- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
- 133
- Konu Sahibi mervedaozlem
-
Cnim neler vardı beslenmende? bebegininin gelişimi nasıldı?merhaba arkadaşlar konuyu görünce dayanamadım yazayım dedim :) benim de ilk gebeliğimde çıkmıştı şeker.. 75lik içecekle yapılmıştı 1. saatte 200 çıktı hemen endokrin ve diyetisyene yolladılar diyetle başlıcaz düşmezse insülin dediler.. benim annemde ileri derece şeker hastası, babamda da var malesef.. dr. dikkat etmezsen kalıcı da olabilir demişti. ben de gebeliğin sonuna kadar diyete harfi harfine uydum ağzıma 1 gr yasak şeylerden koymadım, defterime düzenli ölçümlerimi yazdım sonra zamanla düzene girdi şükür hatta fazla düştüğü bile olmuştusize tavsiyem eğer diyete uyduğunuz halde o gün şekeriniz yüksekse mutlaka yürüyün ve bol su için
yasak olan hiç bişeyi tüketmeyin ayrıca.. zor oluyor biliyorum hamileyken can çekiyor ayrıca yasak olan şey cazip de geliyor.. ben ki tatlı sevmezdim ama diyetten sonra ne kadar canım çekiyordu ama yapacak bişey yok bebeklerimiz için..
bu arada geçen gebeliğimde çıktı diye şu an yine diyet yapıyorumneyse, kısmet..
Cnim neler vardı beslenmende? bebegininin gelişimi nasıldı?
Bu kadar az yememize rağmen yine maşallah kilosu iyiymiş.niye erken doğdu? benim de kafamı karıştıran acaba bu az beslenmeyle bebek kilo aliyirmu?oğlum da 1 ay erken doğdu 3 kilo doğdu ama şeker farkedilmeseymiş daha kilolu doğarmışş
Bu kadar az yememize rağmen yine maşallah kilosu iyiymiş.niye erken doğdu? benim de kafamı karıştıran acaba bu az beslenmeyle bebek kilo aliyirmu?
Cnim benim bir kaç kere baya yüksek çıktı tabi stresede bağlıyorum.ama diye time sadık kaldigmda normal gidiyor.simdi yinemi diyete gireceksin ? Benim annemde şeker hastası genetigumi annemden anemden aldım herhalde insaAllah sağlıcakla kucaklariz kuzulari❤aslında bu beslenme az değil hatta karbonhidrattan zengin bile :) böyle beslenerek sen değil bebek kilo alıyoro zaman diyetisyen öyle demişti bu arada benim oğlumda kanamalarım vardı böyle kanamalı gebelik geçirenlerin bi kısmı erken doğurabiliyormuş şekerle alakalı değildi yani.. bebeğin kilo olayına gelince aksine kontrol edilmeyen yüksek şeker de fazla kilolu bebekler olabiliyormuş.. ha keza benim annem şeker hastası ve gençken bilinmiyormuş gizli şekeri varmış ben ve kardeşlerim fazla kilolu doğmuşuz..
bu arada diyete ilk başladığımda 200ün altına inmişti hemen hatta 200 üstüne çıkmamıştı 180lere falan düşmüştü sonra gitgide normal sınırlara inmişti ama diyete son ana kadar devam etmiştim. endokrin takibi bırakmamıştı.
Cnim benim bir kaç kere baya yüksek çıktı tabi stresede bağlıyorum.ama diye time sadık kaldigmda normal gidiyor.simdi yinemi diyete gireceksin ? Benim annemde şeker hastası genetigumi annemden anemden aldım herhalde insaAllah sağlıcakla kucaklariz kuzulari❤
Hiç bir belirti yok cnm ben hiç anlamadım.bende 5 kilo aldım tatlı şeyleri normal yedim.doktor ayrıntılı ultrason da bebeğin suyunun fazla oluşundan anladı sana ve bebeğine zararı olan bir test değil.allah korusun fark edilmezse sonuçları daha ağır olabilir bu riski göze alamadım.ictigin şey glikozlu bir içicek doktora sordum hiç iki baklava yemedinmi hamile kaldığından beri dışarıdaki bütün baklavalarda glikoz şurubu var dedi haklıydı.sonuclar çıktı şeker tavan ve benim haberim yok tercih sizin
Ayy yüksek çıkmış canım tokluğunYaptırdım bende. 50 gr yükleme yapıldı. Açlık şekeri 70 çıktı 50 gr yükleme de 178 çıktı. Doktor baya yüksek çıkmış perşembe 100 gr yükleme yapalım duruma göre diyetisyen dedi.
Ayy yüksek çıkmış canım tokluğun
Benim diyete rağmen yüksek gittiği için maalesef ki minik minik dozlarda insüline geçtim
Sağlıklı beslenmeye de devam tabi tatlısız bir hayat ne zormuşnasıl canım istiyo anlatamam
cnim senin yüksek olcumlerin nasıldı? insulune nasil karar verildi?kızlar benimde şeker gebeliğimde çıktı insüline başlamıştım düşük yapmama rağmen insülini bırakmadım.o kadar korkmayın insülinden ilk başlarda bende sizin gibiydim canım sıkılırdı hiçbir şey yemezdim hemen şekerim fırlardı ama kafama takmayı bıraktım insülini sewmeye bile başladım desemşuanda walla yiyorum tabiki dozunu abartmadan ama insüline dewam şekerimde gayet düzenli eğer şekeriniz yüksek giderse mutlaka başlayın insülin tablet kadar zararlı değil senin kanında kalıyor bebeğe geçmiyor ama şeker yüksekliği bebeğe çok zarar veriyor..
cnim senin yüksek olcumlerin nasıldı? insulune nasil karar verildi?
kızlar benimde şeker gebeliğimde çıktı insüline başlamıştım düşük yapmama rağmen insülini bırakmadım.o kadar korkmayın insülinden ilk başlarda bende sizin gibiydim canım sıkılırdı hiçbir şey yemezdim hemen şekerim fırlardı ama kafama takmayı bıraktım insülini sewmeye bile başladım desemşuanda walla yiyorum tabiki dozunu abartmadan ama insüline dewam şekerimde gayet düzenli eğer şekeriniz yüksek giderse mutlaka başlayın insülin tablet kadar zararlı değil senin kanında kalıyor bebeğe geçmiyor ama şeker yüksekliği bebeğe çok zarar veriyor..
100 gr yükleme için bugün gidecektim gitmedim. Açlık şekeri 70-90 arası. bu sabah 90 çıktı. toklukta önceki yazdıklarımın haricinde dün akşam 108 çıktı. Ben bu değerlerin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ikinci bir yükleme yapmadan evde kendim ölçümlerimi yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Siz yaşamış biri olarak sizce değerler normal değil mi? İlla tekrar şeker yüklemesi yaptırayım mı?
100 gr yükleme için bugün gidecektim gitmedim. Açlık şekeri 70-90 arası. bu sabah 90 çıktı. toklukta önceki yazdıklarımın haricinde dün akşam 108 çıktı. Ben bu değerlerin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ikinci bir yükleme yapmadan evde kendim ölçümlerimi yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Siz yaşamış biri olarak sizce değerler normal değil mi? İlla tekrar şeker yüklemesi yaptırayım mı?
İlla tekrar şeker yüklemesi yaptırayım mı?
şeker yüklemesini dr her ihtimale karşı yaptırıyor..yaptırmakta sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.ki senin değereler güzel yaptır bir şey çıkmaz büyük ihtimalle bu arada kilon kaç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?