• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeriyle doğum yapanlar

BubleGum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
199
0
96
İstanbul
Ben de gebelik şekeri var, çok sıkı diyete soktu doktorlar ama artık zor gelmeye sık sık acıkmaya başladım. bazen tansiyonum düşüyor. Ve tatlı yeme isteğim de çok arttı. Gebelik şekeri olanlar siz nasıl diyet yaptınız arada canınız istedikçe tatlı yediniz mi? Bayramda da her yerde tatlı, çikolata var çok canım istiyor. Bebişiniz kaç kilo doğdu ve sağlığı nasıl?

gebelik şekerin bir kez mi yüksek çıktı , hep mi yüksek?eğer yüksekse diyet yap ama bebişi aç bırakma lütfen.
benim bir kez 50 gr. yükleme yapıldı,sonra diyet verdi dr.sonra ara ara gidip parmaktan ölçtürüyordum normal çıkıyordu,ben de oh diyet işe yarıyor diyordum,kızım bi doğdu 2,200.biz korkuyorduk şekerden iri doğacak diye.
doktorun kaliteliyse o seni yönlendirir zaten.

bende de diyabet şekeri vardı ve tam 3 ay boyunca öyle bir diyet yaptım ki sorma. aynı şeyleri bende yaşadım. geçen sene tatlılar önümde dururken ağzımın suyu akardı resmen ama ben yiyemezdim. neyse ki oğlumu dünyaya getirdim ve o 3 ayın acısını doya doya çıkardım öyleki kilolarla başım derde girdi. canım biliyorum diyet çok zor ama bebeğin için yapmak zorundasın canın tatlı istediğinde onu düşün ve sabret. doğumdan sonra istediğin kadar yersin hepsinden. bu arada benim bebeğim tam 3,5 kilo doğdu. son aylarda yaptığım sıkı diyet ve yürüyüşler oğlumun kilosunun normal normlarda olmasına sebep oldu. umarım tez zamanda bebişine sağlıcakla kavuşursun.

bendede gebelık sekerı vardı 4 ay boyunca kesınlıkle seker ve sekerlı urunler yemedı meyva suları kek pasta yemedım cok sukur kızım dogdu problemde olmadı 3800 kgdı bence sabret dogunca herseyı yersın kızım dogunca doya doya yedım herseyden ılk gunden basladım tatlılara sadece bıraz sabır ıns saglıkla sıhhate bebısıne kavusursun

gebelik şekerin bir kez mi yüksek çıktı , hep mi yüksek?eğer yüksekse diyet yap ama bebişi aç bırakma lütfen.
benim bir kez 50 gr. yükleme yapıldı,sonra diyet verdi dr.sonra ara ara gidip parmaktan ölçtürüyordum normal çıkıyordu,ben de oh diyet işe yarıyor diyordum,kızım bi doğdu 2,200.biz korkuyorduk şekerden iri doğacak diye.
doktorun kaliteliyse o seni yönlendirir zaten.

Benim ikinci kez 100 gr şeker yüklemesi de yapıldı yüksek çıktı. Diyete girdim. Ama en son tokluk şekerim 110 çıktı sınır 140 biliyorsunuz. bebeğimin kilosu da 34. haftada 2100 gr dı. doktor iyi gidiyorsun diyor ama eşim ve herkes kendini bu kadar aç bırakma biraz yediklerini arttır diyorlar. Doktorlar kaçamak payı bırakıyorlardır diye düşünüyorum ama doktorumla da konuşucam hafataya gittiğimde tansiyonumun düştüğünü bakalım ona göre devam ederim. Arkadaşlar bebeklerinizi güle güle büyütün, Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.

benim hamileliğimdede gebelik şekeri çıktı.3 ay boyunca sıkı diyet yaptım.tatlıyı çok seven ben yavrumun sağlığı için tatlının yanına bile yaklaşmadım.ara öğünleri sakın ihmal etme.bol meyve bol su.. yoğurt da çok önemli.her öğün yemeye çalış.bebeğini aç bırakma.yoğurdu kendin mayalamanı tavsiye ederim.daha sağlıklı.3700 gr doğdu yavrum çok sağlıklı çok şükür.onlar aç kalmıyorlar korkma.inş hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın.doğum sonrası şekerini ölçtürmeni hatta bebeğininkinide ölçtürmeni tavsiya ederim.

