• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri

denizperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
1.284
689
43
26
Merhaba arkadaşlar bugün 27+3üm şeker testinde 1.saatte 212 2.satte 168 çıktı dahiliye ile görüşmemi söyledi doktor. Çok üzüldüm bebeğimin kilosu haftasıyla uyumluydu, suyu da fazla değildi ailede şeker öyküsü de yok. Böyle durumda diyet mi verilir iğne mi, ve bebeğimin şekerden etkilenmesini engeller miyim diyetle falan. Zaten pirinç, karbonhidrat, meyve, tatlı hepsini bugün hayatımdan çıkardım yine de endişelendim. Yaşayan var mı varsa yardımcı olur musunuz 🙏🏼🥺

Merhaba, benim açlık ve 1.saat şekerim iyi çıktı fakat 2.saat 160 çıktı. Endoktrin bölümüne gittim randevudan 3 gün önce ölçüm yapmamı istediler her öğünden önce aç ve tok.
Ölçümlerde kan şekerim gayet iyi çıktı ama randevuda yinede diyet listesi verildi benimki çok ağır değil o yüzden zorlanmıyorum uygulamakta, beyaz ekmek vs yemiyorum her gün düzenli olarak 30 dakika yürüyüş yapıyorum. İnsülin vs gerek yokmuş sadece yediklerime dikkat etmem gerekiyor tahlil verdim cuma günü salı günü tekrar randevum var bakalım sonuçlara göre değişiklik olacak mı.
Endişe etmenize gerek yok sadece dikkat etmeniz gerekiyor ve ölçüm yapmanızı tavsiye ederim her öğünden önce (90 geçmemesi lazım) ve ağzınıza attığınız ilk lokmadan 1 saat sonra (140 geçmemesi gerekiyor)

Back