GEBELİK VE BEBEKLİK AŞILARI❗

Biliyorum hanımefendi. Eskiden akraba evliliği daha fazlaydı oysa günümüze kıyasla. İnşAllah düşünülenin aksidir de bir ân önce azalır.

Bence bunu kendiniz araştirmalisiniz . Bizler bu konunun %100 hakimi değiliz. Herkes kendi deneyimlerini vs söyler. Ancak bunlarla ilgili bir sürü makale var bilgi paylaşımı var . Bu makaleler kafalarına göre yazılmıyor. Onların onay sürecinden vs geçmesi gerekiyor . En azından daha bilimsel . Ancak instagramda birileri yazıyor diye aşıyı korkunç bir şekilde yorumlamak bana doğru gelmiyor . Korona aşısı o dönem aceleyle yapılmış bir aşıydi bir nevi kobay oldu insanlar yani . Ama çoğu aşı çok çok uzun yıllardır yapılıyor ve doktorlar , bilim insanları bunların otizm vs hastalık yapmadığından bahsediyor. Dediğim gibi makaleleri okuyun.

Biliyorum hanımefendi. Eskiden akraba evliliği daha fazlaydı oysa günümüze kıyasla. İnşAllah düşünülenin aksidir de bir ân önce azalır.
Tamam da eskiden sma bu kadar gündeme gelmiyordu ki . Kas hastalığından öldü deniliyordu mesela . Ya da çocuk 6 aylık oluyordu birdenbire ölüyordu aaa nazar değdi öldü diyorlardı. Neden öldüğünü bilen yok ki .

Hanımefendi sorun şurada başlıyor; bu aşıların zararlı olduğunu iddia eden taraf insanlara korku pompalayarak yapıyor bunu. Elinde bir tane delil yok. Hangi biri almış bir aşıyı bakın içindeki bileşenlerden biri bu, bu maddenin de tamamen zararlı olduğu ve şu şu şu hastalıklara neden olduğu ispatlanmıştır, diyor? Anca "eskiden hastalık mı vardı, otizm mi vardı, bak şimdi hastaneler doldu taştı". Birincisi eskiden bebek ölümleri çok daha fazlaydı. Allah'tan gelen baş göz üstüne diyip hastaneye bile gitmeden gömüyorlardı. O yüzden hastalık istatistikleri düşüktü. İkincisi belli hastalıklar artmış olabilir bunun sebebi olabilecek tonla faktör varken neden aşılar ilaçlar günah keçisi? Şehirleşmenin artması, hava kirliliği, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, bireyselleşme ile gelen kronik stres? Bunlar artırmış olamaz mı?

Biliyorum hanımefendi. Eskiden akraba evliliği daha fazlaydı oysa günümüze kıyasla. İnşAllah düşünülenin aksidir de bir ân önce azalır
Nedir bu bencilsel yaklaşımlar. Başlığımı iyi okuyunuz. Araştırma içerisindeyim. Topuk kanı vs. karşı da değilim ayrıca. Gerektiğinde gereken neyse yapılır. Ben bir kanıya inanıp tüm tezleri okuyup,ezberleyip insanların karşısına çıkıp şu iyidir ya da şu kötüdür yapmayın,yaptırmayın deyip vebal alacak değilim. Ön yargılı olan sizlersiniz. Yıktıktan sonra konuya dahil olabilirsiniz.

@ mesela bahsettiginiz instagram sayfasinda hpv virusunun yol actigi serviks kanserinden olen atlet paylasilmis .insanlara asi sebep oldu gibi izlenim verilmis ama kadin zaten asi olmamis hpv kapmis oyle vefat etmis mukemmel bir olay herkes asiya laf yapmis

Tâbii ki de olabilir birçok etken var zaten. Aşının içeriği de paylaşılıyor sebep olabileceği hastalıklar da yan etkileri de. Zehir diye adlandırılıyor. Sonuç olarak yararı olabileceği gibi birçok zararı da olabilir diye söyleniyor zaten. İnanıp inanmamak kişiye ve aileye bağlı. Fakat söylediğim gibi eski aşılar kadar masum bulmuyorum yani bu kanı bana ters hastalık arttığı için aşı da arttı. Bunu rahatça söyleyemiyorum ve korkutucu geliyor. Eskiden zorunluydu zaten biliyorsunuzdur. Son birkaç yılda mahkeme yoluyla serbest hâle geldi. İyi mi oldu kötü mü bilinmiyor.

Sayfaya tam anlamıyla bakamadım fırsat olmadı güncel paylaşımlarını gördüm ve dün bir videoda karşıma çıktı yaptığı yorumlar. Aşıları açıklamış hangi ayda yapıldıklarını,içeriklerini,zararlarını ve olası yan etkilerini hayretle okudum.

Eski hepatit aşılarinda ağır metal varmış mesela ancak bu çocuklara zarar vermesin diye içeriği değiştirilmiş. Bende hepatit aşılarının etkilerini araştırırken google akademide okumuştum.

