlar tam tanı koyamıyor bu da bir çelişki. SMA'nın akraba evliliğinden olabileceği söyleniyor fakat akraba evliliği yapmayıp çocuğu SMA hastası olan binlerce aile var. Her bebeğin bünyesi farklı olumlu yanıt veren de var vermeyen de. Tekrardan söylüyorum kimisi için bu bir sınavdır. Misal akrabanız o zamanlar aşı olsaydı ve çocuğuna aşı yaptırsaydı gene böyle bir sorunla karşılaşmayacağı ne malûm diyeceksiniz ki e o zaman SMA'lı çocukların aileleri de sınanıyor nereden biliyorsunuz. Bilmiyorum işte bilimsel veriler bunun son yıllarda aşırı derecede çoğaldığını söylüyor. Ben aşıya karşıyım demedim. Başlığıma da bakarsanız. Bilimsel veriler ile birlikte kanıt istedim bildiklerini aktarmalarını istedim ve araştırma sürecindeyim belirtiyorum. İnsanlar dalaşacak yer arıyor orası ayrı.

Yahu instagram sayfasi diyorsunuz bende ilk bilimsel veri sordum hep soruyorum ama bana YouTube filmi diyorlar biyolog diyorlar baska cevap gelmiyor
Diger soylediklerinizi ciddiye bile almiyorum caresi olan cocuk felci ve caresi olmayan sma da 2. 3. Cocuklar var ortada, cevap vermek icin vermeyin ne olur.

Konuya bilimsellikten çok uzak yaklasiyorsunuz . Sma hastalığı cekinik genlerle taşınır . Anne ve babadan cekinik gen varsa çocuk sma hastası olabilir . Anne ve babanın akraba olmasına gerek yok illa ki . Eğer ailede başka akraba evlilikleri de varsa yine cekinik bir şekilde aktarılabilir . Sma sadece akraba evliliğinden tabi ki olmaz ama akraba evliliği sma riskini arttırır

Valla ben artık aklıma bir konu takıldığında o video, şu sayfa, bu kişinin etkileşim uğruna salladıklarına bakmıyorum. Açıyorum Google scholar'ı. Anahtar kelimelerle Türkçe İngilizce makaleleri taratıp okuyorum. Misal geçen Instagram'da ünlü bir perinatolog serklaj erken doğumu engellemez dedi. Açtım pub Med de yayınlanmış çalışmalara baktım. Serklajsız erken doğum oranı %72 iken, serklaj ile bu oran %28'e düşmüş.
Ama tatlım bu dediğin için OKUMAK lazım. 💔

Bu siteye bile kizamiktan yogun bakima dusen cocugun annesi dua istemeye geldi cok pismanim diyordu doktorlar ne kdr hasar kaldi ne oldu zaman gosterecek diyordu
Ismini bile vermeyen bir instagram sayfasinin pesine takilip cocugumun sagligi ile oynamak bana en masum tabir ile komik geliyor hic dusunmuyormusunuz gercekten ya
Ben zaten aşıya karşıyım demedim hanımefendi. Rabb'im şifasını versin. Sonuçta bana da zamanında yapılan tüm aşılar yapılmış. Instagram değil konu. Konu orada yapılan aşı hakkındaki videolar, bilgilendirmeler. Bu veriler aynı şekilde Google,YouTube gibi mecralarda da bulunabilir. Sonuçta en yaygın olanı Instagram ve orada görüp okuyor insanlar hâliyle.

Çocuk felci olmazdı ama sonradan tansiyona bağlı olabilirdi felç çok doğru......
BU artık bir kuram filan olsun tezi aştı.

Aşıları otizme bağlıyorlar. Ancak otizm zaten belirtileri 18. Aydan sonra anlaşılan bir olay . İnsanlarda bunu aşılara bağlıyor . Ben bütün aşılarımı olmuş bir insanım. Hatta babam o dönem mecliste çalıştığı için yurt dışından gelen bütün aşıları da yaptırmışlar. Gayet sağlıklıyım. Bağışıklık sistemim iyi durumdadır. Kolay kolay hasta olmam . Korona olmadım üstelik o dönem hamileydim.
2 yaşındaki oğluma da paralı parasız bütün aşıları yaptırdım. Hiçbir aksilik yaşamadık hatta çocuk ateşlenmedi bile .
Ancak aşılama olmadığında kararan hayatları biliyorum mesela dayım küçükken menenjite yakalanıyor ve doktora gitmediği için beyninde hasar bırakiuor . Şu an 70 yaşında ama 5 yaşındaki çocuk gibi . Mutlaka birinin bakması gerekiyor .
Aynı şekilde ailem de bana yaptırmış zamanında yapılan tüm aşıları. Aşıya karşı değilim size de söylemek isterim araştırıyorum bilgi sahibi oluyorum. Ben de Covid geçirmedim ama maalesef ki zorlamalara karşı o aşıyı da oldum 2 doz. Pişman mıyım hem de nasıl. Gündemi takip ediyor olmalısınız. Hâlâ tartışılıyor olmayanlar bir kesime toplanacak ve olmaları zorunlu hâle gelecek onay isteniyor bunun için. Birde kağıt imzalattılar bir şey olursa onayım var gerekçesiyle. En bilindik aşı nedir meselâ kızamık,kabakulak,kuduz vs. peki sonrası. Hepsinin içeriği farklı. İçeriğini açıklayan doğru düzgün insan yok. Ve bu aşılar farklı ülkelerden geliyor neden masumlaştırılıyor. İçeriği o kadar fazla ki minicik bedenler hepsini taşımaya çalışıyor. Karşı olana sormak lâzım neden karşısın. Savunana da sormak lâzım kim üretmiş,nedir ve nereden geliyor.

Back