Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen öyle canım normal günlerde bu kadar takmıyorum âdet yaklaşmaya başlayınca stres artıyor ve benim stres yapmamam lazım prolaktin hormonum yükseliyor gebeliği engelleyen de bu zaten bı kaç ay ilaçla tedavi gördüm doktorum düşünce değerlerim olur çocuk dedi bakalım kısmet artık herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için

Sağol canım bugün evlilik yıldönümümüz keyfim gayet yerinde sen nasılsın bebiş nasıl var mı bir gelişme? Herhangi bir belirti yaşıyor musun?
Ayyy ne tatli bir gun❤ nice yillariniz olsun, 50. Evlilik yildonumunuzu torunlarinizla kutlamak nasip olsun

Bende bi gelisme yok, yarin gidicez bakalim keseye bakicak sanirim. Heyecandan ziyade stres var, gonlumce istedigim seyi soramiyorum. Bilmiyorum neyse girmeyeyim yine doktor konusuna. Gelismeleri yazarim.

Sizin ilk evlilik yildonumunuz de mi seneye insallah 3 kisi kutlarsiniz❤

Eveet valla salgından dolayı nerdeyse hiç dışarı çıkmıyoruz, evde güzel güzel yemekler pişirip yiyeceğiz sade bir kutlama ama baş başa olduktan sonra gerisi önemli değil bence biz de aynı şeyi düşündük, inşallah seneye 3 kişi oluruz bakalım sizin de nice mutlu bol evlatlı yıllarınız olsun inşallah

Yaa en son beta HCG kaçtı senin ve o zamandan yarına kaç gün geçmiş olacak? Ona göre kese yarın görünür mü diye tahminen hesaplayalım. Ay çok heyecanlı bence doktoru hiç takma hevesini kaçırma tadını çıkar belki de bebişinle ilk tanışacağın an olacak öyle düşün, sonra velet annem de amma suratsızmış hevessizmiş deyip üzülüp geri kaçmasın
Bence bu arada ufak bir gözlem ve tavsiyede bulunayım bence doktorlara biraz bir şeyleri bilip gitmek ve nokta atışı o soruları çat çat sormak iyi oluyor. Yani özellikle devlette çok az zaman olduğu için doktor herkese tek tek detaylardan bahsedemiyor. O nedenle hem muayeneyi hızlandırmak bilinçli olduğunu göstermek hem de hızlı hızlı cevap alabilmek için önceden hazırlıklı gidip kafanda soruları hazırlarsan doktordan da daha çok verim alabilirsin belki. Ben hızlıca geçmişimi özetliyorum doktora sorularımı değineceğim noktaları önceden ufak bir kağıda yazıp gidiyorum hem unutmuyorum hem de vakit kaybetmeden cevapları alabiliyorum. Tabi ki her doktorun mizacı huyu vakti yapısı farklı ama çoğu doktorun bu bence hoşuna gidiyor onların da işi kolaylıyor diye düşünüyorum.

Yarın kaçta randevun? İnşallah güzel haberler alırsın ve musmutlu çıkarsın oradan