Bende de gebelik şekeri çıkmıştı. Bende şekerimi sıkı bir diyetle düşürmüştüm. Ama aç kalmadım tabi doktorun verdiği bir kaç liste vardı kendime göre uyarlamıştım. Sonra şekerim düşünce bir ara saldım kendimi. Gebelik şekerinin bebeğe zararı olabiliyormuş o yüzden canım sende bebeğin için sabret.. Benimki 3460 gr doğdu çok şükür sağlıklı sıhhatli.

bendede gebek,lik şekeri vardı.diyet yaptım.ara öğünlerde meyve yiyordum.günde en az iki öğün meyve yiyordum.pirinç, patates yemiyordum aksi gibi yemekhanede nerdeyse hergün pilav oluyordu ve yemeğe gitmiyordum dışarda yiyordum.işe giderken hergün pastanenin önünden geçmek zorundaydım ve ordan geçerken başımı çevirip geçiyordum bazen gözümün önünde tatlılar uçuşuyordu.ilk aylarda o kadar çok tatlı yiyordumki tabi şeker çıkınca kestim.bebeğim haftasına göre ilk başlarda gelişimi önde gidiyordu.ama kızım 2280 gr doğdu diyet yaptığım için sanırım son ayda kilo almadı pek birde 3 hafta erken oldu.hem bende çok kilo almadım diyet sayesinde ama hiç aç kalmadım.

Banada 2400 kalorilik bir diyet önerdi doktorum.İlk birkaç gün tek tek yediklerimi yazdık hesapladık.Şimdi tek tek hesaplamıyoruz.Zaten yediğim şeyler,yemediğim şeyler belli.

Ben de hep aynı şeylerden bıktım.Ara öğünlerde meyveyi yalnız yemek de doğru değil sanırım.
Tatlıyı çok canın çekerse özellikle süt ve yoğurttan sonra alabilirsin bir tane.Ama aç karna olmayacak.

Bende ne yiyeceğimi şaşırdım artık ya cidden sıkıldım.Neyse ki 1 ayım kaldı.
Bugün canım acayip tatlı çekti.Sık sık acıkmak da cabası.Artık yemek yemek zevk vermiyor.Kepek ekmek yemek istemiyorum.
Bari hamur işi yasak olmasaydı diyorum :(

Allah yardımcımız olsun.Geçen hafta ben de tokluk yaptırdım parmaktan iyi çıkmıştı.Ama bu hafta biraz tatlı kaçamaklarım oldu.İnşallah sorun olmaz.Bebeğim geçen hafta 34 küsür hafta çıktı.Haftasında 2 hafta önde gidiyor.Kilosda 2600 gr idi.İnşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz.
bende toplamda 19 kilo aldım.Eminim bu bir haftada 1-2 kilo daha almışımdır.
Sağlıklı bir doğum diliyorum hepimize..

Banada 2400 kalorilik bir diyet önerdi doktorum.İlk birkaç gün tek tek yediklerimi yazdık hesapladık.Şimdi tek tek hesaplamıyoruz.Zaten yediğim şeyler,yemediğim şeyler belli.

Ben de hep aynı şeylerden bıktım.Ara öğünlerde meyveyi yalnız yemek de doğru değil sanırım.
Tatlıyı çok canın çekerse özellikle süt ve yoğurttan sonra alabilirsin bir tane.Ama aç karna olmayacak.

Bende ne yiyeceğimi şaşırdım artık ya cidden sıkıldım.Neyse ki 1 ayım kaldı.
Bugün canım acayip tatlı çekti.Sık sık acıkmak da cabası.Artık yemek yemek zevk vermiyor.Kepek ekmek yemek istemiyorum.
Bari hamur işi yasak olmasaydı diyorum :(

Allah yardımcımız olsun.Geçen hafta ben de tokluk yaptırdım parmaktan iyi çıkmıştı.Ama bu hafta biraz tatlı kaçamaklarım oldu.İnşallah sorun olmaz.Bebeğim geçen hafta 34 küsür hafta çıktı.Haftasında 2 hafta önde gidiyor.Kilosda 2600 gr idi.İnşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz.
bende toplamda 19 kilo aldım.Eminim bu bir haftada 1-2 kilo daha almışımdır.
Sağlıklı bir doğum diliyorum hepimize..

Darkçım aynen ben de öyle hergün aynı tip şeyler yemek zorunda olmaktan, şekersiz soğuk süt içmekten, yoğurt ve meyveden herşeyden sıkıldım senağlama bazen yemek yapamamış oluyorum veya dışarıda oluyorum dolayısıyla diyette biraz bozuluyor ve en kötüsü dışardayken bazen uzun süre aç kalıyorum bu da zararlı biliyorum. Umarım bebeklerimize bişey olmaz sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz.
Yanlız, diyetisyen bana kepek ekmeğini yasakladı kansızlık yaparmış. sen neden kepek ekmeği yiyorsun? bence bir sor doktoruna.

........................................................

Back