Bebegim normalden zayif dogdu 2300 gr. Bana surekli alkol veya sogara kullanip kullanmadigimi sordular ama ben ne sigara ne alkol kullanmam. O zaman gebelik sekerinden olabilir dediler. Bebegim yogun bakimda seker dengelenmesi icin 1 hafta kadar kaldiktan sonra gece ateslenmis. Antibiyotik tedavisine basladik dediler. Hava takmislar. Bir cok teshis kiydular sonra havadan ciktiginda morariyormus filan. O surec hep uogun bakimda gecti.ben gormedim. Bebegim havadan cikmafi. Once kalbinde sorun var dediler anjio yaptilar sonra kalbi temiz cigerlerinde var dediler sonra cigerleri temiz vs. Akraba evliligi mi dediler. Inan bana 50 tane teshis koyup daha sonra bu da degilmis biz anlamadik nesi var bile dediler.. ve ben bebegimi 43 gun sonra kaybettim arkadasim.Tokluk 160 180 arasında seyrediyordu. İnsülin kullanmama rağmen doğum sonrası ne gibi sorunlar yaşadınız
Canim benim Allahim sabir versin. Bir daha yasatmasin. Ben cok zor atlattim. Hatta atlatamamisim demekki tedirginligim devam ediyor..Çocuğun bütün değerleri normaldi canim seker tespit edildikten sonra bebegin kalbinde bir proplem yaratmış olabilir diye fetal eko istendi oda temiz çıktı suyu da normaldi tek fark kilo ve gelişimi 2 hafta önde gidiyordu 4200 olarak doğum oldu aksam ve sabah hareketleri devam ederken ağrım başladı diyerek kontrol amaçlı gittiğimde öğrendim 3 saat falan olmuş dediler kordon vs de dolanmamıştı ve ne suyum geldi ne kanamam oldu hiçbirşey yoktu rabbim verdi rabbim aldı sabredip tevekkül ediyorum yasanılacakmış omru yokmuş.. size onerim 35 haftadan sonra sık nst kontrolüne gitmeniz ve gebelik.şekeri riskli gebelik durumu oluşturuyor mutlaka yakin takip edilin özellikle son haftalarınızda doğum.sonrası seker seviyem hemen normale dondu sizin 2 kez gebelik.şekeri çıkmış banada çıkacağı söyleniyor sonraki hamilelikte süreç nasıl oldu ve nde zaman hamilelik oldu
Rabbim size sabır versin tekrar size bunu göstermesin inşallah. Çok zor birşey ne kadar zor ben bilirim bende 2 kez bebeğimi farklı sebeplerden ötürü kaybettim ama doğuma gün sayarken kaybetmeniz daha travmatik olmuşturAllahım bidaha yaşatmaz inşallah boyle bir acıyı fetal eko için baya geçmiş artık senin daha önceden yapıyorlar onu gerek görülmedi demekki evde çok sık kan şekeri takibi yapın mümkünse bir endokrin uzmanıyla gorussen iyi olur
Cok saol bilgilendirmelerin icin. Elimden geleni her anlamda yaptim ,yapacagim . Kontroller diyet vs.. Daha da olursa Allah'tan arkadasim. Isyan edemem. O her seyin en iyisini bilir.Açlık seker seviyen en yuksek 90 yemek yedikten 1 saat sonrada 140 gecmemesi gerek normal olması için eğer bunların dışındaysa insulin dilencinizin olduğu anlamına geliyor bana 75 gr test yapmışlardı tani için.50 gramdan sonra düşük çıktığı için tekrarlamamışlar normal çıkmış cunki ozaman birde son haftalarda ekstra çocuk hareketlerinde artış veya azalış olduğu anda mutlaka kontrole gidin.Şekerin bebeği nekadar etkilediğini bunu yaşadıktan sonra araştırmalarımda öğrendim çok düşük bir ihtimal kaybetmek riski fakat olmayacağı anlamına gelmiyor sonrasındada önceki bebeğinizle yaşadığınız gibi çocukta farklı sorunlara sebep olanda bu önceden maruz kaldığı seker malesef. k3ske biri benide uyarsaydı ozamanlar tozpembe bir tablo vardı aman ye nolcak ye diyorlardı ama gerçekler öyle.değil
Aminn.. Dualarim hepimiz icin inan ki. Allahim bir daha yaaamatmasin evlat acisi . Hic bir anneye yasatmasin cok zor arkadasim. Hazir oldugunda Allah'im saglikli bir evlat nasip etsin sana da. Hayirli evlatlar yetistirmeyi nasip etsin Allah'im her birimize.Hakkımızda hayırlısını versin rabbim sağlıkla kucağına alırsın inşallah banada dua edersen sevinirim .
