Gebelik şekeri olup doğum yapanlar

Sentinus17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
760
788
29
Kızlar benim gebelik şekerim olduğu için doktorum başından beri matofin hap kullandırıyor. İştahsızlık yaptığı için yemek konusunda tutamıyorum kendimi vs gibi bir durum yaşamadım. Evde parmaktan ölçüyorum açlık şekerim en son 96 99 çıktı. 1. Saat tokluğum 125 çıktı. Doktorum yine de açlığın yüksek diyor. 35+3teyim. Hiç tatlı yememiştim bu zamana kadar. Ramazanda dayanamayıp güllaç yeme gafletinde bulundum. 4 kere falan. O da şekerimi arttırmış. Zor zar düşürebildim. Doktorum serklaj dikişimi bu cumartesi 35+5te alacak. 36. Hafta kendi gelirse diye bekleyecek. Doğmazsa 37de suni sancıyla doğurtacak. 40ı beklersek sezeryan olursun bebek çok fazla besin çekiyor dedi. Kafa falan normalmiş ama göbüş varmış biraz. Önceliği normal doğum doktorumun. Bir de şekerden dolayı bebeklerin kilosu artsa bile ciğerleri yeterince geliimemiş olabiliyormuş ya da kalp damarında kalınlaşma. Şuanda bir sorunumuz yok ama yine de korkuyorum. 2 hafta kaldı aç kal biraz dedi. İnanın sabah 2 domates 1 parça peynir 1 dilim ekmek yiyorum. Full su içiyorum. Taaa akşama ufak porsiyon yemek ve yarım dilim ekmek yiyorum. Bol yoğurt yiyorum yanında. Doğum tecrübenizden bahseder misiniz? Doğumda ya da doğum sonrası sorun yaşadınız mı?

Kızlar benim gebelik şekerim olduğu için doktorum başından beri matofin hap kullandırıyor. İştahsızlık yaptığı için yemek konusunda tutamıyorum kendimi vs gibi bir durum yaşamadım. Evde parmaktan ölçüyorum açlık şekerim en son 96 99 çıktı. 1. Saat tokluğum 125 çıktı. Doktorum yine de açlığın yüksek diyor. 35+3teyim. Hiç tatlı yememiştim bu zamana kadar. Ramazanda dayanamayıp güllaç yeme gafletinde bulundum. 4 kere falan. O da şekerimi arttırmış. Zor zar düşürebildim. Doktorum serklaj dikişimi bu cumartesi 35+5te alacak. 36. Hafta kendi gelirse diye bekleyecek. Doğmazsa 37de suni sancıyla doğurtacak. 40ı beklersek sezeryan olursun bebek çok fazla besin çekiyor dedi. Kafa falan normalmiş ama göbüş varmış biraz. Önceliği normal doğum doktorumun. Bir de şekerden dolayı bebeklerin kilosu artsa bile ciğerleri yeterince geliimemiş olabiliyormuş ya da kalp damarında kalınlaşma. Şuanda bir sorunumuz yok ama yine de korkuyorum. 2 hafta kaldı aç kal biraz dedi. İnanın sabah 2 domates 1 parça peynir 1 dilim ekmek yiyorum. Full su içiyorum. Taaa akşama ufak porsiyon yemek ve yarım dilim ekmek yiyorum. Bol yoğurt yiyorum yanında. Doğum tecrübenizden bahseder misiniz? Doğumda ya da doğum sonrası sorun yaşadınız mı?
Canım benim değil de bi arkadaşımın gebelik şekeri çıkmıştı, karbonhidrat ve şekeri kesti. Meyvede bile şeker var. Meyve yiyecek ise dengelemesi için yoğurt yedi. Çiğbadem yaş ceviz yedi. Bunları kesmeyi deneyebilirim mi acaba ?
Sonra şekeri dengelendi diye biliyorum

Ben yaptim, doktorunuzun soyledigi her sey dogru. Benim bebeler saglikli cok sukur, darisi size 🙏🏻

Gebelik şekerim ve gebelik zehirlenmesi vardı. Beklenenin aksine bebeğimin gelişimi, kilosu geri idi. 33. haftada acil sezaryen oldum. Ciğer gelişimi haftasına göre iyi olduğu için hiç küvezde kalmadı. Başından itibaren sorunlu bir hamilelik olduğu için vücut sürekli stres hormonu olan kortizon salgıladığından, bu bebeğin ciğerini doğal olarak daha geliştiriyormuş. Siz de sorunsuzca kucağınıza alırsınız inşallah.

Sabah 8 30dan beri suni sancı veriyorlar. 2 cm açılmam vardı 3 cm oldu ama çocuğun yüzü ters pozisyondaymış. Normal için olumsuzmuş. 10a kadar bekleyelim dedi doktor. Normal olmazsa sezeryana alırız dedi. Kilolu olduğum için de direk uyutacak sanırım.

