-
- Konu Sahibi Derenkaraca
Genelde sınırda oluyor benim şekerim, 100 140 civarı sabahları. Akşam aç tok daha düşük oluyor genelde, bol yoğurt ayran, yesillik tüketiyorum bende . Sabahları ekmek yerine yumurtaya bol ıspanak katıyorum mesela. Gece yatmadan illa biraz meyve yediğim için sabah bu şekilde çıkıyor muhtemelen şekerim ama son haftalarda inşallah yasamazsiniz ben mide yanmasindan dolayı aç duramiyorum. Biraz gaviscon, biraz asitsiz meyveler eşliğinde devam ediyorum. Bir de içtiğim suda hep kabuk tarçın var. Hem şişemde hem de surahimde sürekli bulunduruyorum. Faydasını gördüm açıkçası, anı düşüşleri de engelliyor, anı yükselmeleri de. Bir de yer öğün sonrası evde hareketleniyorum, yürüyüş yapıyorum genelde iyi geliyorAçlık şekerin 95 altı ve ağzına ilk lokmayı attıktan 1 saat sonraki değerin 140ın altındaysa problem yok demektir. 3 ana 3 ara öğün yapıyorum.Meyveyi kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki ara öğünde yiyorum. Mesela ayva yeşil elma avokado gibi glisemik indeksi düşük şeyler yiyorum. Yarım muz ve özellikle avucum kadar mandalin yiyorum. Her ara ögün ve kahvaltı haricindeki ana öğünlerde 1 çay bardağı kadar yoğurt yiyorum.
Canım meyve olarak ya günde bir elma ya da greyfurt yiyorum... hamurişi yok pirinç yok ve şeker yok tabii ki :) bugün tam buğdaylı makarna yaptım bulgur pilavı tavuk et falan yoğurt şekeri dengeler onu tüket tam buğdaylı ekmekten tost yapıyorum benim şekerim normal şimdi 140 üzeri olmuyorBeni üzdü bu cümlelersağlık örgütünün açıkladığı değerlere göre beslenmeye çalışıyorum aslında. Dikkate alacağım . Sizler neler yiyorsunuz peki bu süreçte.
Ya benim tokluk sekerlerimin de bir kısmı 141 142 bu hafta mesela, 120 lerde de dolaşıyor . Dengeli tabaklarla beslenmek önemli tabiki. Hiç ekmek yememeye calisiyorum ben. Onun yerine bulgur, mercimek gibi baklagilleri tüketmeye çalışıyorum. Tam buğdayı deneyeyim bakalım çok özledim ekmek yemeyi tost yemeyiCanım meyve olarak ya günde bir elma ya da greyfurt yiyorum... hamurişi yok pirinç yok ve şeker yok tabii ki :) bugün tam buğdaylı makarna yaptım bulgur pilavı tavuk et falan yoğurt şekeri dengeler onu tüket tam buğdaylı ekmekten tost yapıyorum benim şekerim normal şimdi 140 üzeri olmuyor
Canım çok farklı durumlar inan bazı kişilerin diyetle düzelmiyor mecbur insülin veriyor doktor.. tam buğdaylı ekmek benim şekerimi yükseltmiyor qma çok az yiyorum tabii ki kilo almıyorum vermiyorum da zaten 15 kilo almıştım iyi yani öyleYa benim tokluk sekerlerimin de bir kısmı 141 142 bu hafta mesela, 120 lerde de dolaşıyor . Dengeli tabaklarla beslenmek önemli tabiki. Hiç ekmek yememeye calisiyorum ben. Onun yerine bulgur, mercimek gibi baklagilleri tüketmeye çalışıyorum. Tam buğdayı deneyeyim bakalım çok özledim ekmek yemeyi tost yemeyi
Ben de 11 kilo almıştım , son iki haftada yarım kg almışım diyete başladığımdan beri. Kiloyu durduruyor tabi diyet ama bebiş çok şükür alıyor gereken grlariniCanım çok farklı durumlar inan bazı kişilerin diyetle düzelmiyor mecbur insülin veriyor doktor.. tam buğdaylı ekmek benim şekerimi yükseltmiyor qma çok az yiyorum tabii ki kilo almıyorum vermiyorum da zaten 15 kilo almıştım iyi yani öyle
Amin canım benim sen de inşallah... aynı şekilde bana da öyle söyledi.. :)Ben de 11 kilo almıştım , son iki haftada yarım kg almışım diyete başladığımdan beri. Kiloyu durduruyor tabi diyet ama bebiş çok şükür alıyor gereken grlariniinsuline gerek yok diyetle idare edeceğiz demişti inşallah böyle devam eder bakalım , siz de bebeğinizi sağlıkla alın kucaginiza inşallah
Merhaba bebegin onden gitmesi hemen hemen herkesde olan bir durum. Gebelik sekeri olmayip 10 gun onden giden de var. Bu bebegin annenin babanin yapisi ile de alakali bence.Merhaba arkadaşlar şeker yükleme sonucu gebelik şekerim olduğunu öğrendim 50 gr yükleme 250 çıktı çok yüksek diyete başladım kontrol altına aldık fakat bebek 1 hafta önden gidiyor benim gibi gebelik şekeri olanlar neler yaptınız nasıl geçti lütfen yardımcı olurmusunuz
