Selam kızlar, 25 haftalık hamileyim yaklaşık 1,hafta önce şeker yuklemesi yapıldı ve gabelik şekeri ortaya çıktı. Açlık 105 tokluk 210 çıktı 1 hafta diyet yaptım fazla düşüremedim. 2. Hafta diyet yapıyorum biraz düştü ama açlık şekerim hala normalin (90) üstünde ((( her yamek oncesi ve sonrası ölçüyorum ve korku ile bekliyorum... bebek çok şükür iyi iri değil ve suyum normal... siz neler yaşadınız bu konuda konuşacağım kimse yok cevremde kimse bunu yaşamamış buda uetmezmiş gibi nezle oldum!!!
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebelik şekeri yaşayanlar, canım çok sıkkın
- Konu Sahibi A_KONTES
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Sağol cnm,diyetisyenim korkutuyor beni insulin vermemiz gerekecek diyor. Ama kendi kadın doktorum hallederiz diyor. Aşırı değil sonuçta diyor bebekte sağlıklı olduktan sonra problem.yok diyor. Eşimin babası şeker hastası ve 2 bacağı kesildi bütün amcaları şeker hastası ve eşim onların yıllardir ne cektiğini biliyor ve benim içimde endişe edip benide strese sokuyor....
Arkadaşım üzülme ailede olmasa bile bzn hamilelık ile seyreden gestasyonel dıyabet ortaya cıkanılıyor.eger sekeriniz diyet ile kontrol altına alınamayacak boyuta gelir ise insan insülini kulşanıyorsunuz doğuma kdr.ve genellikle doğum sonrası bu diyabet durumu sona eriyor.beslenmenize dikkat edin diyetusyen bilgi vermiştir muhakkak ama üzüm karpuz gibi bazı meyveler meyvede olsa kan şekerini ani olarak yükseltirler bu ve bunun gibi durumlara dikkat ederseniz doğum sonrasındada hiç bi sıkıntı yaşamadan süreci atlatırsınız.o bacagı ve kesilen hastalar yıllarca diyabeti kontrol altına alınamamış doğru tedavi uygulanmamış veya uymayan hastaların yaşadıgı durumlar .dikkat edildiği sürece gestasyonel diyabet ki geçici size ve bebeğinize hiç bişe olmaz.yıllarca şeker ilacı calıştım insülin çalıştım buna dayanarak uzun yazdım hiç üzülmeyin moral yüksek yürüyüşünüz bol olsun:)
- 19 Mayıs 2015
- 662
- 1.325
- 113
- 35
Selam kızlar, 25 haftalık hamileyim yaklaşık 1,hafta önce şeker yuklemesi yapıldı ve gabelik şekeri ortaya çıktı. Açlık 105 tokluk 210 çıktı 1 hafta diyet yaptım fazla düşüremedim. 2. Hafta diyet yapıyorum biraz düştü ama açlık şekerim hala normalin (90) üstünde ((( her yamek oncesi ve sonrası ölçüyorum ve korku ile bekliyorum... bebek çok şükür iyi iri değil ve suyum normal... siz neler yaşadınız bu konuda konuşacağım kimse yok cevremde kimse bunu yaşamamış buda uetmezmiş gibi nezle oldum!!!
çok fazla değil, bence diyetisyen yerine doktorunu dinlemesin öncelikle. benim de suyum biraz fazlaydı cts günü şeker yüklemesi yapıldı ama şekerim normal çıktı. su fazlalığı bazen yapısal olabiliyormuş. Sen diyetine devam edersen hiç bir şey olmaz. Hamilelik şekeridir seninki büyük ihtimalle ve aynı durumda olup gayet sağlıklı bebişler doğuran bir sürü insan var. Hiç merak etme
Merhaba bende aynı 75 gram yükleme testi yapıldı açlık 95 tokluk 199 çıktı diyetle 160 kadar düştü napacam bilmiyorumSelam kızlar, 25 haftalık hamileyim yaklaşık 1,hafta önce şeker yuklemesi yapıldı ve gabelik şekeri ortaya çıktı. Açlık 105 tokluk 210 çıktı 1 hafta diyet yaptım fazla düşüremedim. 2. Hafta diyet yapıyorum biraz düştü ama açlık şekerim hala normalin (90) üstünde ((( her yamek oncesi ve sonrası ölçüyorum ve korku ile bekliyorum... bebek çok şükür iyi iri değil ve suyum normal... siz neler yaşadınız bu konuda konuşacağım kimse yok cevremde kimse bunu yaşamamış buda uetmezmiş gibi nezle oldum!!!
