Gebelik sekeri

Canim bilmiyorum diyabet egitmebi bilgilendirdi mi seni bu pankreasin calismamasi tamamen gecici birsey ben insulin kullanmiyorum vermediler benimde sekerim devamli dusuk 30 50 boyle devamli biseyler yemem gerekiyor hep halsizim kac haftaliksin canim sen

Ben egitimlerine katildim herseyi anlattilar uygulattilar benim dusmek bilmeyen tokluk sekerim yuzunden igneye basladi doktor gecici olacak ins dogumdan sonra kalmicak bisey dedi. Senin cok dusukmus canim yiyeceklerle dengelenebilir belki ama benim diyetler ise yaramadi yaramadigi gibi bide 1.5 kg vermisim. İki gundur vuruluyorum anca bugun dususe gecti sekerim daha iyi hissediyorum. Meyvemi sutlu tatlimi az az yiyorumda daha guzel doyuyorum. Eger bu sekilde yukselmeden devam edersem herhangi bir doz artimasi yapmadan dogumakadar devam edebilirim. Sonunda dusuyor artik sekerim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tamam canim insulin faydasini gostermis simdi hic olmazsa azar azar herseyden yersin benimde sekerim dusuk ama benim canim hic bisey istemiyo istahim hic yok bide boyle bel agrisi regl agrisi gibi agrim oluyo onlari dusunmekten sekeri dusunemiyorum canim

Bende de cok ayakta kaldigimda sirtim belim catlicak gibi agrim oluyo masaj yapa yapa uyuyoruz. Hepimize kolaylik versin Allah

Bende de cok ayakta kaldigimda sirtim belim catlicak gibi agrim oluyo masaj yapa yapa uyuyoruz. Hepimize kolaylik versin Allah

Canim ben gecen baya sancilandim bu haftalarda erken dogum sancisi okuyormus o korkuttu beni boyle regl olurken agri cekersin ya oyle bide asagi dogru ceken bi agri benim ki kiz senin ki ney canim kacinci haftandasin 26+2 yim ben

Canim ben gecen baya sancilandim bu haftalarda erken dogum sancisi okuyormus o korkuttu beni boyle regl olurken agri cekersin ya oyle bide asagi dogru ceken bi agri benim ki kiz senin ki ney canim kacinci haftandasin 26+2 yim ben

Bizim oglumuz olacak ins. Bende 25+6 dayim canim gecen hafta bende de aynen adet sanci gibi bir saat surdu sancim oldu hemen yattim kalkmadm agri varken hareket etmek dogum sancilarini baslatabilirmis. Bide kasik agrin varsa enfeksiyona dikkat et banada sirt agrilari cok vurmaya basladi. Seker yuzunden okadar strese girdim ki erken dogum olcak diye korktuk yanii bizde aman Allah korusun ben bide normal dogum istiyorum insulun kullanmam buna engel olur mu acaba sekeri kontrol etmek zor oldugundan sanciliyken anneyi riske atmamak icin sezeryan yapiyolar dediler ne kadar dogru bu sali gunu doktoruma sorucam hayirliai :)

seker normal doguma kesinlıkle engel degil canım sen yıne sorarsın rabbım meleklerımızı korusun gun ıcınde bol bol yatıyorum bende sekerı hıc kafana takma gecıcek ınsallahh

Kızlar bugün benimde seker yüklemem var dı 50 gr yalnız bu ac aldılar sonra glıkozu ıcırdıler. 1 saat sonra tekrar aldılar hıc tok karnına almadılar 60 dk 145 cıkmıs yüksek mı bı sıkıntı varmıdr acaba bılgısı olan Çarşamba gunu görüşecem Dr ama meraktan çatlayacm sımdı yazılarınızı okudum 3-4 kere kan almışlar nıcın B'nden almadılarrr???

Canim degerin gayet iyi cikmis valla doktor daha iyi bilgi verecektir. Benim ki sniri baya gecmisti onun icin gebelik sekeri denildi. Ama 60. Dk 145 gayet iyi bana gore keske benimde oyle olsaydi 165 ti bnm degerim 120. Dk da anca 155 e dusebilmisti. Sonradan da yukselme halen devam edince insulin baslandi.

