Gebelik planlama-bebek istiyoruz

Rosebelle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
393
573
Selam kızlar,

Bebek planlıyoruz 4 senelik evliyiz ve ilk defa deniyoruz. Folik asitin bebek sağlığı için önemi olduğunu öğrendim 23/07/2022 folik asit kullanmaya başladım.

Doktora gittik rutin kontroller yapıldı rahim, ultrason, meme,kan tahlilleri vs. her şey yolunda

11/08/2022 ilk regl günüm
15/08/2022 son regl günüm
Ayın 18-19-22-23-24-26. Günlerinde
İlk kez korunmasız değerlendirme oldu. Sizce döllenme olmuş olabilir mi? Bir kaç gündür sağ kasığımda çok ağrı oluyor . Hadi gelin sohbet edelim bu konular hakkında, ay çok tecrübesizim kızlar

Son düzenleme:
Biz de evliliğimizde uzun yılları devirdikten sonra nihayet bebek istediğimize karar verdik kesin olarak. Maddi manevi fizyolojik psikolojik olarak hazır olmayı beklemek baya uzun sürdü

Nisan sonundan beri planlama içindeyiz. Eşim ve ben vitamin takviyeleri kullanmaya başladık, zaten sağlıklı besleniyoruz normalde de şimdi daha çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Takviyeleri en az üç ay kullanmadan korunmayı bırakmadık. Ağustos ayı tam planlı olmasa da ilk deneme oldu ama maalesef regl oldum bu ay tutmamış
Önümüzdeki aylara bakacağız artık. Umarım bekleyen isteyen herkesin hayırlı sağlıklı tatlı evlatları olur

Yaaa çok sevindim inşallah olur canım biz de 5gun önce korunmayı bıraktık bakalım

Yaaa çok sevindim inşallah olur canım biz de 5gun önce korunmayı bıraktık bakalım

Hadi bakalım inşallah güzel haberler verirsin
Biz şimdilik küçük bir regl arası verdik Eylül ayının yumurtlama dönemine kadar dört ay önce verdiğimiz sma testinin sonuçları da gelirse sonrasında denemeler umutlar devam inşallah

Valla canım bizim bir sene sonra oldu gebelik ancak inşallah sen hemen kavuşursun bebeğine ama hemen olmazsa hayal kırıklığına uğrama pes etme devam et

Gebelik planlama yazınca bende birşey sormak istedim belki fikir verilir. Kızlar Allah nasip ederse inşallah sağlıkla bende Eylül ayında gebelik düşünüyorum. Hamile kalırım kalmam kısmet tabiki nasıl sağlıklısı olacaksa öyle olsun. Pazartesi ya da salı günü saçlarımı boyatmak istiyorum (ombre uçlardan yani) 1 hafta sonrada denemeye başlayacağız yumurtlama gününde yani. Herhangi bir hamilelik olusumunda sizce sıkıntı yaratır mı sizce Allah korusun bu boya işi ? Çok kararsızım yani hamilelik önce ve diplerden olmayacak ama çok evhamlıyım sizce ?
Allah her yönden sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Kızlar ne zaman test yapmalıyım?
Bence bat gününe kadar bekle hatta sabrebilirsen gecikmeyi bekle derim çünkü ne kadar erken öğrenirsen o kadar panik oluyorsun yükseldi mi beta kimyasal mı falan diye ama bekleyemem diyorsan bat gününden dört gün önce falan erken gebelik testi yapabilirsin.

Boyatabilirsin bence, ben 2018 de bir ara bebek düşünürken doktora sormuştum bebeğin varlığını öğrenene kadar geçen sürede böyle şeyler sorun değil demişti önemli olan hamile kaldıktan sonraki süreç hatta bazı doktorlar ilk üç ayı atlattıktan sonra ona da izin veriyor

Büyük konusmayayım ama herhalde doğuma kadar boyatamazdım ben çok takıntılıyım benim demek istediğim hani boyatmaya yapıp sonra deneyeceğiz bebek olusursa bir sıkıntı olmasın Allah korusun. Ama düşünüyorum da hamileyken o boya kokusunu çekmektense suan ortada birşey yokken yaptırmak daha mantıklı gibi bide diplerden olmadığı için ay bilemiyorum şimdi boyatsam sürekli birşey gelcek aklıma bide ilk gebeliğim kürtajla sonuclandı iyice kaygılıyım işte Rabbim her yönden sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Amin
Yumurtlama dönemi öncesinde boyatırsan bir şey olmaz o zaman zaten hamile olmuyorsun otomatik ben olsam reglken ya da reglim biter bitmez boyatırdım hani içim rahat etmeyecekse. Ama boyamadan da gezebilirim diyorsan kendini strese sokma tabii boşuna. Beyazlar yüzünden değil de renk değişimi için boyatiyorsan kendine rengine dönebilirsin belki bebiş işleri bitene kadar ben öyle yaptım kendi rengime döndüm boyama sorun olmasın diye rahatım şimdi

