Gebelik Kolestazı ve Prensesimin Doğumu

Lavanta1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
109
8
Evett kızlarrr.. Sonunda ben de doğum yaptım. Yalnız bu öyle o kadar da kolay olmadı. Öncelikle 36. haftada doktor kontrolüne gittiğimde özellikle gece başlayan el ve ayak kaşıntım olduğunu söyledim. Bana göre klasik hamilelik kaşıntısıydı. Ancak doktorum bunun tehlikeli olabileceğini ve kendisine neden hemen haber vermediğimi söyledi hatta bana kızdı:) Şimdi gülüyorum ancak o zaman gerçekten tırsmıştım. Hemen kan testi yapıldı ve tahliller İstanbul'a gönderildi. Biz Tekirdağ'dayız sonuçlar 1 haftada ancak çıkarmış. Doktorum eğer gebelik kolestazı ise (yani Safra kesesi tuzlarının kana karışmasından doğan kaşıntı.) Hemen bebeği almamız gerekir çünkü her an kalbi durabilir ve bu haftadan sonra ölü doğum yaşamak çok kötü olur dedi. Ben 36. haftaya kadar gayet sağlıklı yaşadığım gebeliğimin son haftalarında şoka uğradım. Çünkü normal doğum istiyordum. Günlerden çarşambaydı biz testi yaptırdık . Doktorum her ihtimale karşı karaciğer enzimlerine bir bakalım oradan da anlaşılabilir dedi. Ancak cuma günü karaciğerimin gayet normal olduğunu gördük ve biraz rahatladık. Çünkü bu hastalıkta karaciğer hemen bozulurmuş. Ki zaten bu hastalık 30. haftalarda çıkar ve 37. haftada bitermiş.Biz cuma günü gayet rahat eve geri döndük yine de pazartesi sonuçlar İstanbul'dan gelir iyice rahatlarız dedik. Pazartesi günü yani 1 eylül günü saat 17.00 doktorum aradı ben gayet mesut sonuçlar iyi di mi diye sordum. oysa doktorum Esracım sonuçlar çok yüksek 1.2-1.3 çıkması gereken değer 40 çıkmış yarın gel saat 8 gibi bebiş olsun dedi:KK43:( Ben normal doğum olabilir mi? Denemek istiyorum dedim. yarın bakarız dedi. Tabi bizi aldı bir telaş. Hemen aileler arandı biri İzmir biri Bursa'dan bin bir zahmet arabalarda yer bulundu ben temizlikçileri çağırdım ev 11 e kadar temizlendi. Gece annem geldi. ve ben bütün gece uyuyamadım. abdest oldum dua ettim. Sabah hastaneye gittik ve benim isteğim üzerine doktorum açıklığım var mı diye kontrol etti. 2 cm açıklığım varmış. Doktor eğer bu hastalık çıkmasa 2 gün sonra normal ağrınla gelecekmişsin canım dedi. Ancak bu durumda istersen suni sancı verebiliriz ancak ne zaman olur doğum bunu bilemeyiz dedi. Doğum anında bebek oksijensiz kalabilir. Karar senin ben ikisini de deneyebilirim diyorsan sen bilirsin hemen karar ver dedi. Ben bir eşime bir anneme baktım fedakarlık yapmam gerekiyordu. Evet normal doğumu gerçekten çok istiyordum ancak bebeğim için bunu yapmayabilirdim. Karar verdim ve sezaryen istiyorum dedim 8.30 da karar verdim 9.07 de kızımın o güzel sesini duydum. Spinal anestezi olduğu için eşimi de ikna ettim o da ameliyata girdi ve bu güzel ana şahit olduk. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Uzun oldu dostlar ama paylaşmak istedim sizinle. Benim prensesim Ece'm dünyaya geldi. Allah'ım her isteyene nasip etsin.Meleklerimize kavuştursun bizleriiii:))))

Allah bebeğine ve sana uzun ömürler versin. Allah analı babalı büyütsün :)

Vee darısı tüm isteyenlerin başına inşaallah. Allah bizlere de anne olmayı tez zamanda nasip etsin.

merhaba, öncelikle bebeğinize Allah uzun ömür versin çok sevindim. Bu hafta benim de kaşıntılarım başladı ve enzimlerim yüksek çıktı sizin alt ast kaç çıkmıştı. maalesef bana da erken doğum olma durumu söylendi ama ben sezeryan doğumdan da çok korkuyorum. sizin 40 çıkan değeriniz biluribin değeri mi?

benimde kaşıntılarım oluyor bende hamilelikten öncede oluyordu kuru kaşınma hamile kaldığımda dr.um ilk kan tahlilinde dediki kaşıntılrın oluyor mu bnde dedim ki bebektn öncede vardı bnde kaşıntı dedi safra yollarında tıkanıklık var kaşıntıların gebeliğinde etkisiyle artabilir dedi. Ama bnm ilk zmnlarda hafif oluyordu snra geçti gitti kaşıntılar ama şu 28. haftamla birlikte tekaradan başladılar bu kez ellerim ayaklarım daha çok kaşınıyor yarın dr.uma gidicem sölicem ne yaparız bilmiyorum ama benim kan tahlillerimde AST ASL değerlerimden sadece 1 tanesi 40 çıkmış normal sınrı 35 olması gerekirken sizce bu bir belirti olabilir mi kolestazı için. Çok tedirgin oldum bebeğin erken alınması fln sözkonusu oluyormuş :KK43:

Bende 12. Haftada dayanılmaz kaşıntılar başladı AST ve Alt de çok yüksek dr um çok erken dedi gastro doktorum Ursactive verdi günde 4 tablet içeceğim sizde bu kadar erken olduğu oldu mu?