Havuc sekerli ve bildigim kadari ile suyu azalanlara havuc suyu veriliyor. Gebelik sekeri fazla su ya neden oluyor. Meyvelerle beraber yogurt sut ayran kefir tarzi bsyler tuketin.Merhaba hamişler, bende 34 haftalık gebeyim. Şeker yüklemesinde yoktu şeker. Sonradan rutin kan testlerinde şekerim yüksek çıktı. Şimdi diyet yapıyorum. Diyetisyene de gitmedim, kendimce sevebildigim şeylerle entegre etmeye çalıştım diyeti. Karbonhidratı kestim neredeyse. Meyve de havuç ve armut tüketiyorum, özellikle havuç kurtaricim oldu açlığı bastırma konusunda. Bebeğim 2700 civarı şu an , bir iki hafta önden gidiyor gibi gelişimi, fakat baş ölçüleri falan da büyük yani muhtemelen iri bir bebek olacakti zaten. İnşallah şeker gecmemistir bebise.
Şekerim kontrol altında şu an , havuc tek başına suyu arttirmada etkili değilmiş. Farklı sebepler de olması gerekirmiş.Havuc sekerli ve bildigim kadari ile suyu azalanlara havuc suyu veriliyor. Gebelik sekeri fazla su ya neden oluyor. Meyvelerle beraber yogurt sut ayran kefir tarzi bsyler tuketin.
Merhaba canım karbonhidratı kesme tamamen bütün enerjimizi karbonhidrat veriyormuş her ana öğünde mutlaka küçük bi parçada olsa tam tahıllı tam buğdaylı ekmek yemek gerekiyormuş diyetisyen özellikle uyardıMerhaba hamişler, bende 34 haftalık gebeyim. Şeker yüklemesinde yoktu şeker. Sonradan rutin kan testlerinde şekerim yüksek çıktı. Şimdi diyet yapıyorum. Diyetisyene de gitmedim, kendimce sevebildigim şeylerle entegre etmeye çalıştım diyeti. Karbonhidratı kestim neredeyse. Meyve de havuç ve armut tüketiyorum, özellikle havuç kurtaricim oldu açlığı bastırma konusunda. Bebeğim 2700 civarı şu an , bir iki hafta önden gidiyor gibi gelişimi, fakat baş ölçüleri falan da büyük yani muhtemelen iri bir bebek olacakti zaten. İnşallah şeker gecmemistir bebise.
Tam buğday ekmeği de aşırı yükseltiyor sekerimi. Ölçumlerle birlikte azar azar karbonhidrat tüketip artık ne dokunmuyorsa onu yemeye çalışıyorum. Bulgur pilavı gibi, çok az ekmek gibiMerhaba canım karbonhidratı kesme tamamen bütün enerjimizi karbonhidrat veriyormuş her ana öğünde mutlaka küçük bi parçada olsa tam tahıllı tam buğdaylı ekmek yemek gerekiyormuş diyetisyen özellikle uyardı
doktorum fark açılsaydı erken doğum riski olurdu dedi ama şuna hala 1 hafta önde sanırım bebeğin yapısı da iriymişBen 15.haftadan beri diyetteyim. O yüzden bebekler çok etkilenmedi, gününe uygun gidiyorlar. Benim erken fark edildiği için sorun olmadı. Ama 1 hafta önden gitmesi de çok sorun olmuyor diye biliyorum. Sadece biraz iri bir bebek olur, belki normal doğum yapamazsın o kadar
Benimde yükseltiyor minicik bir parça yiyorum sadece Kilo durumu nasıl ben 4 ay oldu 100 gr bile alamadım halsizlik yapıyor çokTam buğday ekmeği de aşırı yükseltiyor sekerimi. Ölçumlerle birlikte azar azar karbonhidrat tüketip artık ne dokunmuyorsa onu yemeye çalışıyorum. Bulgur pilavı gibi, çok az ekmek gibi
Benim yaklaşık 4 haftadır var şekerim, şu ana kadar yarım kilo aldım sadece, onu da bebek almış zaten. Son ayimdayim artık bebiş de hızlı büyüyor. Halsizlik için ara öğünleri atlamamaya çalış. Yüksek şeker de zaten halsizlik yapar. Çok geçmiş olsun inşallah geçecek bu günler deBenimde yükseltiyor minicik bir parça yiyorum sadece Kilo durumu nasıl ben 4 ay oldu 100 gr bile alamadım halsizlik yapıyor çok
3 ana öğün 3 ara öğün yiyorum ben genelde ya akşam yada öğlen mutlaka protein almaya çalışıyorum ara öğünlerde bir meyve ve süt kuru yemişler tüketiyorumBeni üzdü bu cümlelersağlık örgütünün açıkladığı değerlere göre beslenmeye çalışıyorum aslında. Dikkate alacağım . Sizler neler yiyorsunuz peki bu süreçte.
