- 13 Aralık 2011
- 109
- 8
- Konu Sahibi Lavanta1987
Evett kızlarrr.. Sonunda ben de doğum yaptım. Yalnız bu öyle o kadar da kolay olmadı. Öncelikle 36. haftada doktor kontrolüne gittiğimde özellikle gece başlayan el ve ayak kaşıntım olduğunu söyledim. Bana göre klasik hamilelik kaşıntısıydı. Ancak doktorum bunun tehlikeli olabileceğini ve kendisine neden hemen haber vermediğimi söyledi hatta bana kızdı:) Şimdi gülüyorum ancak o zaman gerçekten tırsmıştım. Hemen kan testi yapıldı ve tahliller İstanbul'a gönderildi. Biz Tekirdağ'dayız sonuçlar 1 haftada ancak çıkarmış. Doktorum eğer gebelik kolestazı ise (yani Safra kesesi tuzlarının kana karışmasından doğan kaşıntı.) Hemen bebeği almamız gerekir çünkü her an kalbi durabilir ve bu haftadan sonra ölü doğum yaşamak çok kötü olur dedi. Ben 36. haftaya kadar gayet sağlıklı yaşadığım gebeliğimin son haftalarında şoka uğradım. Çünkü normal doğum istiyordum. Günlerden çarşambaydı biz testi yaptırdık . Doktorum her ihtimale karşı karaciğer enzimlerine bir bakalım oradan da anlaşılabilir dedi. Ancak cuma günü karaciğerimin gayet normal olduğunu gördük ve biraz rahatladık. Çünkü bu hastalıkta karaciğer hemen bozulurmuş. Ki zaten bu hastalık 30. haftalarda çıkar ve 37. haftada bitermiş.Biz cuma günü gayet rahat eve geri döndük yine de pazartesi sonuçlar İstanbul'dan gelir iyice rahatlarız dedik. Pazartesi günü yani 1 eylül günü saat 17.00 doktorum aradı ben gayet mesut sonuçlar iyi di mi diye sordum. oysa doktorum Esracım sonuçlar çok yüksek 1.2-1.3 çıkması gereken değer 40 çıkmış yarın gel saat 8 gibi bebiş olsun dedi( Ben normal doğum olabilir mi? Denemek istiyorum dedim. yarın bakarız dedi. Tabi bizi aldı bir telaş. Hemen aileler arandı biri İzmir biri Bursa'dan bin bir zahmet arabalarda yer bulundu ben temizlikçileri çağırdım ev 11 e kadar temizlendi. Gece annem geldi. ve ben bütün gece uyuyamadım. abdest oldum dua ettim. Sabah hastaneye gittik ve benim isteğim üzerine doktorum açıklığım var mı diye kontrol etti. 2 cm açıklığım varmış. Doktor eğer bu hastalık çıkmasa 2 gün sonra normal ağrınla gelecekmişsin canım dedi. Ancak bu durumda istersen suni sancı verebiliriz ancak ne zaman olur doğum bunu bilemeyiz dedi. Doğum anında bebek oksijensiz kalabilir. Karar senin ben ikisini de deneyebilirim diyorsan sen bilirsin hemen karar ver dedi. Ben bir eşime bir anneme baktım fedakarlık yapmam gerekiyordu. Evet normal doğumu gerçekten çok istiyordum ancak bebeğim için bunu yapmayabilirdim. Karar verdim ve sezaryen istiyorum dedim 8.30 da karar verdim 9.07 de kızımın o güzel sesini duydum. Spinal anestezi olduğu için eşimi de ikna ettim o da ameliyata girdi ve bu güzel ana şahit olduk. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Uzun oldu dostlar ama paylaşmak istedim sizinle. Benim prensesim Ece'm dünyaya geldi. Allah'ım her isteyene nasip etsin.Meleklerimize kavuştursun bizleriiii:))))