Hah paylaşılıyorsa o içerikleri bir de kendiniz bilimsel makalelerden kontrol edin. Kendim de akademik camianın içinde olduğum için biliyorum inanın bir makale kolay yazılmıyor ve kolay yayinlanmıyor. Hele böyle iğne ilaç arastirmaları uzun süreli oluyor. İlacın uygulandığı kişiler 20 yıl kontrol ediliyor. Etkiler raporlanıyor. Geçerlik ve güvenirlik testleri yapılıyor. En sonunda nihayet makale yazılıyor ama bu sefer de yayınlanmak için hakemler her aşamayı inceliyor. Yazılan makalelerin çok azı kabul alıp yayınlanıyor. Ama bunlar bir Instagram reelsi ile o çalışmaları çürütüyor (!)

zararlarini soyleyin yardimci olalim mesela astra zeneca asisina laf edilmis o asi ulkemize hic gelmedi bile sadece etkilesim amac

Daha kapsamlı araştıracağım. Kimse kesin bir şey söylemiyor,söyleyemiyor. Çünkü yapadabilir,yapmayadabilir. Mecra sadece Instagram değil YouTube da baktım Google da aynı şekilde. Daha nice doktorlar öneriyor. Gündeme gelmesi ve doğru düzgün araştırılması gerek diye düşünüyorum. Lâzım olan hiçbir şeyimizi üretemiyoruz ülkecek maalesef.

zaten arastirildi ama siz youtube instagram baktiginiz icin goremiyorsunuz . pubmede yazarsaniz cevaplari bulursunuz

Şu insanları gruplaştırma imânızdan çıkın artık aşı ile ilgili bir başlık açtım diye aşı karşıtı oluverdim hemencecik. Ben de aşıları sizin kadar masum bulmuyorum orasını ne yapacağız.

zaten arastirildi ama siz youtube instagram baktiginiz icin goremiyorsunuz . pubmede yazarsaniz cevaplari bulursunuz
Araştırıldığı için mi serbest hâle geldi hanımefendi. Kapsamlı bir araştırmadan bahsediyorum ben. Madem hastalıklar bu kadar arttı neden tekrardan zorunlu hâle getirilmiyor.

Araştırıldığı için mi serbest hâle geldi hanımefendi. Kapsamlı bir araştırmadan bahsediyorum ben. Madem hastalıklar bu kadar arttı neden tekrardan zorunlu hâle getirilmiyor.
Benim isim bu hanimefendi kapsamli arastirmanin hasini yaptim bu bir .ikincisi suan yururlukte olan kanun umumi hifzisihha kanunu ve orada salgin hastalik durumunda asi yapilmasi zorunlu diye bilirkisiye danisildi o yillarda da cok az kisi asi karsiti oldugu icin salgin riski yoktu .Simdi R0 degeri var bulastiriliciga gore degisiyor kizamik icin mesela toplumun %95 inin asi olmasi yeterli boyle olunca salgin olmuyor ki toplumun asi yuzdesi de %98 -99 gibi bir kismi asili .mesela kizamikta dusme oldu hemen vakalar belirdi neyse ki suan iyi durum anlastik mi .
simdi evlat sizin bu cocuk kizamik olursa hem agir gecirme riski var hem ilerleyen yillarda sspe olma riski var .foruma konu acan kadin mesela sspe olur mu diye opu kopuyordu ama yaninda o asi karsitlarinin hic biri yoktu

Tek yolu var aslinda ucretsiz tedavi kapsamindan cikarilacak o zmn gercekten kac kisi karsi olur cok merak ediyorum
Bunun toplumsal vebalini dusunen yok, kac doktor emek verecek te ihmal sonucu o hale gelen cocuga yardim edilecek ah ne diyim

O asi karsiti meshur annelerden birinin cocuguna butun asilari yaptirdigi ortaya cikmisti millete asi yaptirmayin Derken kendilerini saglama aliyorlar

İşte bu şekilde yaklaşabilirsiniz bilgilendiridiğiniz için teşekkürler. Aşı karşıtı değilim fakat hepsini de yaptırmamayı düşünüyorum. Araştırmaya da devam edeceğim.

İşte bu şekilde yaklaşabilirsiniz bilgilendiridiğiniz için teşekkürler. Aşı karşıtı değilim fakat hepsini de yaptırmamayı düşünüyorum. Araştırmaya da devam edeceğim.
mesela bir donem civa otizm yapiyor dendi asilardan civa cikarildi .sonra yeni spekulasyonlar cikti vs vs .mesela ben simdi bir insta hesabi acsam asilari savunsam takipcim 1000 gecmez yemedigim kufur kalmaz .ama asi karsiti hesap acsam 1 aya 10 bini bulurum sosyologlar bir el atsa iyi olacak niye boyle anlamiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…