Ah arkadasim cok uzuldum. Allah'im bir daha yasatmasin bu aciyi size de insallahBen varım,ikinci gebeliğimdi..ilk gebeliğimdede gebelik şekeri çıkmıştı, kendi şeker takibimi yapıp çok dikkat etmiştim, ikincide endokrin Prof. Gittim. Gayet iyisin dedi ki açlık 130 civarı falan birinci saat tokluklar 200 ü bulduğu oluyordu, bende bu değerlere demekki bişey olmuyo deyip , diyetsiz bir hamilelik geçirdim.. ve bebeğimi 36. Haftada kaybettim.. yaşadığım üzüntünün ve suçluluk duygusunun( yediğime içtiğime dikkat edebilirdim)tarifi yok... kadın doğum doktoruda nasılsa endokrin Prof takip ediyo diye, riskli gb görmedi..32. Haftada 2-3 hafta ilerideydi 36. Hafta Kontrole gittiğimde kaybetmiş olduğumu öğrendim,zaten hareketleri yavaşlamış ve son bi gündür hiç hareket yoktu,ama insan yinede konduramıyor
çok üzüldüm sizinde başınız sağolsun ben dikkat etmeme rağmen düşmedi insülin kullandım sonra ama sonuç olarak kaybettim bebeğimi 37 hafta da malesef cok zorlu bir süreç rabbim kimsenin başına vermesin özellikle haftası büyük oldugunda ve doguma cok yaklastıgında dahada tramvatık oluyor dogumunuzun sonrasında ne gibi tahliller yapıldı ne önerdiler size peki benim 1 ay sonra gittigimde seker ortalaması hb1ac degeri 5.6 civarına gerilemişti dogumda 6.5. di ortalama seker seviyem sonrasında seker kayboldu şimdi ara ara takip ediyorum ve normal 6 aylık bir bekleme süresi önerdi doktorum vücudun kendini toparlaması için ben tekrar bir hamilelik istiyorum çünki buna baska türlü nasıl dayanırım bilmiyorumBen varım,ikinci gebeliğimdi..ilk gebeliğimdede gebelik şekeri çıkmıştı, kendi şeker takibimi yapıp çok dikkat etmiştim, ikincide endokrin Prof. Gittim. Gayet iyisin dedi ki açlık 130 civarı falan birinci saat tokluklar 200 ü bulduğu oluyordu, bende bu değerlere demekki bişey olmuyo deyip , diyetsiz bir hamilelik geçirdim.. ve bebeğimi 36. Haftada kaybettim.. yaşadığım üzüntünün ve suçluluk duygusunun( yediğime içtiğime dikkat edebilirdim)tarifi yok... kadın doğum doktoruda nasılsa endokrin Prof takip ediyo diye, riskli gb görmedi..32. Haftada 2-3 hafta ilerideydi 36. Hafta Kontrole gittiğimde kaybetmiş olduğumu öğrendim,zaten hareketleri yavaşlamış ve son bi gündür hiç hareket yoktu,ama insan yinede konduramıyor
Canim kendini strese sokma. Insulin vurulman bebegin icin gerekiyoraa ters veya yan etki yapmayacaktir.Çok çok acı,Allah hepinize dayanma gücü versin. Başınız sağ olsun. Ben de 26. Haftadayım ve geçen hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekerim olduğu tespit edildi. Diyet ile kontrol altına alınabileceği söylendi. Fakat ben bu geçirdiğim haftada pek dikkat edemedim ve günlük yaptığım kan ölçümlerimde değerler yine yüksek çıktı. Dahiliye doktoru bir hafta daha dene,yoksa insülin başlayacağız dedi. Bu hafta elimden geldiğince dikkat edeceğim,umarım başarabilirim. Olmazsa insülin başlanacak. Tehlikesi var mı bebek için diye endişe ediyorum. Ya da insülin kullansam bile bebeğimi kaybetme riskim var mı? Üzüntüden uykum kaçtı iki gündür. Bilgisi olan beni aydınlatırsa çok sevinirim. Hepinize tekrar sabır dilerim.
Hepinize çok geçmiş olsunÇok çok acı,Allah hepinize dayanma gücü versin. Başınız sağ olsun. Ben de 26. Haftadayım ve geçen hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekerim olduğu tespit edildi. Diyet ile kontrol altına alınabileceği söylendi. Fakat ben bu geçirdiğim haftada pek dikkat edemedim ve günlük yaptığım kan ölçümlerimde değerler yine yüksek çıktı. Dahiliye doktoru bir hafta daha dene,yoksa insülin başlayacağız dedi. Bu hafta elimden geldiğince dikkat edeceğim,umarım başarabilirim. Olmazsa insülin başlanacak. Tehlikesi var mı bebek için diye endişe ediyorum. Ya da insülin kullansam bile bebeğimi kaybetme riskim var mı? Üzüntüden uykum kaçtı iki gündür. Bilgisi olan beni aydınlatırsa çok sevinirim. Hepinize tekrar sabır dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?