Sorma valla cnm. Evde her kan ölçüğumde rakamları korku ile bekliyorum. Ama doktorum bebekte bir sıkıntı olmadığı taktirde insülin ilacı kullanmayiz dedi diyet ile idare edicez. Ayrıca daha birkaç saat once kan şekerini düşüren bir çay tarifi buldum. Yemek yiyip 1 saat sonra şekerimi ölçücem faydasını görürsen hemen yazarım sana. Birde canım bazen o kadar diyet dışı şeyler istiyorki yemesem ölücem sanki!!!! Çok fena! Dayanamadım gittim diyabet reyonundan şekersiz helva aldım gündüzleri bazen 1- 2 kaşık yiyorum dünyanın en lezzetli tatlısıymış gibi geliyor bana! Fazla şeker yükselliğinede tanık olmadım zaten. Iyi ve olumlu düsünelim bebişlerimiz için en iyisi ne ise o olmalı allah sabır versin. Ayrıca birde sinüzitim azdı 4 gün kıvranıyorum nefes alamıyorum uyuyamıyorum ne yaptıysam fayda olmadı....
Benim de açlığım düşük olduğu için insülin veremiyor Dr. Ağlıyorum artık canmmm istediklerini yiyemediğim için kendi canım umrumda değil de bebeğe bişey olcak diye korkuyorum napacam hiç bilmiyorum sana da geçmiş olsun canm ya cok sıkıntılı bi dönemmişSorma valla cnm. Evde her kan ölçüğumde rakamları korku ile bekliyorum. Ama doktorum bebekte bir sıkıntı olmadığı taktirde insülin ilacı kullanmayiz dedi diyet ile idare edicez. Ayrıca daha birkaç saat once kan şekerini düşüren bir çay tarifi buldum. Yemek yiyip 1 saat sonra şekerimi ölçücem faydasını görürsen hemen yazarım sana. Birde canım bazen o kadar diyet dışı şeyler istiyorki yemesem ölücem sanki!!!! Çok fena! Dayanamadım gittim diyabet reyonundan şekersiz helva aldım gündüzleri bazen 1- 2 kaşık yiyorum dünyanın en lezzetli tatlısıymış gibi geliyor bana! Fazla şeker yükselliğinede tanık olmadım zaten. Iyi ve olumlu düsünelim bebişlerimiz için en iyisi ne ise o olmalı allah sabır versin. Ayrıca birde sinüzitim azdı 4 gün kıvranıyorum nefes alamıyorum uyuyamıyorum ne yaptıysam fayda olmadı....
Bebeğe hiç bir şey olmaz. Bu konuda içini rahat tut. Panik yapma şekerin endişe duyulacak kadar yüksek değil sadece bol bol su iç ve diyete uymaya çalış. Ayrıca moralini yüksek tut unutmaki içindeki meleğin bunları hisseder. Onu endişeye sokma hem senin canın çektoği şeyler emin ol bebek çekmiyordur. Ne kadarda halk arasında bebeğin canı çekti bir tarafın şişer deselerde doğru bir düşunce değil. Allah bu döngüyü öyle yarattıki sen yemek yemesen dahi bebek sende alır alacağını. Tek sıkıntı sen halsiz olursun senden aldığı için. O yüzde bebiş için endişelenme onuda strese sokma boşunaBenim de açlığım düşük olduğu için insülin veremiyor Dr. Ağlıyorum artık canmmm istediklerini yiyemediğim için kendi canım umrumda değil de bebeğe bişey olcak diye korkuyorum napacam hiç bilmiyorum sana da geçmiş olsun canm ya cok sıkıntılı bi dönemmiş
Canımmmm cok saol moral verici Sözlerin için int de o kadar olumsuz Şeyler yazıo ki Bebeğin ani ölümü kalbinin durması Allah korusun insan mahvoluyorBebeğe hiç bir şey olmaz. Bu konuda içini rahat tut. Panik yapma şekerin endişe duyulacak kadar yüksek değil sadece bol bol su iç ve diyete uymaya çalış. Ayrıca moralini yüksek tut unutmaki içindeki meleğin bunları hisseder. Onu endişeye sokma hem senin canın çektoği şeyler emin ol bebek çekmiyordur. Ne kadarda halk arasında bebeğin canı çekti bir tarafın şişer deselerde doğru bir düşunce değil. Allah bu döngüyü öyle yarattıki sen yemek yemesen dahi bebek sende alır alacağını. Tek sıkıntı sen halsiz olursun senden aldığı için. O yüzde bebiş için endişelenme onuda strese sokma boşuna
Eveeeeet! Denedim ve o bahsettiğim çay gercekten etkili! 130-120 altina inmeyen açlık şekerim 105 e indi.
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
1,5 tatlı kaşığı yeşil cay (pakette olmayan açık satılan)
1 adet tarçın kabuğu ve birkaç tutam tarçın tozu.
