Düzeltme: mis bakraç sütValla o yogurt yapma isi benlik degil
Ben anladim onun sut oldugunu cunku kaynattim demissinDüzeltme: mis bakraç sütolacaktı, süt zaten yoğurt mayalamak için, yani içine biraz yoğurt katıp kendi haline bıraksanız da yoğurt olur bu enfeksiyonlarla en iyi baş etme yöntemi vücuttaki probiyotikleri çoğaltmak. O yüzden düştüm bu ev yapımı yoğurt, kefir yapma işine. Yetinmedim sirke de yaptım, hala bekliyo karanlık dolapta. Bi de turşu kurdum mu, ekibi tamamladım sayılır bi de bu işin prebiyotikleri var, soğan, sarımsak, muz, çilek aklıma gelenler.
Dediğiniz sütü alayıp bir de öyle deneyeyim. Kayınvalidem yapıyor ev yoğurdu gittikçe bize de veriyor bir kere ondan aldığımda kendim de mayalamaya çalışayım bariBen şok markette satılan mis bakraç (kırmızı kapaklı) yoğurttan alıyorum, kaynattıktan sonra biraz soğumaya bırakıyorum. Parmağımı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde de yine ev yoğurduyla mayalıyorum. İlk mayamı annemden almıştım, bu şekilde çoğaldı. Kefiri de evde yapmaya çalışıyorum. Migros’tan vivo markalı kefir mayası almıştım. İçinden çıkan tarifi uyguladım, fena değildi ama her defasında yeniden bi şişe kullanıp mayalamak lazımmış. esas kendiliğinden büyüyen kefir mayasıyla yapmak daha uygun, böylelikle kendini yeniliyormuş.
Organik beslenme önemli, ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Evde sirke denemeleri, reçellerhobi gibi
Ben siz deyince baktım hemen Googledan anladım süt olduğunuDüzeltme: mis bakraç sütolacaktı, süt zaten yoğurt mayalamak için, yani içine biraz yoğurt katıp kendi haline bıraksanız da yoğurt olur bu enfeksiyonlarla en iyi baş etme yöntemi vücuttaki probiyotikleri çoğaltmak. O yüzden düştüm bu ev yapımı yoğurt, kefir yapma işine. Yetinmedim sirke de yaptım, hala bekliyo karanlık dolapta. Bi de turşu kurdum mu, ekibi tamamladım sayılır bi de bu işin prebiyotikleri var, soğan, sarımsak, muz, çilek aklıma gelenler.
Ya biz de birkaç parça kıyafet ve minik oyuncaklar aldıkU Uzaygemisi35nassau Delirtiyor
Bir de size sunu soylemek istiyorum bebekle ilgili. Ben biraz dusunce gucu yaptim sanirim. Biraz bilincli biraz bilincsiz ama yaparken de inandim. Ama inanirken de o inancla celisecek sekilde akisa biraktim. Cunku cocuklu hayat icin hala tam hazir degildim aslinda, o yuzden simdi olmazsa,seneye de olsa da olur diye dusundum ama bunu dusunurken de bir parca rahatliyodum da. Hani bi sey seni strese sokar ertelersin ve erteleyince gecici bi rahatlik olur. Ayni oyle.
Dusunce gucu kismina geleyim. Temmuz ayinda gebelik oncesi kontrole gittim ya,o kontrolden sonra hamilelikle ilgili kitaplar siparis ettim ve kitaplar geldiginde okumaya basladim. Bebek esyalari baktim internetten. Ve simdi cok komik bisey daha diyeyimiste hamile olmusum ve 6 aylik olmus,kendimin hamile bir resmini instagrama koyarak ilk kez duyuruyorum ve bunu yaparken yazacagim cumleye kadar hayal ettim ama gercekmis gibi Bir de evin icinde bir cocugum varmis gibi ikili diyaloglar kurdum valla bunlari yaptim ama bunlarin hicbirini cocuk ozlemiyle yaniyorum diye yapmadim, beni mutlu ettigi icin yaptim ve gercekten yaparken cok inandim. Bir de biraz gobegim oldugu icin elbise vs giydigimde biraz da karnimi cikarsam hamile gibi gozukuyodum. Aynaya bakarak hep oyle oldugumu dusundum yani bunlari gundelik rutinimin bir parcasiymis gibi yasadim ve bu surec toplam 2 ay surmemistir.
