bilmiyorum işte soruyorum nasıl diye.
üretim ayağını çok iyi biliyorum o organik işlerini hakkıyla yapan çok az insan var, insanlar kar etmek zorundalar. Kendimiz üretim yapıp yiyoruz bazen o üründen bile %100 emin olamam ben ilaçlamadan komşu çiftlik ilaç yapar muhakkak o ilaca maruz kalınıyor. En iyi kalite üretkenler gümrüğe gidiyor oradan dönenleri duymuşsunuzdur.
Misal.
Markette satılan her şey, makyaj malzemeleri koruyucu içeriyor. Hiçbir şey masum değil.
Yoğurdu evde yapmayan yok çocuğu olmadan bile yapan biriyim, o sütlerin ineklerin antibiyotiksiz olduğunu düşünemeyiz. Günlerce bozulmuyor muhtemelen o sütlere de en iyi ihtimalle koruyucu ekliyorlar. Mobilyalarda kullanılan şeyler, havada bulunan kablosuz ağlar, kullandığımız telefonlar diğer cihazlar her şey her şey işte.
Hatta şöyle kullanılan makyaj malzemeleri en sözde organik saç boyaları o aşıdaki civa diye etiketlenen koruyucudan milyon kat kötü zehir. Hele yapım aşaması bilinmeyen, öneri ile alınan abuk subuk markalar korkunç. Yakın zamanda ifşalananlar oldu sonra ifşalar kayboldu çünkü oralarda dönen paralar korkunç.
Organik, doğal, bebek desteği falan diye milletin çocuğuna iteleyip yedirdiler hep.
kanser hastamız var doktor asla pastörize olmayan sütü kullanma diye tembihliyor onu. Açık sütlerde brüselladan başka bakterilere neler neler tehlikeler dolu. Ben jersey alıyorum mecbur açık alıyorum ama farkındayım. Bunları niye mi yazdım? Aşı yaptırmayanlar çok bilinçli yazmışsınız, biz de boş değiliz.