• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik süreçlerini anlatır mısınız?

eyeshot34

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
215
5
318
İstanbul
WhatsApp Image 2025-01-25 at 18.28.27.jpeg Merhaba biraz hazırlıksız yakalandım. Hesaplarıma göre bugün tam 14 günlük ama son sat tarihimi yazınca 4 hafta 2 günlük görünüyor. Gebelikle ilgili hiç bir bilgim yok. kan vermem gerekiyor bunu sağlık ocağında yapabilir miyim? hastaneler şu günlerde çok kalabalık ve bulaşıcı bir hastalık dolaşıyor hem bu yüzden hem de çok küçük diye hastaneye gitmek istemiyorum belki yanlış düşünüyorumdur bilmiyorum. beni şu 3 aylık süreç için bilgilendirir misiniz? Allah isteyen herkese nasip etsin. Belirtilerim de regl gecikmesi( 8 gün), baş dönmesi kasık ağırısı bazen de dize vuran ağrılar.

Önce sağlık ocağında beta baktir, beta değerin 3000i geçince kontrole gidebilirsin, öncesinde bir şey görünmez, bu değerlerde kese görünür, ha gerek yok aceleye dersen bekle 10000uzerine yükseldiğinde git, bebeği kalp atışını görebilirsin, folik asit başlarsın, bebeği görünce gebelik tahlilleri yapar kadın doğum doktoru, hayırlısı olsun senin için 😊

Merhabalar pamuğum, Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥹 şimdi öncelikle kandaki gebelik hormonu olan HCG nin ölçülmesi gerekiyor, daha sonra 2 gün sonra tekrar ölçü verip değerinin 2 katı olup olmadığına bakmalısın

Önce sağlık ocağında beta baktir, beta değerin 3000i geçince kontrole gidebilirsin, öncesinde bir şey görünmez, bu değerlerde kese görünür, ha gerek yok aceleye dersen bekle 10000uzerine yükseldiğinde git, bebeği kalp atışını görebilirsin, folik asit başlarsın, bebeği görünce gebelik tahlilleri yapar kadın doğum doktoru, hayırlısı olsun senin için 😊
çok teşekkür ederim :KK200:

Merhabalar pamuğum, Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥹 şimdi öncelikle kandaki gebelik hormonu olan HCG nin ölçülmesi gerekiyor, daha sonra 2 gün sonra tekrar ölçü verip değerinin 2 katı olup olmadığına bakmalısın
bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Allah en rahat ve güzel şekilde evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin.

Back