Gebelik şekeri olanlar

Cnim neler vardı beslenmende? bebegininin gelişimi nasıldı?

Cnim neler vardı beslenmende? bebegininin gelişimi nasıldı?

sabah kahvaltılarında 1 haşlanmış yumurta,yeşillik 1 dilim süzme peynir,5 zeytin veya ceviz,domates salatalık 2 ince dilim tb ekmek
arada 1 bardak ayran veya süt veya 1 kase yoğurt yanında 1 porsiyon (yasak olmayan) meyve( muz,kavun,karpuz,portakal falan yasaktı) ve 2 tane galeta
öğle sebze veya baklagil yemeği 5-6 yk, çorba, salata 2 ince dilim tb ekmek
arada 1 bardak ayran veya süt veya 1 kase yoğurt yanında 1 porsiyon (yasak olmayan) meyve( muz,kavun,karpuz,portakal falan yasaktı) ve 2 tane galeta
akşam 4 köfte veya aynı gramda et ya da tavuk, çorba, salata, 2 ince dilim tb ekmek
akşam ara öğünü yine aynı

bazen eti öğlen sebzeyi akşam yiyordum, ara öğünlerde veyaları dönüştürüyordum.. ayrıca ekmeklerimi bitiremiyordum..
ara öğünlerde çok aç diilsem bazılarını yemiyordum duruma göre
bulgur, kepekli makarna, tb unu veya kepekli un yasak değildi ama sınırlıydı..beyaz unun girdiği her şey, pirinç, şehriyeler,beyaz makarna,mısır unu falan yasaktı.. hiç bir şekilde tatlı da yoktu.. sonradan şeker takibinde değerler düşünce haftada 2 kere sütlü tatlı veya dondurma izni gelmişti

Bu kadar az yememize rağmen yine maşallah kilosu iyiymiş.niye erken doğdu? benim de kafamı karıştıran acaba bu az beslenmeyle bebek kilo aliyirmu?

aslında bu beslenme az değil hatta karbonhidrattan zengin bile :) böyle beslenerek sen değil bebek kilo alıyor o zaman diyetisyen öyle demişti bu arada benim oğlumda kanamalarım vardı böyle kanamalı gebelik geçirenlerin bi kısmı erken doğurabiliyormuş şekerle alakalı değildi yani.. bebeğin kilo olayına gelince aksine kontrol edilmeyen yüksek şeker de fazla kilolu bebekler olabiliyormuş.. ha keza benim annem şeker hastası ve gençken bilinmiyormuş gizli şekeri varmış ben ve kardeşlerim fazla kilolu doğmuşuz..

bu arada diyete ilk başladığımda 200ün altına inmişti hemen hatta 200 üstüne çıkmamıştı 180lere falan düşmüştü sonra gitgide normal sınırlara inmişti ama diyete son ana kadar devam etmiştim. endokrin takibi bırakmamıştı.

Cnim benim bir kaç kere baya yüksek çıktı tabi stresede bağlıyorum.ama diye time sadık kaldigmda normal gidiyor.simdi yinemi diyete gireceksin ? Benim annemde şeker hastası genetigumi annemden anemden aldım herhalde insaAllah sağlıcakla kucaklariz kuzulari❤

amiiin inşallah :) evet yine diyet yapıyorum hatta sana yazdığım diyetten daha hafif bir diyetAllah tan bu sefer geçenki kadar iştahım yok bence sen de diyetine dikkat et, stresten uzak durmaya çalış bebek ve senin için en iyisi

Bende de 50 gr yüklemesinde açlık 88 Tokluk 1 saat sonra 157 cıktı. 100 gr yüklemesi yapılmadı bana. Diyet verdiler ve hergun açlık tokluk şekerini ölçüyorum 1 aydır. Benim şekerimi düzene sokan şey spor oldu. Youtube dan 7. Ayındaki hamilelere yönelik spor videolarını izleyerek her akşam spor yapiyorum. 15 dk da olsa. Bazen çok zor geliyo ama bu şekilde sekerim düzenlendi. Sırt ağrılarım da kalmadi. Arada kucuk kaçamaklar yapiyorum artik dayanamıyorum. Hemen arkasından spor yaparsam bol su içersem sekerim pek yükselmiyo.

