Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Caninizi yaktilar mi

Valla oyle yapicam sanirim bu gidisle.
İlk muayenemdi vajinal usgyi hayvan gibi sokmuşlardı ona canım çok yanmıştı. Sonrasında onlarca kez muayane oldum sorun yaşamadım. Hala o anı hatırladıkça beddua ederim o doktora.

Ultrasonda hiç bir anormalim olmadı ama amh 0.64. Diğer tüm hormonlarım da normal. Burda elimden geldiğince herkese amh baktırmasını tavsiye ediyorum.
Amh testini hormon testinden ayrimi yapiyorlar

İlk muayenemdi vajinal usgyi hayvan gibi sokmuşlardı ona canım çok yanmıştı. Sonrasında onlarca kez muayane oldum sorun yaşamadım. Hala o anı hatırladıkça beddua ederim o doktora.
Uzuldum ben de ilk vajinal muayenemi bahsettigim doktora oldum, cok tedirgindim cunku vajinismusu yeneli daha bikac ay olmustu. Onu da belirttim tabi koltuga yattigimda. Hart hurt bir kadin degildi ama yine de rahatsiz hissi baya oldu

Uzuldum ben de ilk vajinal muayenemi bahsettigim doktora oldum, cok tedirgindim cunku vajinismusu yeneli daha bikac ay olmustu. Onu da belirttim tabi koltuga yattigimda. Hart hurt bir kadin degildi ama yine de rahatsiz hissi baya oldu
Benim 1.5 yılı geçmişti evliliğim gittiğimde. Elbette kolay bir şey değil rahatsız olunur acı eşiğim de yüksektir o iğrenç bir tecrübeydi. Eve geldim eşime anlatırken tansiyonum mu düştü ne oldu gittim kustum. Akşama kadar yattım berbat bi şeydi. Travma oldu resmen. Dedim ben doğuramam. Vazgeçiyorum. Devlet hastanesi diye önyargım olmasın bi gideyim demiştim. Pişmanlığın alasını yaşadım. Neyseki sonraki doktorlarım hep çok iyiydi.

Amh için regl olmak şart değil ama diğer hormonlarla birlikte verirsiniz.
Cok travmatik bir tecrube olmus sizin icin.. devlet hastanesi ben hic dusunmemistim benzer sebeplerden. Birkac evli arkadasim da devlet hastanesindeki vajinal muayenelerde hemen hemen ayni tabloyu yasadiklarini anlatmislardi. Neyseki sonra iyi doktorlara denk gelmissiniz. Hayatta dogru doktoru bulmak neredeyse dogru erkegi bulmak kadar zor

Keske hazir kan vermisken benim de baksaydilar o degerime. Neyse bakalim umitler eylule

Hakkımızda hayırlısı.

Canım bencede baştan savma yapılmış bir muayene normal şartlarda bende gittim gebelik için regl nin 2. Günü gel dedi hormon için 5 6 tüp kan aldı Aç karnına alttan yumurtalıklara baktı smear testi aldı sonra rahim filmine yönlendirdi normal çıktı herşey
Ama benim dr um tanıdığımız aracılığı ile devlete gittim çok ilgilendi sağolsun

Iste olmasi gereken sanirim sizin anlattiginiz surec. Ben forumda okudukca zaten kafamda acabalar olustu. Kan tahlili bile istememisti. Farzedelim ki demirim cok dusuk,ki normalde dusuktur, nolcakti hamile kalinca mi kullancaktim. Ya bilmiyorum gerildim bak yine. Belki de eger hamile kalamazsam ikinci gidisimde mi yapacak diger seyleri. Bilemedim ya kendime en fazla 3 ay veriyorum. Olmazsa gidicem.

Gebeliğinizi henüz yeni planladığınız için bakmamış olabilir. Şöyleki benim doktorum da gerek yok henüz erken hormon testine demişti benim talep etmeme rağmen sadece kan testi yapılmıştı fakat ben 23 yaşındayım şuan 7 aydır deniyoruz ve olmuyo. Yarın gidip tekrar talep edeceğim. Siz de mutlaka yaptırmaya çalışın çünkü işin inciği cinciği hormon testinde çıkıyor. Boşuna vakit kaybetmek olarak görüyorum ben yapmayinca.

Iste benim de o yuzden kafama takildi. Daha genc olsam uzerinde durmam 1 senede 2 senede olsun onemli degil derim. Ama 35 ten sonrasi artik yumurta kalitesi dusuyor diyor hekimler. Bakalim su 2 ayi bi takip edeyim de ona gore hareket edicem..

Ya doktorlardan biz net ve çabuk çözüm beklediğimizi söylemedikçe onlar ay ay biz kayıplar yaşadıkça testleri yapıyorlar, benim fikrim çok net bir dille ne istediğini söyle, ben mesela böyle çok çocuk meraklısı görünmemeye çalışıyordum, utanıyordum ama baktım ki ben istemedikçe çok da yeni yolları denemeyecekler.benim önerim araştır oku öğren git ve direkt iste

Acikcasi ben sifir bilgiyle gittim. Cunku daha once hayatimda bir cocuk mevzusu gundemde degildi. Ve nasilsa zaten kadindoguma gidiyorum, gerekli seyleri yaparlar diye dusundum. Ama dediginiz gibi bilgili olmak lazimmis giderken. En basiti kan testi istemeyince ben sasirfim ben soyledim degerlerime bakabilir miyiz diye. Cunku kendimi bildim bileli demirim vs dusuktur. Hic degilse simdiden bakilsin da ona gore ilac alayim dedim icimden. Amh yumurta sayimi vs vs bunlardan haberim bile yoktu. Forumu okudukca gordum bu terimleri. Neyse diyorum bir iki ay gecsin baktim olmuyor bu sefer bilincli gidicem.

Ya beni üzen şu, mesela benim eşimde de bende de bir sıkıntı yok diyorlardı, rahim filmi de çekildi, hiç skntı yok dendi ama beb 3 kinyasal 2 dış gebelik yaşadım ve maalesef bi tüpüm ameliyatla alındı, sonra neyse dedik yolumuza devam ettik, siz deneyin tek tüple de olur dediler, denedik, arada 3.kimyasalı yaşadım, neyse dedik yine doktora bile gitmeden atlattık o kimyasalı da, sonra gittim bana bu sefer tüp bebek diyorlar, sanki tüm yolları denemişiz gibi, e madem tüp bebekti niye bekledik, bekledik madem neden başka tedaviler düşünmedik, mesela klomen falan gibi, ki kendim söyledim bi deneyelim klomen diye, veemek istemedi, ben de ısrarla denemek istiyorum dedim, bu sefer de çatlatma iğnesi yazmadı, yumurtlama takibi yapmadı, o zaman ben ovülasyın testiyle takipnedeyim diyorum, gerek yok diyor, kızıyorum ben buna, biz söylemeden neden denenmiyor, zaten bu da olmazsa ben tüp bebeği isteyeceğim senden, ama neden denemekten kaçınıyorlar.

Ha bir de benden öneri muhakkak ovülasyon testi kullanın, piki gördüğünüz günden itibaren 3 günü değerlendirin, olur inşallah hepimizin bebişleri yakın zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…