Regl yarın bitiyor pazartesi ya da salı boyatsam 5-6 gün sonra ilişki yaşasam sıkıntı olmaz inşallah. Doktoruma yazdım ama haftasonu olduğunu unuttum tabi. Ben Mart ayında ombre yaptırdım cila vs yaptırmadım sonrasında renk aktı ama öyle çirkin bir renk olmadı ama açıldı tabi ben biraz daha koyultmak istiyorum. Bide bu şekilde kalırsa hamile de kalırsam insallah sağlıkla 9 ay daha boya olmazsa muhtemelen renk iyice değişir. Ay bende hata ne son zamana bırakırsın be kadın

Regl biter bitmez yumurtlamıyoruz benim döngüm çok kısa olmasına rağmen ben bile regl bittikten beş altı gün sonra yumurtluyorum, döngün 28 gün ya da daha uzunsa muhtemelen sen daha da geç yumurtluyorsundur hiçbir şey olmaz merak etme boşuna stres yapma doktorun da pazartesi sana dönüş yapar için rahatlar zaten

Evet 28 gün sürüyor canım programa göre 6 Eylül yumurtlama günüm. O tarihten regl dönemine kadar ilişkiye girmeye calısırız. Sonrası Allah kerim. Evet canım 2. Bir doktor var onada yazacağım ama internette organ gelişimi etkiler falan diyor baya korktum Allah korusun o yüzden sıkıldım. Ama hamileyken vs dipten boyatanlar var onları da düşünüyorum bilemedim. Bu kadar panik en büyük zarar insana ama neyse.

Daha çocuk yok ortada canım denemelerden önce boyat aradan çıksın gitsin veya kimyasal değil organik boyalar var kuaförün işin ehli ise o boyadan yaptır sana da zararı olmaz.
Hem bu kadar stres yapıp düşünme bu yumurtlama dönemine de zarar, akışına bırak biraz.

Test için son ilişki tarihini baz alıp 12 gün sonra kan testi verebilirsin ama erkenden test yapmamanız daha iyi olur sonraki süreçte beklemesi zor oluyor. Regli gecikmesini beklemenizi tavsiye ederim, inşallah güzel bir sonuç alırsın

Çok haklısınız. Yani mantıken zaten bebek daha ortada yokken olacak bir boya ki üzerinden 5-6 gün geçtikten sonra denemeye başlayacağız kısmetse ama internetteki o organ gelişimi şeyini duyunca iyice korktum bir panik oldum. Şayet hamile kalırsam Allah korusun bir sıkıntı vermesin bebeğe bile bile lades demeyim. Benim ilk denememde ilk ay olmustu tabi sonra kürtaj oldum hayırlısı böyleymiş ne diyeyim hersey Allahtan. Bu 2. Deneme olacak şimdi. Biraz daha kaygılıyım

Bebek gelişimi için en az 6 7 haftalık bir süreç lazım bunun öncesi de var, boyanın olumsuz bir etki vereceğini düşünmüyorum. Hamile olduklarını bilmeden insanlar neler yapıyor ama Rabbim nasip ettiyse yine de bir şey olmuyor. Kalbini ferah tut ve ilk kaybın için çok üzgünüm inşallah tekrarı yaşanmaz.

Çok haklısınız insan mantıklı olanı biliyor ama korkuyor. Bende bilmiyorum bir yanım boyat diyor bir yanım boyatırsam ve de hamilelik olusursa kendi canımı etimi yicem gibime geliyor Böyle değişik bir ikilemde kaldım 2 gün içinde boyattım boyattım. Sonra zaten yumurtlama günüm geliyor boyatamam. Amin insallah umarım tekrar yaşamam sağlıklı hayırlı bir evlada kavusuruz. Ama dediğin doğru kaç tane tanıdığım anlatır hamile olduğunu bilmeden içki içmiş yok havuza atlamış zıplamış maşallah Rabbim nazar değdirmesin çocukları turp gibi. Ama işte ben bilerek yapıyorum ya hep kendime bir vicdan azabı. Bebeğin olmaması dısında sorun yok tabi Hey Allahım 1 ay önce yaptırsaydım keske şunu.

Söylediklerini dikkate alacağım çok teşekkür ederim inşallah

Tamam bilemiyorum beklemek daha doğru sanırım çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…