- 28 Ağustos 2018
- 39
- 10
- 38
- Konu Sahibi mervedaozlem
-
Geçmiş olsun cnim.Benim gebelik şekerim var ve bende aynı durumdayım çoğu yiyecekler kısıtlı geçen hafta 3gun sürekli yüksekti çok zor gebelik diyabeti bütün psikolojiyi bozuyor.ALLAH beterinden saklasin hamd olsun inşallah bu gunleride sağlıkla atlatiriz.Merhaba arkadaslar. 26 haftalik hamileyim ve seker yuklemesi gebelik sekeri cikti. Su an diyet yapip kan sekeri takibimi yapiyorum kontrol altina alamazsam insulun baslicaz dedi doktorum. Bir lokma fazla yesem sekerim firliyor hemen moralim cok bozuk. Bu durumda olan varmi nasil besleniyirsunuz sekeriniz kac cikiyor?
Tesekkur ederim canim sanada cok gecmis olsun. Insulin kullaniyormusun yoksa diyetle mi devam ediyorsun? Benim 50 ml yuklemem 145 cikti. Daha sonra 100ml yaptirdimonlarda;Geçmiş olsun cnim.Benim gebelik şekerim var ve bende aynı durumdayım çoğu yiyecekler kısıtlı geçen hafta 3gun sürekli yüksekti çok zor gebelik diyabeti bütün psikolojiyi bozuyor.ALLAH beterinden saklasin hamd olsun inşallah bu gunleride sağlıkla atlatiriz.
Seker yuklemen sonuçları nasil çıktı?
Cnim benimde 75gml yükleme yapıldı.aclik 91....1.saat 181 2.saat 160 çıktı.ve ara ara çok yukseliyir şekerim bende diyet yapıyorum.ve kaç gündür hiç meyve yiyemiyirum yoksa hemen yukseliyir.eğer böyle giderse insülin gerek kalmaz ama yükselişler devam ederse mecbur kullanicam.günde 6kez evde takip yapıyorum.sen nasil besleniyirsun? bende konu konu acmistim bi kac gun önce istersen seni konuma etiketlimTesekkur ederim canim sanada cok gecmis olsun. Insulin kullaniyormusun yoksa diyetle mi devam ediyorsun? Benim 50 ml yuklemem 145 cikti. Daha sonra 100ml yaptirdimonlarda;
Aclik: 87
1.saat: 159
2.saat: 190
3. Saat: 155 cikti.
2. Ve 3. Saat yuksekmis. Su an diyet yapiyorum ama buna ragme sinirin ustunde cikiyor bazen insulun kullanmak istemiyorum insallah gerek kalmaz.
ben diyetisyene gittim canim liste verdi ona gore besleniyorum. Gunde 3 kez ara ogundr meyve var listemde ama yaninda mutlaka sut veya yogurtla yemem gerekiyormus bu sekildr dengeliyor sekeri boyle deneyebilirsin. 7 kes olcup not aliyorum bende sekerimi. Bazen anlam veremedigim sekilde yuksek cikiyo cok moralim bozuluyo sanki bebegiminde hareketleri azaldi gibi hissediyorumCnim benimde 75gml yükleme yapıldı.aclik 91....1.saat 181 2.saat 160 çıktı.ve ara ara çok yukseliyir şekerim bende diyet yapıyorum.ve kaç gündür hiç meyve yiyemiyirum yoksa hemen yukseliyir.eğer böyle giderse insülin gerek kalmaz ama yükselişler devam ederse mecbur kullanicam.günde 6kez evde takip yapıyorum.sen nasil besleniyirsun? bende konu konu acmistim bi kac gun önce istersen seni konuma etiketlim
amin cnim inşa ))) sen muz tuketiyormusun veya günde kaç tane meyve ve hangi meyveleri tuketiyorsin?ben diyetisyene gittim canim liste verdi ona gore besleniyorum. Gunde 3 kez ara ogundr meyve var listemde ama yaninda mutlaka sut veya yogurtla yemem gerekiyormus bu sekildr dengeliyor sekeri boyle deneyebilirsin. 7 kes olcup not aliyorum bende sekerimi. Bazen anlam veremedigim sekilde yuksek cikiyo cok moralim bozuluyo sanki bebegiminde hareketleri azaldi gibi hissediyoruminsallah gerek kalmaz ikimiz icinde insuline
Bir haftadir diyet yapiyorum canim bu surede muz hic yemedim sekerli oldugu icin. Genelde yemekten 2 2.5 saat sonra 1 tane elma portakal kivi veya mandalina tercih ettim hep gunde 3 kes yiyorum ana yemeklerden sonra. Dun aksam canim cigkofte istedi sebze yemegi yerine 5 6 tane cigkofte yedim sekerim 210a cikti neyin cikaracagi hic belli olmuyo paranoyak oldum bisey yemeye korkuyorum. Sen agirlikli olarak ne tuketiyorsun?amin cnim inşa ))) sen muz tuketiyormusun veya günde kaç tane meyve ve hangi meyveleri tuketiyorsin?