2 çay bardağı kaynar su ekle, 20 dk bekle ve ister soğuknister sıcak iç.! Tadı mukemmel değil ama şekere birebir!!!
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
2 çay bardağı kaynar su ekle, 20 dk bekle ve ister soğuknister sıcak iç.! Tadı mukemmel değil ama şekere birebir!!!
Arkadaşlar bende aynı durumdayım şeker yüklemesi yaptırdım değerler çok yüksek çıktı açlık 150 tokluk 270 çıktı endokrin doktoru insülüne başlattı vede diyete başladım 5gündür diyetteyim açlık ve tokluğu ölçüyorum ama istenilen seviyelere gelemiyorum daha öncesinde şeker yoktu bende ne yapacağım bilmiyorum sürekli moralim bozuluyor
Hamilelikte kullanımı normal mi çünkü kekik ve tarçın rahim kasılmaasına neden oluyor canm Dr mu verdi tarifiniEveeeeet! Denedim ve o bahsettiğim çay gercekten etkili! 130-120 altina inmeyen açlık şekerim 105 e indi.
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
Hiç düşmedi mi diyetten sonra bende yoktu şeker ama gebelik de olabiliyormusArkadaşlar bende aynı durumdayım şeker yüklemesi yaptırdım değerler çok yüksek çıktı açlık 150 tokluk 270 çıktı endokrin doktoru insülüne başlattı vede diyete başladım 5gündür diyetteyim açlık ve tokluğu ölçüyorum ama istenilen seviyelere gelemiyorum daha öncesinde şeker yoktu bende ne yapacağım bilmiyorum sürekli moralim bozuluyor
Aslında şöyle açlık 90 nin toklukta 140 nin altında olmalıymış benim açlık 90-120 arası değerler çıkıo tokluk ise 140-190 arası çıkıyor.hergün ölçüyorum açlık ve tokluğu bu değerler çıkıyor birde tokluğu yemeğin ilk lokmasından bir saat sonra ölç sesi doktor öyle yapıyorum ve yüksek çıkıyor günde ikikez yemekten önce insülin yapıyorum değerler in normale dönmesi gerekmezmiydi
Benim diyetle bu kadar cıkıo senin ki gibi Dr ne dio valla bilmiyorum ama düşmüş senin ki bayagıAslında şöyle açlık 90 nin toklukta 140 nin altında olmalıymış benim açlık 90-120 arası değerler çıkıo tokluk ise 140-190 arası çıkıyor.hergün ölçüyorum açlık ve tokluğu bu değerler çıkıyor birde tokluğu yemeğin ilk lokmasından bir saat sonra ölç sesi doktor öyle yapıyorum ve yüksek çıkıyor günde ikikez yemekten önce insülin yapıyorum değerler in normale dönmesi gerekmezmiydi
Eveeeeet! Denedim ve o bahsettiğim çay gercekten etkili! 130-120 altina inmeyen açlık şekerim 105 e indi.
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
Canım Dr a sorup haber verir misin bana da gebelik de içilir miEveeeeet! Denedim ve o bahsettiğim çay gercekten etkili! 130-120 altina inmeyen açlık şekerim 105 e indi.
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
Şoyle soyleyim kızlar, bugunkü deneme başarılıydı gercekten. Nette okudum tarçın çayının gebelere hiçbir zararı yokmuş. Keki kuru olarak tüketilirse yine zararsız. Kasilmalara yol açan kekik yağı imiş. (Bir çok gebelik sitesinde araştırdım okudum)
Dr mesaj attım biraz yoğun vmcvp gelince yazarım en kötü ihtimal yarın sabah kontrolum var orda sorarım. Yani en geç yarın size hbr veririm.
Dr mesaj attım biraz yoğun vmcvp gelince yazarım en kötü ihtimal yarın sabah kontrolum var orda sorarım. Yani en geç yarın size hbr veririm.
Hemen hemen ayni durumdayız cnm. Ben diyetin 2. Haftasındayım ölçumler ideal değil ama idare eder. Bende şeker yok normalde. Hormonlar coşuyor işte bizde ne yapalım. Dert etme streste sekeri yukseltir. Diyete devam yüruyüs ve su... nette seker düsuren yiyeceklerede bak. Az badem ye.(10-15adt)Arkadaşlar bende aynı durumdayım şeker yüklemesi yaptırdım değerler çok yüksek çıktı açlık 150 tokluk 270 çıktı endokrin doktoru insülüne başlattı vede diyete başladım 5gündür diyetteyim açlık ve tokluğu ölçüyorum ama istenilen seviyelere gelemiyorum daha öncesinde şeker yoktu bende ne yapacağım bilmiyorum sürekli moralim bozuluyor