Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu arada kızlar ben dün gece uzuun zaman sonra egzersiz yaptım. Çok hamlamışım daha ısınırken bile her yerimden katır kutur sesler geldi çok zorlamadım bence kendimi basit hareketler ve az sayılarda yaptım ama bittiğinde üst kata çıkamıyordum merdiven inip çıkarken çok fena oluyor
Sonra sabah kalktığımda hafif kahverengi bir akıntı vardı, birkaç saat sonra yine vardı. Acaba ben fazla mı zorladım yanlış bişi mi yaptım farkında olmadan açıkçası bebiş kesinleşmeden böyle hareketler yapmayı düşünmüyordum ama bunlar çok zorlar gibi gelmemişti ama karnımı falan zorladım sanırım ya da birkaç gün erkenden regl belirtileri gelmeye başladı regl öncesi de olabilir ama onun için de erken gibi geldi bilmiyorum

O akıntı lekelenme birkaç gündür bende de var. Otururken dinlenirken leke şeklinde. Yemek yaparken mesela akıntı olarak geliyor ki kendini ne kadar zorlayabilirsin ki o sırada. Ben nolur nolmaz diye bir ümit çok zorlamaya çalışıyorum kendimi. Sen de dikkat et belli mi olur

Ben de kahverengi lekelenme adet oncesi nerdeyse 5 gun onceden basliyor ama her vucuda gore degisebilir. Bazen lekelenme olur ama adet vs olmaz. Sen hamile olup olmadigindan emin olana kadar vucudunu yoracak hareketlerden kacin.

Normalde olur muydu senin? Regle ne kadar var ? Benim doğrudan regl o şekilde başlardı çikolata kistim olduğu için. Şu an erken o nedenle korktum. Yemek yaparken de olması ilginç peki sen hiç sordun mu doktora? Yani bu ara kanama olarak düşünülebilir mi? Geçen ay da yine bu şekilde olmuştu ama o çok daha azdı yok gibiydi, bugün fazla olunca endişelendim. Keşke zorlamasaydım valla pek bir şey yapmıyordum dün öyle bir gaza geldim aslında iyi de geldi egzersiz daha dinç hissettim ama sanırım karnımı zorlayacak şeylerde hata yaptım şimdi bu ay zaten olmayacaksa da ben kendimi suçlayacağım benim egzersiz bir zarar verdi diye

Ben de kahverengi lekelenme adet oncesi nerdeyse 5 gun onceden basliyor ama her vucuda gore degisebilir. Bazen lekelenme olur ama adet vs olmaz. Sen hamile olup olmadigindan emin olana kadar vucudunu yoracak hareketlerden kacin.
Aslında o kadar hareketsizim ki biraz bunu da kırmam lazım diye düşündüm. O kadar zorladığımı hala sanmıyorum ama denk gelince egzersize bağladım. Muhtemelen regl Olcam diye düşünüyorum

U Uzaygemisi35

Kozmetikle ilgili hic takinti yapmamiza gerek yok aynen, bazilarini goruyorum instagramdan ayyy herseyin en dogali en bilmem nesi yani neler neler. Ama hep de en pahali seyler, super organikmis vs. Hicbir zaman oyle takintim olmadi. Ha mesela roll on larimi hep yvesrocher kullanirim nispeten daha dogal diye. Dove fa vs onlardan almiyorum yillardir. Sampuan,benim sac derim sorunlu o yuzden sampuanlarim bir donem la roche posay sonra vichy sonra da yvess rocher oldu. Asiri sac dokulmem var care bulamadim. Bekarken gidiyordum belli araliklarla ama dokulmesi kismen azaliyordu sonra yine. Yillar icinde sac miktarim yariya inmistir cok uzuluyorum ama dusunmek enerjimi dusurmek istemiyorum o yuzden bu konuyu dile getirmem hic.

Bunun disinda vucut spreylerim yvess rocher ve body shop. Baska marka almadim hic. Vucut losyonum body shop ama dogru duzgun kullanmiyorum. Bodyshoplari hep indirim zamanlarinda alirim ve senelerdir cok severek kullandigim bir marka.