Bebek kaç kilo doğdu ve şuan nasıl bende de gebelik şekeri var ve 30+4 de gittiğimde bebeğin kilosu 1890 gramdi biraz fazla bu yüzden bende korkuyorum

Bebek kaç kilo doğdu ve şuan nasıl bende de gebelik şekeri var ve 30+4 de gittiğimde bebeğin kilosu 1890 gramdi biraz fazla bu yüzden bende korkuyorum
Canım bebişi 3500 falan bekliyorduk 4270 doğdu. 😂 Herkes şok oldu. Sezeeyanla doğum yaptım. Kilolularda sezeryanda epidural biraz soeunnoluyormuş. Yani iğne yağ dokusu fazla olduğu için etkilemiyormuş. Bana anestezi uzmanı hangini istersin epidural deneyelim mi dedi. Hayır dedimm direk. Genel anesteziyle doğum yaptım. 2 saat sonra uyanmışım. O arada hava vermişler bebişe. Uyanınca getirdiler hemen. Çok güzeldi. Şeker takibini yaptılar bebişin. Şekeri çıkmadı şükür. Değerleri güzeldi yani. Taburcu olduk bir gün sonra. İşitme testi yapıldı çıkmadan. Kulaklarında hala su olduğu için test çok geçerli olmuyormuş. 1 hafta sonra çağırdığında gittik. Her şey çok güzel dediler. Duyuyor işitmede sorun yok dediler. 3 günde sezeryan acım geçti. Yatıp kalkamıyordum. Destek gerekiyordu. 3 günden sonra çok rahat şekilde yatıyorum kalkıyorum. 1 aylık olduk neredeyse. Mama ile besleniyoruz. Sarılık olmuştu. Biberonla besledik. Şırıngayla beslenemediği için bir de sıcaktan bunaldığı için sarılık olmuştu. Biberonla verince can geldi çocuğa. Anne sütünü bazen denk gelince memeden alıyor. Almazsa sağıp veriyorum. Tabii sütüm de çok yok sanırım makineye az geliyor. En baştan beri sağmadım benim hatam o oldu. Siz ne olursa olsun göğsünüzü sağın. Hastanelerde koşuştururken her şeyim yarım kaldı maalesef.

Canım bebişi 3500 falan bekliyorduk 4270 doğdu. 😂 Herkes şok oldu. Sezeeyanla doğum yaptım. Kilolularda sezeryanda epidural biraz soeunnoluyormuş. Yani iğne yağ dokusu fazla olduğu için etkilemiyormuş. Bana anestezi uzmanı hangini istersin epidural deneyelim mi dedi. Hayır dedimm direk. Genel anesteziyle doğum yaptım. 2 saat sonra uyanmışım. O arada hava vermişler bebişe. Uyanınca getirdiler hemen. Çok güzeldi. Şeker takibini yaptılar bebişin. Şekeri çıkmadı şükür. Değerleri güzeldi yani. Taburcu olduk bir gün sonra. İşitme testi yapıldı çıkmadan. Kulaklarında hala su olduğu için test çok geçerli olmuyormuş. 1 hafta sonra çağırdığında gittik. Her şey çok güzel dediler. Duyuyor işitmede sorun yok dediler. 3 günde sezeryan acım geçti. Yatıp kalkamıyordum. Destek gerekiyordu. 3 günden sonra çok rahat şekilde yatıyorum kalkıyorum. 1 aylık olduk neredeyse. Mama ile besleniyoruz. Sarılık olmuştu. Biberonla besledik. Şırıngayla beslenemediği için bir de sıcaktan bunaldığı için sarılık olmuştu. Biberonla verince can geldi çocuğa. Anne sütünü bazen denk gelince memeden alıyor. Almazsa sağıp veriyorum. Tabii sütüm de çok yok sanırım makineye az geliyor. En baştan beri sağmadım benim hatam o oldu. Siz ne olursa olsun göğsünüzü sağın. Hastanelerde koşuştururken her şeyim yarım kaldı maalesef.
Sağlıkla kucağıniza almanıza çok sevindim şuan benim de şekerim yine düzensiz kilosu da böyle artmaya devam etmez inşallah bir sorunu olmasın şeker onu etkilemesin canı iyi olsun başka hicbisey istemiyorum valla birde ben doğumun başından beri 3-4 kilo aldım bu bebeğe zarar veriyor mu acaba yiyorum diyetine uyuyorum ama yine de kilo alamiyorum diyetim öyle zayiflatacak bir diyet değil

Bende açlığı düşüremedim..100-104 bandında...Düşük dozlu insülin kullanıyorum o tokluğu vs.baskıladı ama...Fazla bekletmeyecekmiş bebeği...Başka doktor görüşleride aldık..Yeter ki iyi olsunlar...Bazen gerçekten aç hissediyorum kendimi ama şurda ne kaldı zaten...

Siz doğuma kaç kiloyla girdiniz buarada? Bende sezeryan olucam ama genel anesteziden daha çok korkuyorum...Bakalım sağlıkla gelsinler...Sizde sağlıkla büyütün bebişinizi
:KK200:

Canım kaç kilosun bilmiyorum ama ben ilk 3 ay 128den 122ye düştüm sonra 129la doğuma girdim. Başlangıç kiloma göre bakarsak 1 kilo almışım 😂 şaka bi yana 4tenn 9a kadar 7 kilo aldım. Doktora sordum hatta. Az kilo almam normal mi diye. Bana dedi ki siz normal gebe değilsiniz dedi. Değerlerinizde sorun yoksa kiloya takılmayın dedi. 9 ay hiç kilo almasanız bile depolarınız dolu bebek onu çekiyor dedi. Hatta ben hiç hiç hiç tatlı yemediğim halde bebekte şeker olabilir belki diye ilerledik. 34e kadar çok iyi geldik. Sonra ramazanda dayanamadım güllaç yedim. O da sütlü diye yedim yani. Çocuk şekere meyilli olduğu için çekmiş bütün şekeri. Göbek çevresi normalden 2 hafta öndeydi. Kafası tam haftasındaydı. Doktor dedi ki bu eğer böyle devam ederse çocukta kalp sorunu olurmuş. Bir de doğumda kafa rahat geçer ama göbek yırtar dedi. Şükür ki sezeryan oldum. Yırtıksız kurtuldum. 4270i normal doğurmam mucize olurdu yani 37+2de doğurdum. Küveze falan gerek kalmadı yani. Tosuncuk çıktı. Kalbine de baktırdık. Sorun yok dediler.

X