Yaptırdım bende. 50 gr yükleme yapıldı. Açlık şekeri 70 çıktı 50 gr yükleme de 178 çıktı. Doktor baya yüksek çıkmış perşembe 100 gr yükleme yapalım duruma göre diyetisyen dedi.

Rabbim sağlıkla yavrularınızı kucagınıza aLmayı nasip etsin güzel Allahım..
Şeker hastalığı sinsi ve lanet hastalıktır.diyete uyup yürüyüs yapmayı ihmal etmeyin..

Yaptırdım bende. 50 gr yükleme yapıldı. Açlık şekeri 70 çıktı 50 gr yükleme de 178 çıktı. Doktor baya yüksek çıkmış perşembe 100 gr yükleme yapalım duruma göre diyetisyen dedi.
Ayy yüksek çıkmış canım tokluğun
Benim diyete rağmen yüksek gittiği için maalesef ki minik minik dozlarda insüline geçtim
Sağlıklı beslenmeye de devam tabi tatlısız bir hayat ne zormuşnasıl canım istiyo anlatamam

Ya evde her akşam ölçüm yapıyorum tok karınla, 1. gün 110 2. gün 120 çıktı. Bugün akşam eve geçince tekrar bakacağım. Bu şekilde yüksek değil ki? O şekerli suyu içince çıkıyor

kızlar benimde şeker gebeliğimde çıktı insüline başlamıştım düşük yapmama rağmen insülini bırakmadım.o kadar korkmayın insülinden ilk başlarda bende sizin gibiydim canım sıkılırdı hiçbir şey yemezdim hemen şekerim fırlardı ama kafama takmayı bıraktım insülini sewmeye bile başladım desem şuanda walla yiyorum tabiki dozunu abartmadan ama insüline dewam şekerimde gayet düzenli eğer şekeriniz yüksek giderse mutlaka başlayın insülin tablet kadar zararlı değil senin kanında kalıyor bebeğe geçmiyor ama şeker yüksekliği bebeğe çok zarar veriyor..

cnim senin yüksek olcumlerin nasıldı? insulune nasil karar verildi?

cnim senin yüksek olcumlerin nasıldı? insulune nasil karar verildi?

ilk çıktığında açlık 225 di yeni hamileydim ama bilinmiyordu benimki bu arada gebelik şekeri değil normal şeker sanırım sınırdaydı gebelik tetikledi diye düşünüyorum inşallah ocak ayında iyi bir endokrine gidecem...

100 gr yükleme için bugün gidecektim gitmedim. Açlık şekeri 70-90 arası. bu sabah 90 çıktı. toklukta önceki yazdıklarımın haricinde dün akşam 108 çıktı. Ben bu değerlerin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ikinci bir yükleme yapmadan evde kendim ölçümlerimi yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Siz yaşamış biri olarak sizce değerler normal değil mi? İlla tekrar şeker yüklemesi yaptırayım mı?

Normal kan şekeri değeri için referans aralıkları şu şekildedir:
70 – 99 mg/dL (3,9 – 5,5 mmol/L) :Normal açlık kan şekeri
100 – 125 mg/dL (5,6- 6,9 mmol/L) : Bozulmuş tolerans (pre-diyabet)
Birden fazla ölçümde ≥ 126 mg/dL (≥ 7,0 mmol/L) : Aşikar diyabet (şeker hastalığı)
bu değerlere göre seninki normal canım..Ama sürekli takipte ol diyetine dikkat et çünkü bebek büyüdükçe şekerde artış oluyor.

İlla tekrar şeker yüklemesi yaptırayım mı?
şeker yüklemesini dr her ihtimale karşı yaptırıyor..yaptırmakta sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.ki senin değereler güzel yaptır bir şey çıkmaz büyük ihtimalle bu arada kilon kaç?

80 kiloya yaklaştım. kontrollerimi evde yapıyorum. eğer biraz yüksek çıkarsa ertesi gün dengeliyorum. diyet yapıyorum dikkat ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…