Aslında o kadar hareketsizim ki biraz bunu da kırmam lazım diye düşündüm. O kadar zorladığımı hala sanmıyorum ama denk gelince egzersize bağladım. Muhtemelen regl Olcam diye düşünüyorum
Regl olursan da uzulme. Ovulasyon testlerini duzenli sekilde takip edip degerlendirmek icin yeniden firsatin olacak

Kardeşime cilt doktoru serum, saç vitamini ve şampuan vermişti. Çoook azaldı dökülmesi. Bir sorayım istersen?

Ben anladim onun sut oldugunu cunku kaynattim demissin ben en son şokta satilan icimin cam sisede kirmizi kapakli sutunden aldim. Uzerinde pastorize yaziyor,reyondaki etiketinde de gunluk sut diyor. Acaba o gunluk sut mudur?
İçim cam şişe sütü bildiğim kadarıyla günlük süt, üzerinde bi kaç günlük son kullanma tarihi var. Doktorum da içim ya da AOÇ günlük sütünden iç demişti. Her gün bi bardak içmek lazım

Valla benim olurdu ama böyle değil. Yoğun bir kaverengi akıntı olurdu sonrasında en fazla birkaç saat içindr adet olurdum. Ki bu da miyom ya da kistim olduğunda olurdu. Daha geçen ay kontrole gittim. Tertemiz dedi çok şükür. İlk defa 4-5 gün öncesinden böyle bişey yaşıyorum. Normal akıntının kahve hali en fazla ya da leke gibi..

Ha doktoruma yazdım ilk gün. Döngü değişebilir bazen drdi. Ama pztye dek devam eder ve adet görmezsrn gel bi bakim dedi.

Tutunmak isteyen bebek sen ne yaparsan yap orda kalır, düşmez. Ama sağlıksız bi bebek ise pamuklara sarınıp yatsan bile düşeceği varsa düşer. Ben hamile olduğumu bilmeden eşimle birlikte zipline yapmıştık. Videosu da vardı, ileride aklı erince bebemize gösterecektik, “sen işte burdaydın” dicektik. O adrenalin ve strese düşmediyse (sonra başka sebeplerden kaybettik), egzersizle de düşmez. Adetten bi kaç gün önce başladıysa lekelenmen yerleşme kanaması (üstüne görme) olabilir. Özellikle kahverengi ve pembe lekeler için böyle olduğunu söylüyolar

Ben de süt çok kullanıyorum ve kahveye falan karıştırıyorum ama sade içmiyorum. Bunları da pastörize süt kullanıyordum günlüğe mi geçeyim ben de yani yine de faydalı olmaz mı süt sonuçta?

Anladım evet benim de çok benziyor dediğiniz gibi. Sizin temiz çıkmasına sevindim. Aynen normal akıntının hafif kahve hali gibi.. yine de devam etmesi önemli bir şey olabilir o zaman geçmezse gel dediğine göre. Sizin geçer inşallah haberdar edersiniz. Adetinize ne kadar var?

Evet aslında bu dediğinizi pek çok doktor söylüyor, yok yukarı uzanma eğilme kalkma vs hep söylenti diyolar. Gerçekten sağlıklı bebek her türlü tutunuyor sağlıksız da kıpırdamasan bile düşebiliyor. Zipline çok eğlenceli olmuştur eminim haklısınız tekrar kaybınız için üzgünüm. Yerleşme belki olabilir ama açıkçası çok heveslenmek sonra üzülmrk de istemiyorum ne düşüneceğimi şaşırdım

2 gün falan var. Yerleşmemi midir başka bişey midir bilemedim.

Biz henüz o aşamaya gelemedik canım.

2 gün falan var. Yerleşmemi midir başka bişey midir bilemedim.
Bunun yanısıra başka belirtiler de var mı? Mesela adet olacakmış gibi bi sancı, karın ağrısı, gaz şişkinliği, kasıklarda batma, yorgunluk, uyku hali gibi.

Hamilelik hamile olduğunu anladığın an (test sonucunu gördükten sonra sanırım) başlıyo. Öncesinde günlük hayatımıza devam ediyoruz. Bi arkadaşımla konuşmuştuk, hamileliğini 11. haftada öğrenmiş. Ee o zamana kadar hiç mi hissetmedin diye sordum (o süre içinde hiç adet görmemesini kastetmiştim), o da adetleri düzensiz olduğu için hamileliğe ihtimal vermediğini söylemişti Dahası bu süreçte lunaparka falan gitmişler, dönmedolap, çarpışan araba gibi oyuncaklara binmişler Demekki bebekler durmak istediğinde tutunuyolar bi şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…