Hello hanımlar,

Başlık altında yazdığınız her şeyi okudum. Lizz tebrik ederim, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. U Uzaygemisi35 size ve diğer arkadaşlara da şans diliyorum, umarım tez zamandaAllah gönlünüzün muradını verir
Gelelim benim hikayeme, ben de 38 yaşındayım, 3 ay önce pandemi döneminde küçük bi nikah töreniyle evlendik. Anne olmayı çok istiyorum, aynı şekilde eşim de çocuk sahibi olmayı çok istiyor. O yüzden hiç korunmadık. Yaşımdan dolayı doğal yolla gebe kalmanın zor olacağına inandığım için (sanırım çevremde duyduklarımdan etkileniyorum) ilk ay instagramdan bulduğum bi tüp bebeK uzmanına eşimle birlikte gittik Gittiğimiz bu doktor Çok bilinen bi tüp bebek merkezinde çalışıyordu. Durumumuzu anlattık, bana da tiroid, prolaktin hormonları ile tam kan sayımı, idrar testi ve idrar kültürü yaptırmamı söyledi. Bir de hiv, hepatit, tetanoz, toxoplazma gibi geçmişte geçirdiğim ya da bağışıklık kazandığım enfeksiyonları da yazmıştı. Üniversite hastanesinde testlerin hepsini yaptırdım. Anti tpo denen bi tiroid değerim olması gerekenin çok üstünde çıktı. Prolaktin ise 32 idi. Bunun üzerine endokrin doktoruna gittim, tiroid için başka testler daha yaptırdı, tsh ve diğer serbest t3 ve t4 olması gereken sınırlar içindeydi. Toplumun büyük çoğunluğunda olan bi durum olduğunu ve gebeliğe engel bir unsur teşkil etmediğini söyledi. Prolaktin için ise yeniden test verdim ve yeni değer 39‘a yükseldi, önce hipofiz bezini kontrol etmek için mr çekildi, ve dostinex’e başladık. Tabi bu işlemler için nerdeyse 1,5 ay geçti. Tüm bu gelişmelerden Kadın doğum doktorunu da haberdar etmek için gittik. “Ben olsam dostinex kullandırmazdım”, “ben olsam bu değerle MR çektirmezdim” dedi Ama ben çok güvendiğim endokrin doktorumu dinledim ve dostinex’e başladım. ilacı ilk hafta pzts günü yarım, ertesi hafta pzts-perşembe yarımşar şekilde içtim. Bu arada ben sadece aplikasyondaki tarihlerimi takip ediyordum, ovulasyon testi benim için de çok yabancıydı. Neyse araya kurban bayramı girdi, biz şehir dışına çıktık, arabayı hep ben kullandım, haliyle yoruldum derken adet sancısı gibi belirtiler oldu ama adetim başlamadı. Yorgunluktandır diye düşündüm, Kadın doğum doktoruna karnımdaki şişlik, gaz sancısı, kasık ağrısı olduğunu, adetimin de geciktiğini mesajla yazdım, bi de dostinex’in adet geciktirmesi yapıp yapmadığını sordum. tek söylediği dostinex’in geciktirme yapmayacağı idi. Bu belirtilere rağmen test yap demedi bana Neyse yine bu forumu okuyup ertesi sabah ilk idrarla test yapmaya karar verdim, eşim de yanımdaydı ve çok koyu iki çizgi gördük, çünkü adetim 6 gün gecikmişti hemen mediko‘ya gidip kan verdim ve beta hcg 778 çıktı Doğal yolla hamile kalmıştım.
Kadın doğum doktorunun ilgisizliğinden sonra başka bi doktor arayışına girdim ve çok güvendiğim endokrin doktorumun tavsiye ettiği bir doktora gitmeye başladık. Gittiğimizde keseye baktı ve kesemiz orda görünüyordu. Hamilelik boyunca yapmam gerekenleri söyledi. Ertesi hafta yine bir kaç test yaptırmamı söyledi, yine tam kan sayımı, idrar testi, tiroidler ve prolaktin vardı. Testler normal çıktı idrar yolu enfeksiyonu dışında. Neyse tekrar keseye baktık ama kese büyümemişti, ertesi hafta tekrar baktık, yine büyümedi. Sağlıklı bi embriyo değilmiş, kontrole gittiğimizde çamaşırımda lekelenme olmuştu, ve böylece düşük süreci de başlamış oldu ve 2 hafta içinde hamile olduğumu öğrenip sonra da düşük yaptım. Bebeğim kalsaydı muhtemel doğum tarihi 15 nisan olacaktı
düşükten önce gittiğimiz kontrolde kalp ♥ atışını görmüştü doktor, ama kese o kadar küçüktü ki, büyüyemedi maalesef
Forumda okuduğum, kendime en yakın hissettiğim başlık bu oldu. O yüzden tüm süreci yazdım. Şimdi bir sonraki adetimi bekliyorum, bu arada gebe kalmak yasak.
umarım bu süreçte birbirimize destek oluruz ve aramızdaki bağ güçlenir

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun rabbim hepimizin gönlüne göre versin kucaklarımuzı doldursun inşallah

