Gebeliğe Hazırlık Gebelik testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nedense hiç beklenmeyen zamanda oluyor hep. Demek ki stres gerçekten çok etkiliyor gebe kalmayı. Ama biz de o sabır nerde :)
Valla canm bn hiç beklemiyordum memleke gittimde doktra giderim diyordum söktrücü kullandm hormon ilacı kullandm hiç göstermedi kendni söktrcü biteli 2 hafta olmuştu doktra gittim doktar bakmadan hamilesn dedi gel ultrsyonda bakalm dedi keseyi gördü mücize gbi birşey hakkaride hiçbirşklde gözkmedi ne testte ne kan testinde ne ultrasyonda bnde ümidi kesmiştim ama annem hep demişti söktrcü kullandın halde olmadysan bişlr vardr die ama inanmamiştm haklıymış Rabbim isteyen herkese versin kimseye arattrmasın :dua:

Tamam canım öyle yapıym çok sagol. 3 4 gün önce göğsümde sıktığımda ucundan süt gibi bişi geldi bu belirti olabilir mi . Böyle bişey yaşayan oldumu
Prolaktin yüksekliğinde oluyor canım o. ilk fırsatta tahlil yaptır.

Arkadaşlar ben en son 11 haziranda normal bi adet oldum sonra korunmayı bıraktık yumurtlama günlerine uyarak devam ettik 11 temmuzda olmam gerekirken 7 temmuzda 2 damla pembe 8 temmuz ve 9 temmuzda da 2 damla kahverengi lekelenmem oldu bi daha da adet olmadım 13 temmuzda kan ve ultrason dan bakıldı gebelik yok denildi ağustosun 7 sini bekledim ama hayla adet olmadım ayin 11 önde test yaptım sabah ikinci çizgi silik çıktı bugünde doktora gittim ultrason da bi şey görünmüyor dedi kan testi yaptırdı sonuç 1.20 negatif yani kafam allak bullak oldu buna benzer olay yaşayıp hamile olan var miii

Arkadaşlar ben en son 11 haziranda normal bi adet oldum sonra korunmayı bıraktık yumurtlama günlerine uyarak devam ettik 11 temmuzda olmam gerekirken 7 temmuzda 2 damla pembe 8 temmuz ve 9 temmuzda da 2 damla kahverengi lekelenmem oldu bi daha da adet olmadım 13 temmuzda kan ve ultrason dan bakıldı gebelik yok denildi ağustosun 7 sini bekledim ama hayla adet olmadım ayin 11 önde test yaptım sabah ikinci çizgi silik çıktı bugünde doktora gittim ultrason da bi şey görünmüyor dedi kan testi yaptırdı sonuç 1.20 negatif yani kafam allak bullak oldu buna benzer olay yaşayıp hamile olan var miii
Canım korunmayı ilk bıraktığında böyle dengesizlikler çok olur. Sana tavsiyem çok kafana takma bikaç ay keyfinize göre devam edin zaman hesaplamayın derim. Ben 1 senelik polikistik over savaşının sonunda hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım o yüzden söylüyorum. Hamileliği beklediğin için de regl olamıyorsun tamamen psikolojik. Korunmayı bırakmamın 3.ayında ben de pozitif gördüm testte çok heycanlanmıştım ama negatif çıkmıştı kanda ve regl olmuştum. Hala acaba dediğin için gelmiyor reglin. Hamile olmadığına emin olduğunda regl olacaksın. Hamilelik belirtisi bile yaşayabilirsin bunlar tamamen paikolojik. Hamilelik beklerken her belirtiyi yaşadım, 11 haftalık hamileyim o yaşadıklarımın hiçbiri olmadı :olamaz:

Şöyle de bir şey var. Belkide korunmayı bıraktığın için hormonların şaşırdı ve adet olmayı beklediğin zamanda yumurtlamış olabilirsin. O dönemlere ilişki denk geldiyse belki hamilelik oluşmuştur. Ultrasonda hemen gzükmüyor zten beklenen adetten 1 hafta 10 gün sonra kese için çağırıyorlar. Hiçbişey kullanma şuan 1 hafta kadar daha bekle derim. Bazen yumurtlama döneminde de lekelenme olur. Mesela benim rahmim yapısal olarak arkaya doğruymuş. 10.haftaya kadar karından göremedik hep vajinal bakıldı. 11.haftamda görebildik bebek büyüdüğü için ama hala çok net değil. Bekle bakalım ama kendini direk hamileliğe hazırlama

Şöyle de bir şey var. Belkide korunmayı bıraktığın için hormonların şaşırdı ve adet olmayı beklediğin zamanda yumurtlamış olabilirsin. O dönemlere ilişki denk geldiyse belki hamilelik oluşmuştur. Ultrasonda hemen gzükmüyor zten beklenen adetten 1 hafta 10 gün sonra kese için çağırıyorlar. Hiçbişey kullanma şuan 1 hafta kadar daha bekle derim. Bazen yumurtlama döneminde de lekelenme olur. Mesela benim rahmim yapısal olarak arkaya doğruymuş. 10.haftaya kadar karından göremedik hep vajinal bakıldı. 11.haftamda görebildik bebek büyüdüğü için ama hala çok net değil. Bekle bakalım ama kendini direk hamileliğe hazırlama

Kafama takmiyorum aslında kafam o kadar yoğun ki ev taşıdık yerleşme telasesi falan hayırlısı bakalım bayram sonuna kadar beklicem eğer adet olmazsan tekrar lan testi yaptiricam gecen gün nette bi posta denk geldim kadın damla seklinde adet olduğu için sürekli doktora gitmiş 2 haftada bir hep kan tahlili yapılmış ultrasondan bakılmış en son 2hafta sonra yine gittiğinde 3 aylık hamile olduğunu öğrenmiş ozamana kadar ne kanda nede ultrason da çıkmamış

Valla canm bn hiç beklemiyordum memleke gittimde doktra giderim diyordum söktrücü kullandm hormon ilacı kullandm hiç göstermedi kendni söktrcü biteli 2 hafta olmuştu doktra gittim doktar bakmadan hamilesn dedi gel ultrsyonda bakalm dedi keseyi gördü mücize gbi birşey hakkaride hiçbirşklde gözkmedi ne testte ne kan testinde ne ultrasyonda bnde ümidi kesmiştim ama annem hep demişti söktrcü kullandın halde olmadysan bişlr vardr die ama inanmamiştm haklıymış Rabbim isteyen herkese versin kimseye arattrmasın :dua:
merhaba sizinle aynı durumdayız gerçi siz doğum yapmışsınız bile ama bu mesajı görürseniz banada yardımcı olursanız sevinirim

Back