Ben biraz bunun da etkisi olduguna inaniyorum. Paylasmak istedim
Hem kan hem idrar örnekleri adı. Standart testlerin harici hormon ve virüs bağışıklığını da kontrol etti. Sizde baştan savma bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü süreyi kısa söylemiş. 3 ayda olmazsa gel demiş. Ben 39 yaşındayım. 6 ay olmazsa gel dedi.Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
Ayy cok tatliYa biz de birkaç parça kıyafet ve minik oyuncaklar aldıkve evde günlük rutin devam ederken bir anda onla ilgili bir sahne hayal ediyoruz varmış gibi davranıyoruz kendimizce onun taklidini yapıyoruz falan böyle komiklikler ne bileyim ortada camsil kalmış çocuk taklidi yapıyorum iççem diyorum afallıyoruz böyle bir durumda ne yaparız falan diye gün içinde böyle komik şeyler oluyor ve gerçekten varmış gibi düşünüyoruz mesela eşim bir şey diyor ben karnıma bakıp konuşuyorum yok çocum öyle demek istemedi baban falan diyorum
Korkmayın tabi ki şizofrene bağlamadıksadece öyle hevesimizi heyecanımızı dile getiriyoruz ve hayal kuröası bile güzel geliyor bir de işte belli olursa ailelere ne zaman söyleriz nasıl söyleriz falan.. yani tüm bunları düşününce senin yoldan gidiyoruz galiba inşallah bu bizde de tutar da hemen gelir bebiş
Konum ilerleyen sayfalarda cok acayip bi seye evrildi ve hamileyimHem kan hem idrar örnekleri adı. Standart testlerin harici hormon ve virüs bağışıklığını da kontrol etti. Sizde baştan savma bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü süreyi kısa söylemiş. 3 ayda olmazsa gel demiş. Ben 39 yaşındayım. 6 ay olmazsa gel dedi.
Çok sevindim. Sağlıkla kucağına alırsın inşallahKonum ilerleyen sayfalarda cok acayip bi seye evrildi ve hamileyim❤
Cok tesekkur ederim❤❤❤Çok sevindim. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Hahaha galiba 29 yıl sonra ruh ikizimi buldumU Uzaygemisi35 ayni ben de oyleyim. Sebze meyve 100 sene gecse aramam. meyve 1 hafta hic yemedigim cok olmustur. Tatli kek vs yapmayi severim bi ara cok yaptim ama artik icimden gelmiyo,zor geliyo yapmasi
U Uzaygemisi35
uzaygemicim ne yazik ki bunun hic bahsi gecmedi. Zaten cok hizli cekimde bir konusma yapti. Aklima bile gelmedi sormak, bir de bu bir ders degil diye kibarca(!) tersleyince bende motivasyon kalmadi sormak icin. Ha bi de bana sunu dedi, bir de lutfen internete bakma, sonra ordan ogrendiginiz yanlis seyleri duzeltmek icin ben caba harciyorum. Boyle dedioysaki
ben internete bakmamis olsaydim ovulasyon yumurtlama gunu kese betagcg vs vs bunlari hayatimda duymamistim. Ovulasyon testi her ne kadar dogru zamanda yapamadigim dusunsem de aslinda bana yardimci oldu mesela. Fikir verdi. Doktora kalsa sey demisti ilk gittigimizde, ayin 13 15 17 sinde iliski. 3 ay olmazsa gel. Tabi ben safim o zaman dunyadan haberim yok bu konuyla ilgili seylerden. Iyi de meger her kadinin yumurtlama dongusu ayni degil ki. Kendimizin bile her ay ayni degil. Ha iste internetten bakmayacakmisim ona soracakmisin. Hangi ara sorucam? Arayarak soracakmisim. Bir sorarsin iki sorarsin en sonunda aramaya cekinirsin..
Bak kozmetikle ilgili kendi tecrubemi soyleyeyim. Hamile kalmadan evvel de simdi de ne kullaniyosam aynilarina devam ediyorum. Kozmetikle zaten cok aram yok. Kirk yilda bir rimel kalem. Her gun ruj surerim ya da dudak balmi ama acik renk. Parfum vucut spreyi valla her gun sıkıyorum evde bile.sampuanim ve dus jelim yvess rocher. deterjan omo kullaniyorum yumusatici yumos ve vernel. Sadece deterjanda evdeki bitince duru granul almayi dusunuyorum. Bir de ev temizliginde dogal urunler satan hesaplar oluyo instagramda ilerleyen donemlerde onlara bi bakicam. Klorak normalde hic sevmem cunku agir kimyasallar hepsi cif klorak vs. Onun disinda bu konularda hic pimpirikli degilim
Çok güzel teşekkür ederim canım bir liste yapacağım zaten bunu da ekleyeyimAa bak bir de su kitabi mutlaka mutlaka mutlaka almani isterim:
Bebeginizi beklerken sizi neler bekler.
Butun bu sorularin ve daha nicelerinin cevabi var inanilmaz bir kaynak ama ben daha cok basindayim ay ay ilerlemek istedigim icin. 640 sayfa, soru cevap gibi ilerliyor ve sanki karsinda butun sorularina cevap veren bir kadindogum uzmani var. Bence alinabilecek en kapsamli kitap❤
U Uzaygemisi35
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?