Gebelik kolestazi,bayram tatili,dogum...

Yaa ne güzel kendisi gelmiş . inşAllah benimki de gelir sezeryqn gününden önce Rabbim size de saglikli güzel doğum nasip etsin
İnşallah canım inşallah zaten o tarz bebekler erken doğum eğilimindelermiş. Hem belki suni sancı ile normal e doğumu da başlatabilir doktor. Çok teşekkür ederim sana da kolay ve doğal doğumlar dilerim kendime de :))

merhabalar, bende gebelik kolestazı geçirdim değerlerim çok ani yükseldi benim cts günü gece kaşıntım başladı pazar günü doktorum yoktu pzt günü hemen gittim salı sabah aç karnına tahlil verdim değerlerim 450-280 di kadın Doğum doktorum ve dahiliye gastroentroloji bir gun bekleyelim dediler çarş sabah yeniden kan verdim değerlerim 650 ye yukseldi ve ursactive kullandığım halde hızla arttı ve Çarş akşam yeniden kan verdim değerim 1200 e çıktı Perş gününe 34+5 de Doğum yaptım şöyle ki saatimi bile beklemediler 7 de sezeryene girecektim ama 4 de acilen aldılar bebeğin kalp atışları düşmeye başladı diye, ciğer geliştiricileri yapmışlardı zaten ona rağmen bebeğim yoğun bakımda kaldı 10 gün çok şükür şimdi 5 aylık oldu kızım iyiyiz, gebelik kolestazı genetik bir durum bizde halamda ve iki ablamda da gebelik kolestazı çıkmıştı 2. Gebelikte çıkma olasılığı çok çok yüksekmiş allah yardımcımız olsun, inşaallah sağlıkla kavuşun bebeğinize

Evet genetikmis bizde kimsede yok benim kız kardeşim yok gerçi ama teyze hala anne kimsede yok

Degerlerin cok firlamis canim Allah korumus çok sukur kavusmussun darisi basimiza.

Bayram tatiline denk geldiginden galiba dr suni sanci hic demedi direk sezaryen dedi hayirlisi artik bende acilmasiz belirtisiz suni sanciyi göze alamadigim için bisey demedim uzun sürer bebek strese girer diye.eger bi belirtim olursa belki deneriz

Canim pztsi dememis miydin dogumu bi daha ki pztsi mi? Gebelik kolestazi olan bi bebegi tehlikeye atmazlar canım genelde direk sezeryana alıyorlar

Resmi tatil gunlerinde tüm ekibin hastanede olmasi hastanenin buyuklugune goredir. Ama egitim arastirma hastanesi ise mutlaka her branstan nobetci uzman ve asistanlar bulunur. Herseyi asistanlar yapar gerekli durumlarda uzmanlara danisir. Ama uzmanin sadece danistiginda haberi olmaz o hastanin orda oldugundan yapilan tedaviden de mutlaka haberi olur. Riskili bir durum gorurse kendisi mudahale eder. Hastanelerde en cok nobetci ekip anestezi ekibidir doktorundan teknisyenine ortalama bir arastirma hastanesinde gecede 5 nobetci bulunur uzman asistan teknisyen gibi.. cunku anestezi sadece ameliyata girmez yogun bakim ve gerekirse buyuk travma hastalarida onlarindir. Kadin dogum klinigindede yine en az 3 kisi bulunur. Cocuk icin hastanenin potansiyeline bagli olarak mutlaka yine 1 asistan 1 uzman bulunur ama hastane kucukse uzman icapci olarak cagirabilir. Yani gerektigi durumda hastaneye cagrilir.

Ozellere gelicek olursak.. resmi tatillerde cok buyuk bir ozel hastaneye gitmiycekseniz gitmeyin. Ozel hastaneler tam brans nobet tutmazlar. Icapcilik com yaygindir. Her hastanr kendi yogun oldugu bransta nobetci birakir. Evet devlet hastanelerinde tatilde doktoru az gorursunuz ama ozelde hic goremeyebilirsiniz.

Cok teşekkür ederim cevabiniz için 6 hazirana bir devlet hastanesinde Doğumum planlandi dediğimiz gibi dr icapci olarak anestezist nöbetçi olarak hastanede bulunuyormus

Merhaba arkadaşlar
Bende de gebelik kolestazı vardı ama değerlerim aorı yüksek değildi ilk bebeğim 37+0 da kendi doğdu suyum geldi ikinci bebeğim de 37+3te suyum gelerek kendi doğdu. 28.06da doğum yaptım ama gebelik takibi bilgilerimi buraya nerden gireceğim bilemedim

Merhabalar alt ast tahlillerini aç karnına mı yaptırmak gerekiyor?

Merhaba, çok uzun zaman olmuş konunun üstünden , bAn 32. Haftada koleztaz olduğumu öğrendim 15 gün hastanede yattık alt 370 ast 240 olmuştu, ilaca başladım ursactive şuan alt 96 ast 60 ; 37+0 da alacağız dediler ama hastane de yattığım sürede ciğer geliştirici yapmadılar şuan takıldığım bi konu ben gibi olan var mı bebek solunum sıkıntısı yaşadı mı? Bi de özel düşünüyorum üniv hastaneleri çok karışık ve zor, inşallah bi sıkıntı olmaz yorumlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…