Bende 12. Haftada dayanılmaz kaşıntılar başladı AST ve Alt de çok yüksek dr um çok erken dedi gastro doktorum Ursactive verdi günde 4 tablet içeceğim sizde bu kadar erken olduğu oldu mu?
Merhaba. Bugun bana da ursactive verdlr. Suan kasntilariniz ne durmda. Sürec nasil ilerledi. Cok endiseliyim

Merhaba siz dogum yaptiniz sanirim gozunuz aydin :) sizin alt ast değerleriniz kaç cikmisti kolestaz dan dolayı mi 40 hafta beklenmeden doğum oldu yoksa isteğe bagli mi?

Merhaba, bende 14 haftalık gebeyim ve iki haftadır kasınıyorum. Daha önce iki gebelik kaybım var. Şuan karaciğer testlerim yüksek çıktığı için doktor bana da ursactive verdi. Ama ben çok endişeliyim. Siz bunu kullandığınız için bir sorun yasadınız mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim

İla
Merhaba, bende 14 haftalık gebeyim ve iki haftadır kasınıyorum. Daha önce iki gebelik kaybım var. Şuan karaciğer testlerim yüksek çıktığı için doktor bana da ursactive verdi. Ama ben çok endişeliyim. Siz bunu kullandığınız için bir sorun yasadınız mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim
İlaç bebeğe gecmiyormus simdilik bi sıkınti yasamadim değerlerim normale dondu kasintilarim nerdeyse bitti rahatlıkla kullanabilirsiniz

Merhaba ben 14 hastalığım ve 3 haftadır aşırı kaşıntım var özellikle avuç için de gün içinde çok olmuyor sadece 1 kere falan oluyor ve çok az döküntü var kasidigim yerde ınternette bakayım dedim ve aklımın ucuna gelmeyecek bu hastalığı gördüm. Ama hamile değişkende 2 3 gün peşpeşe çikolata yesem hafiften böyle kaçınırdım. Bu hamileligimde çok yedim Ve yedikçe arttı. Umarım sadece alerjik birşeydir. Ve inanın çok korkuyorum erken haftalarda bu hastalığı olanlar tedavi nasıl sonuç verdi lütfen yazarmisiniz ?

Merhaba ben 14 hastalığım ve 3 haftadır aşırı kaşıntım var özellikle avuç için de gün içinde çok olmuyor sadece 1 kere falan oluyor ve çok az döküntü var kasidigim yerde ınternette bakayım dedim ve aklımın ucuna gelmeyecek bu hastalığı gördüm. Ama hamile değişkende 2 3 gün peşpeşe çikolata yesem hafiften böyle kaçınırdım. Bu hamileligimde çok yedim Ve yedikçe arttı. Umarım sadece alerjik birşeydir. Ve inanın çok korkuyorum erken haftalarda bu hastalığı olanlar tedavi nasıl sonuç verdi lütfen yazarmisiniz ?
Birkac gun cikolata yemeyip gozlemle eger tekrar ederse dr una soyle cnm

Benim vitaminler yapmış karaciğer enzimlerimi yükseltmiş balık yağı ve decaviti bıraktım kaşıntılarım geçti belki senin de öyledir?

Doktorunu mutlaka bilgilendir ama bence
Bana baktı dedim supeleniniyorum kolestazdan falan güldü adam öyle bişey görünmüyor bi kere dedi ve zaten kolestaz icin daha erken dedi kolestaz olması icin karnının büyüyüp safra keseni sıkıştırması lazım dedi krem verdi 10 gün kullan dedi 10 gün sonra gel takip edeceğiz dedi ama benim içim hiç rahat değil bende enzimlerimin yükseldiğini düşünüyorum tahlil yaptıracağım aile hekimine gidip . Cildiyeciye gittim bu arada . Umarım o değildir de alerjiye falan raziyim çikolata yemem olur biter 😁😋

Bana baktı dedim supeleniniyorum kolestazdan falan güldü adam öyle bişey görünmüyor bi kere dedi ve zaten kolestaz icin daha erken dedi kolestaz olması icin karnının büyüyüp safra keseni sıkıştırması lazım dedi krem verdi 10 gün kullan dedi 10 gün sonra gel takip edeceğiz dedi ama benim içim hiç rahat değil bende enzimlerimin yükseldiğini düşünüyorum tahlil yaptıracağım aile hekimine gidip . Cildiyeciye gittim bu arada . Umarım o değildir de alerjiye falan raziyim çikolata yemem olur biter 😁😋
Erken haftalarda kolestaz olanlar var sanırım ama çok nadir rastlanıyor.Ama yine de enzimlerine baktır bence için rahat olsun ben geçen gün yine baktırdım takip ediyorum nolur nolmaz diye sağlık ocağından :) büyük ihtimalle çikolatandır senin de ama garantiye almakta yarar var

Erken haftalarda kolestaz olanlar var sanırım ama çok nadir rastlanıyor.Ama yine de enzimlerine baktır bence için rahat olsun ben geçen gün yine baktırdım takip ediyorum nolur nolmaz diye sağlık ocağından :) büyük ihtimalle çikolatandır senin de ama garantiye almakta yarar var
Aynen canım

X