Çok geçmiş olsun rabbim hepimizin gönlüne göre versin kucaklarımuzı doldursun inşallah
Çok teşekkür ederim
Gerçekten çok zor bi süreçti. Çok kısa bi zaman dilimine o kadar çok duygu sığdırdım ki. gebeliği öğrendikten sonra, çok sevindik, kendimi çok güçlü hissettim çünkü ben anne olacaktım. Bi hevesle Bebek giysileri, bebek bakım kitapları sipariş ettim. Annem ve ablamla paylaştım, onlar da çok sevindiler. Eşimin ailesine ise kalp atışını duyduktan sonra haber verecektik. Söyleyemeden kaybettik düşükten sonra içim bomboş oldu. Doktor bu haftalarda kaybetmenin ileriki haftalarda kaybetmekten daha iyi olduğunu söyledi. Ama o benim içimden bi yağmur damlası gibi kaydı gitti.
Umarım yaşamayanın hiç başına gelmez, Benim gibi yaşayanlar da bi an önce sağlıkla bebeklerine kavuşur

Merhaba size de, nasıl duygulanarak okudum yazdıklarınızı. Sizinle bir sevindim üzüldüm okurken resmen.
Elbette doğal yoldan da hamile kalabilirsniz ama yaş gerçekten en önemli gebe kalamama nedeni olabiliyor. Bence doktora baştan gidip kontrol ettirmeniz iyi olmuş. Yaşla birlikte yumurta rezervi azalabiliyor ama sizin tahlillerde sanırım amhye bakılmamış? Tabi eşinizin yaşı ve sperm değerleri de çok önemli. Bence siz bu kadar kısa sürede hamile kalabildiğiniz için çok şanslısınız. Kaybınız için çok üzgünüm, insan hemen bağlanıyor. Ama sağlıklı bebeğin düşmeyeceğini söylüyor doktorlar, en azından böyle düşünmeye çalışın. Kadın doğum doktoruna gıcık oldum, siz güvendiğiniz hekimin dediklerini yaparak çok iyi yapmışsınız. Umarım en kısa zamanda güveneceğiniz bir kadın doğum doktoru da bulur ve en kısa sürede heyecanla beklediğiniz yavrunuza kavuşursunuz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Buradaki destek gerçekten çok kıymetliymiş. Elbette birbirimize destek olup bilgilendirelim süreçlerimizi bence de. En kısa zamanda birbirimizle güzel haberler paylaşırız inşallah

Evde olmak en guzeli biz de evde kutlamistik. Onemli olan ikinizin birlikte yanyana sevgi dolu ve huzurlu olmaniz

Benim ilk betahcg 114 tu. Aradan 5 gun gecmis olacak. Bakalim biseyler gorunur mu,sanki gorunmez gibi geliyor. Randevum yarin sabahtan ama tekrar kan verip sonucunu alacagimiz icin yine ogleden sonraya sarkacak. Evet cok haklisin yazmakla ilgili soylediklerinde. Esim de gecen gittigimizde yazsana girmeden sorularini dedi. Ben sanirim utandim mi nedir yazmadim. Halbuki utanilcak ne var, ben sorularimi soramayacaksam ne anlami kaldi. Kaldi ki ozel hastane. O zaman devlete gidelim daha iyi. Bi sefer dedigin gibi yapicam. Ya bi de artik esi almiyolar korona onlemlerinden dolayi sanirim. Iyi de bisey goreceksek babanin da gormesi gerekmez mi? Ne bileyim hic sevmedim ya.

Merhaba konuyla alakasız ama bisey sorabilirmiyim size suan 4 haftalik mi hamilesiniz acaba degeriniz kac
Konuyla cok alakali aslinda suan yukledigim uygulamaya gore 3 hafta 6 gunluk hamile gorunuyorum ilk baktirdigim deger bundan 4 gun oncr 114 tu.

Konuyla cok alakali aslinda suan yukledigim uygulamaya gore 3 hafta 6 gunluk hamile gorunuyorum ilk baktirdigim deger bundan 4 gun oncr 114 tu.
Aradım çıktım diye öyle dedim bende bgun verdm kan adet tarihime göre 4+4 haftalık değer de 4 haftalık cktı 770. Persmbe tkrr gel artışina bakalm dedi ona biraz takldim da ondan srdum size de

Ben de güzel dilekleriniz için teşekkür ederim N Norma J’nin hamile olduğunu burdan öğrenmesi gibi ben de kendimle ilgili değişimlerle ilgili bu forum sayesinde bilgi sahibi oldum. Herkesin yaşayabileceği bi durummuş, hatta tekrarlayan düşükler de çok yaygın. Doktorumla bu konuyu da konuştuk. Bi kez daha deneyin dedi, ama yine düşük olmasından endişe ediyorum. Yaş faktörümü de göz önüne alarak biraz daha tüp bebek yönünde ilerliyorum. Doktorum da istediğin buysa o zaman onu yapalım dedi, tabi öncesinde yeniden adet döngümün başlamasını bekliyoruz. Adetimden sonra yeniden test isteyecek. Ve birlikte karar vericez.

