Gebelik ve anormal smear sonucu

baby01

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
62
1
16
Adana
Kızlar 8 haftalık gebeyim smear sonucum LSİL çıktı..3 ayda bir smear yaptiricam ilerler diye korkuyorum ya..doktorum kolposkopi yaptı su an icin müdahaleye gerek duymadı 3 ay snra teKrar gidicem..hamileyken vu sorunla karşılaşanlar yorum yaparsa sevinirim

Merhaba,

Korkma, LSIL (CIN 1) hücre anormalisinin çok başlangıç evresi. Kimi doktorlar bunu sadece smearle takibe alıyorlar. Zaten hamile olduğun için yapılacak başka bir şey de yok.

Yalnız hücre anormalileri gebeliklerde hızlı ilerleyebiliyor bu yüzden kontrollerini ihmal etme ve bağışıklığını yükseltmeye çalış, jinokoloğundan ekstra vitamin takviyesi isteyebilirsin mesela....

Bir de bildiğim kadarıyla sezeryan olman gerekecek. Jinekoloğuna bu konuda sor, normal doğum diyeceğini sanmıyorum fakat derse ya mutlaka bir jinekolojik onkolog görüşü al ya da doktorunu değiştir derim ben... Çünkü şu an rahim ağzında aktif olan HPV virüsü, normal doğum sırasında bebeğe geçebiliyor....

Çok geçmiş olsun...Kolaylıklar dilerim...

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar ben 3 çocuğuma hamileyim bir oğlum bide kızım var 16 haftalık hamileyim bakalım bu ne olacak annelik cok güzel bir duygu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…