Yok şekeri kontrole aldım çok şükür 120yi geçmiyor artık Bebek kilo alıyor bende sıfır oynama senelik veriyorum da ara öğün zaten atlama gibi şansım yok benim açlık şekerim aşırı düşüyor 5 dk gecikse 50 ye iniyor insülin de başlayamaz sende dedi dahiliye doktoru açlık şekerim çok düşüyor diye çok zormuş valla az kaldı artık sabredeceğiz biraz daha ama sürekli korku içindeyim ani yükselme olursa diye çünkü son haftalarda daha fazla yükseliyormusBenim yaklaşık 4 haftadır var şekerim, şu ana kadar yarım kilo aldım sadece, onu da bebek almış zaten. Son ayimdayim artık bebiş de hızlı büyüyor. Halsizlik için ara öğünleri atlamamaya çalış. Yüksek şeker de zaten halsizlik yapar. Çok geçmiş olsun inşallah geçecek bu günler de
Yine senin şekerin benden iyi, benim 130 140 civarı çıkıyor tokluk mesela. Ama açlığım da orantılı tabi senin baya düşukmus. Benim kurtaricim ayran yoğurt bu arada bol bol içiyorum . Hem halsizligi alıyor hem de tokluk hissi veriyor çok güzel.Yok şekeri kontrole aldım çok şükür 120yi geçmiyor artık Bebek kilo alıyor bende sıfır oynama senelik veriyorum da ara öğün zaten atlama gibi şansım yok benim açlık şekerim aşırı düşüyor 5 dk gecikse 50 ye iniyor insülin de başlayamaz sende dedi dahiliye doktoru açlık şekerim çok düşüyor diye çok zormuş valla az kaldı artık sabredeceğiz biraz daha ama sürekli korku içindeyim ani yükselme olursa diye çünkü son haftalarda daha fazla yükseliyormus
Ben yarım simit yediğimi düşünemiyorum bileMerhaba bebegin onden gitmesi hemen hemen herkesde olan bir durum. Gebelik sekeri olmayip 10 gun onden giden de var. Bu bebegin annenin babanin yapisi ile de alakali bence.
Bende gebelik sekeri vardi dahiliyeye gittim size aktariyorum.
Ac karnina tatli veya meyve yenmeyecek.
Ayni anda cesitli meyve yenmeyecek.
Meyveler ara ogunlerde tek cesit seklinde yaninda sut ayran kefir veya yogurtla tuketilecek.
2 saatte bir yemek yenecek.
Yani ana ogun 2 saat sonra ara ogun gibi
Ekmek tam tahilli ogunlerde 1 veya 2 dilim.
Makarna pilav bulgur yersen ekmek yok.
Et tavuk balik sebze bakliyat yemekleri doyana kadar yiyebiliyosun.
Suan aklima gelen bunlar.
Ben kendimi cok sıkmadim. Mesela canim gofret istediginde kahve yanina yarim gofret yedim. Veya 1 minik cikolata seklimde.
Veya kahvaltida yarim simit gibi.
Ama seker olcum cihaxi ile takip ettim. Neyin ne kadar yukselttigini biliyordum.
Yemek yemege basladigin dk itubari ile 1 saat sonra 140 altinda cikmasi gerekiyor.
Misir unu ile yapilan hersey cok yukseltiyor mesela.