Bu arada tüp bebek merkezindeki doktora gitmekten vazgeçmistik zaten, çünkü hamile olduğumu yine mesajla haber verip beta hcg değerimi gönderdikten sonra bana sormadan instagramında paylaştı sanki kendi çabasıyla hamile kalabilmişim gibi gösterdi. Zaten çok ticari bi yerdi, o yüzden de soğumuştuk. Şimdiki doktorum çok güvendiğim endokrin doktorumun tavsiye ettiği kişi

Bu arada U Uzaygemisi35 ve diğer tatlı arkadaşlar kullandığınız takviye vitaminler var mı? Doktor bana folik asit, ve d vitamini vermişti. D vitamini eksikliği var bende de. Onları kullanmaya devam ediyorum. Bunun dışında uyguladığınız doğal bi kür veya aldığınız vitaminlerden de bahseder misiniz?

Aradım çıktım diye öyle dedim bende bgun verdm kan adet tarihime göre 4+4 haftalık değer de 4 haftalık cktı 770. Persmbe tkrr gel artışina bakalm dedi ona biraz takldim da ondan srdum size de
Beta hcg´nin düzenli olarak her gün bi önceki günün iki katı olması bekleniyor. Aslında kaç beta hcg değeriyle başladığın değil, artışın ikişer katlar halinde olup olmadığı önem taşıyor. Dış gebelik ve kimyasal gebelikler artış bu şekilde ilerlemediği zaman anlaşılıyor zaten. Umarım seninki düzenli bi şekilde yükselir ve keseyi de görürsünüz

Benim dê ilk ebeğim düştü ve çok iyi anlıyorum içimdeki boşluğu acını hep aklında olmasını benimde atlatmam kolay olmadı hep aklında saydı ondan haikede kalamafımama kafandan uzaklaştırmaya başka şeylere kendini vermeye aşlafıkta sonra en azından çalıştıktan sonra daha iyi oldum bide çok zor şeyler yaşadım yazıp acımı anmak istemiyorum bebeğim melek, mele giderken annesini düşünerek gitti krndilimddn düşürdüm kürtaj olmadan insan kısa sürede aralığına alışıyor, heyecan herşey çok müthiçgüç veriyor size sadece anladığımı bilmenizi isterim sizi şükür oğlum var 7.5 aylık Rabbim kucağıma oğlumu verdi doldurdu sizinde doldursun cümlemizin doldursun kafanız rahat olunca, stres yapmayınca gerçekten krndilimddn oluyor, iyi pozitif olun enerjinizi düşürmeyin yükseltin herşey çok güzel olacak inşallah

Eksik yazmışım yalnış kusura bakmayın

Çok sevindim Allah size bağışlasın yavrunuzu, anneli babalı büyütmeyi nasip etsin Umarım biz de güzel haberler alırız
Ben de kürtajdan çok korkuyordum, ama doktor onu en son ihtimal olarak düşün demişti. İlaç vererek de süreci başlatabiliriz demişti. Benim süreç kendiliğinden önce lekelenme ile başladı, sonra adet kanamasına dönüştü. Her şey o kadar hızlı gelişti ki, nasıl oldu anlamadım bile daha çok yeni, 4 gün önce düşük yaptım, daha kimseye söyleyemedik, zaten hamileliğimi de erken olduğu için kimse bilmiyordu. belki de kimseye anlatamadığım şeyleri buraya yazıyorum.

Ben de sadece kendi aileme ve eşime nasılsın dedim 3aydan sonra başkalarına söyledim çok demedim insan. Korkuyor tedirgin oluyor bide özelim snuta düşük olma ihtimali oluyor ondan dua ettim rabbime meleğim için sıkıntı oldu ara ara dinlendim vs. Şükür kucağıma aldım sizde alırsınız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…