Cnim bu aralar çok fazla bişey tuketemiyirum çünkü geçen cts bir an şekerim fırladı ve üç gün hic düşmedi.ama süt, yoğurt, mercimek çorba, bulgur pilavı ıspanak kuru fasulye,et, menemen.ışte bu tür yiyecekler sekeri kaldırmıyor.Benim için en zoru sabah çayı kahvaltida şekersiz içmek ve marul domates tüketmek.muz günde üçe bölerek yiyorum yoğurt veya sütle.cnim ben bir tane mandalina yedim aclik şekerim 160 oldu.portakal çok tatlı ona dikkat et.yürüyüş yapıyorum yemekten sonra ama evin içinde tabi.Bir haftadir diyet yapiyorum canim bu surede muz hic yemedim sekerli oldugu icin. Genelde yemekten 2 2.5 saat sonra 1 tane elma portakal kivi veya mandalina tercih ettim hep gunde 3 kes yiyorum ana yemeklerden sonra. Dun aksam canim cigkofte istedi sebze yemegi yerine 5 6 tane cigkofte yedim sekerim 210a cikti neyin cikaracagi hic belli olmuyo paranoyak oldum bisey yemeye korkuyorum. Sen agirlikli olarak ne tuketiyorsun?
Çok geçmiş olsun sizede. Günlük ölçümleriniz nasıl çıkıyor. ben günde 6-7 kez ölçüyorum 2-3 tanesi sınırın üstünde çıkıyor bu durumda insüline gerek kalırmı acaba. kontrole gittiniz mi?Bende aynı dertten muzdaribim ayrıntılı ultrason da bebeğin suyunun fazlalığından anladı doktor.hemen şeker yüklemesi yaptırdım
Açlık 94
1.saat 168
2.saat 97
Evde ölçüm ve diyet yapıyorum açlığım hep 90 larda benim ilk saatim sıkıntılı hem 160larda 2.saat tekrar 90 lara düşüyor.istediğin şeyleri yiyememek çok kötü.hamilesiniz sonuçta canınız istiyo
Bir hafta takip etçem bakalım
Teşekkür ederim.benim tokluk 1. Saatim yüksek en çok 170 i gördüm.genelde 140 ila 170 arasında açlık 95 civarı 2.saat tokluk 95 ile 120 arası.benim kontrolüm cuma günü.ortalamaya göre netice alınıyomuş.sonucu yazarımÇok geçmiş olsun sizede. Günlük ölçümleriniz nasıl çıkıyor. ben günde 6-7 kez ölçüyorum 2-3 tanesi sınırın üstünde çıkıyor bu durumda insüline gerek kalırmı acaba. kontrole gittiniz mi?
Daha erken zaten senin için 24 26 haftalar arası yapılıyor.benim bebeğin suyu fazla çıktığı için erken yapıldıArkadaşlar şeker yüklemesi nasıl yapılıyor anlatır mısınız? Ben henüz yaptırmadım ama çok korkuyorum şeker midemi bulandırıyor çünkü..
Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınDaha erken zaten senin için 24 26 haftalar arası yapılıyor.benim bebeğin suyu fazla çıktığı için erken yapıldıyapılışına gelince sabah aç karnına gidiyorsun.once kan alınıyor açken.sonrasında kola kutusu gibi bir kutuda glikozlu yani şekerli su içiyorsun tadı enerji içeceğine benziyor içtikten tam 1 saat sonra tekrar kan veriyorsun.arada hiç birşey yememen gerekiyor.ikinci saati bekliyorsun sonra gidip tekrar kan veriyorsun.ondan sonra kahvaltı edebiliyorsunuz yani biraz uzun süren bir işlem ben hiç bir sorun yaşamadım yaptırmanı tavsiye ederim ben mesela şekerimin yüksek olduğunu bu sekilde anladım.daha ilerlemeden önlem alıcam en azından.insallah sen böyle bir durum yaşamaSın
Tam şeker yüklemesi hakkında konu açacakken konuna rast geldim. Benim de son haftam sanırım yüklemede 28. haftanın içerisindeyim çünkü. Doktora kontrole gitmedim daha. Yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. Öyle aşırı tatlı yiyen bir insan değilim. Çayıma da yarım kaşık şeker atarım. Çok kiloda almadım. 5 kg. kadar anca aldım.İlk gebeliğimde yaptırdım normal çıkmıştı. Çok çikolata yememe rağmen. Şekerin çıktığını nasıl hissediyorsun? Bunda yaptırmak istemiyorum. Bir belirtisi varsa kendimde değerlendirip ona göre belki yaptırırım. O suyu bir daha içmek istemiyorum[/QUOTE
Hiç bir belirti yok cnm ben hiç anlamadım.bende 5 kilo aldım tatlı şeyleri normal yedim.doktor ayrıntılı ultrason da bebeğin suyunun fazla oluşundan anladı sana ve bebeğine zararı olan bir test değil.allah korusun fark edilmezse sonuçları daha ağır olabilir bu riski göze alamadım.ictigin şey glikozlu bir içicek doktora sordum hiç iki baklava yemedinmi hamile kaldığından beri dışarıdaki bütün baklavalarda glikoz şurubu var dedi haklıydı.sonuclar çıktı şeker tavan ve benim haberim yok tercih sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?