Benimkide yuksekti 225 di benim 4 kere aldilar cogu kisiden 2 kez onun sonucu etkileyecegini sanmam

Canim cok saqol icimi rahatlattin ins seninkide duseer artik carsmba gunu yazarm sonucu

İns. İnsulun sayesine normale dondu tabii de aksam vurulmuyodum aksamkilerde siniri asti biraz aksamada igne ekledi doktor doguma kadar bu sekilde devam edicez Allah bebeklerimize saglik versin ben katlanirim dayanirim yeterki onlara bisey olmasin :)

merhabalar bende iki gün önce 50g yaptırdım açlık 100 tokluk 179 çıktı. doktorum hamurişinden uzak dur az ve sık ye dedi. haftaya 100g yüklenecek önemli olan bu dedi size kaç defa test yaptılar çünkü belirli periyotlarla ölçülüyo geçmezse insülüne başlanıyor diye biliyorum arkadaşım da öyle olmuştu

Bana 75 g lık glikoz yuklemesi yapildi. Doktor orta derece glikoz yuklemesinin yterli olacagini soyledi. 75 den sonra 100 e gerek gormedi. 2 hafta bi diyet ve dikkat sureci gecirdim. Fakat evde yapilan ve hastanede yapilan olcumler giderek yukseldi hemde oyle bi dikkat etmeme ve diyete ragmen kendimi okadar cok skmisim ki 1,5 kg zayiflamisim bile halbu ki doktorun verdigi diyette meyve var ekmek var varda var ben onlari yaptikca yukseldi kendim meyveyi ekmegi kestim yemedim. Bisey fark ettirmedi buda kendimi ck zorladim. Hormonlardan kaynakli yediklerimle ilgisi olamaz bile cunku sadece faydali seyler ve meyve tuketiyorum. Suan da da gayet dikkatliyim ve meyvemide yiyorum sutlu tatlimida cok nadir yiyorum. İnsulin vuruldugum icin daha rahatim sekerim anca dustu ve normale dondu. Yani belli bi surec ve tahlillere tabii tutulmadan tabiki insulin baslanmadi. Hersey denendi ama sekerim dusmedi ve yukselmeyede devam etti. Malesef tek tesellim bebegim bu seker yuksekliginden etkilenmeden tedaviye gecildi. Yoksa dogumum da bebegimde riske girebilirdi.

ya stres de çok artırıyomuş en iyisi rahat bırakmak şükür ki insülün gibi tedavisi var herkesin farklı sorunları çıkıyo biz iyi düşünelim ki bebeğimiz de huzurlu olsun ben iki gündür takıyodum ve bebeğim o kadar çok tekmeledi ki üzülme der gibi:))

Benim ki de tam tersi ben uzulunce veya aglayip strese girince hareketleri yavasliyo sanki bana tavir yapar gibii aynen iyiki tedavisi var. Ve oglum dun gordum doktorda masallah cok iyiydi. İgnemi vuruluyorum yemeklerim saatli herseyimi tedavime gore ayarladim. Ogluma kavuscagim gunu bekliyorum. Rabbim cumlemizi saglikta kavustursun ins. :)

amin inş herşey gönlünce olsun:))

Cok moralim bozukk kizlar insulin sadece 4 gun duzenledi sekerimi dun 150 160 cikmaya basladi tokluklarim yine igneye ragmen bu sabah 196 insulinide vuruldugum halde bn anlamiyorum yine mi cihazda skinti var hala yedigime ictigime dikkat ediyorum az az sık sık yiyorum insulinin dozu en dusugu suan ama git gide yukselmesi nedir bebegimde seker hastasi olacak diye korkuyorum iki gun once doktordaydim ozaman ki olcumlerim gayet iyiydi. Sadece aksamada igne eklemisti okadar. Napacagimi sasirdim bugunde bekliyim yine mi gidiyim doktora iki uc gunde bir kontrole gidilir mi igne ise yaramiyo simdide Allahim yaa

Son düzenleme:

Canim uzme kendini cunku cocugunla bu sekerin hicbir baglantisi yok bence endokrinciye tekrar git insilun dozunu degistirsinler bu gebelikten sonra gecicek stres yapma daha cok etkilenirsin canim benim arkadasim yuksek doz aldi hep ne cocugu ne kendi seker hastasi cocugu 5 yasinda oldu

Benim sekerim yusek olunca onunkide mi yuksek oluyo rahatsiz mi oluyo diye dusunmekten delirecem dozunu da ayarlayamadik bi turlu bugun gidiyorum bakalim nasil olcak dussun su seker ac ac gezmeye basladim yine korkudan of stres yapmamaya kafama takmamaya calisiyorum ama tek basinaliginda verdigi bi skıntı var kimsem yok yasadigim sehirde aksama kadar tek basima ugrasmaktan duvarlarla konusur oldum ya

GM Discovery cihazından gönderildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…