Gebelik kesesinin sezeryan dikislerinin uzerine yerlesmesi

Arkadasinizla gorusuyorsaniz sorabilirmisiniz onunda tam olarak sezeryan dikisinemi yapisikmis oyleyse umut olur benim icin cok sevinirim sorup bana cevap yazarsaniz
Gorusmuyorum maalesef ama evet hatirliyorum tam sezeryan dikisine yapısıktı kese.yalniz oyle oldugu dogumda anlasildi.Zor bir dogum olmustu...O da ikinciye hemen hamile kalmisti ilki 4-5 aylikken

İlki zor oldu diyip genellikle korunulmuyor bunu gözlemledim ben de. Çok da erken daha vücut iyileşmedi 2. Hamileliği nasıl kaldıracaksınız? Bir de sezeryan dikiş yerleri çok gerilecektir. Sağlıkla doğmak nasip olsun. Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcın olsun canım baska bir doktora daha gorun iyi bir doktor seç hakkında hayırlısı..

doktordan kaçınca tehlikeyi atlatmışoluyor musun? belki doğru söyledi şu anda çok ciddi sağlık tehliken var ve geride 10 aylık bebeğin var tamam 2. de olsa iyi olur ama o henüz bir kese daha bebek bile değil. kendi yaşayan bebeğini annesiz mi bırakacaksın korkuyosun diye.

Iki dakikalik muayene ve tek dr karari ile sezeryan olmakda cok mantikli degil ben kacmiyorum en dogrusu neyse onu yapmaya calosiyorum ve suan ihtiyacim olan sey elestirilmek degil tesekkurler ama fikirleriniz icin yinede

Sezeryan yerine yerleşince ne oluyormuş ?

Iki dakikalik muayene ve tek dr karari ile sezeryan olmakda cok mantikli degil ben kacmiyorum en dogrusu neyse onu yapmaya calosiyorum ve suan ihtiyacim olan sey elestirilmek degil tesekkurler ama fikirleriniz icin yinede
o zaman bir doktora daha git 3. görüş alırsın çünkü bu işler şakaya gelmez canım ben senin için endişelendiimden öyle yazdım biraz sert olduysa kusura bakma.

2 kere dış gebelik oldum ikisini e tüplerdeyedi. Ama dış gebelik sadece tüpte olmuyor karın boşluğunda rahimde yanlış yerde de olabiliyor. 1. Dış gebelikte gece çok acil ameliyat a alınıp sezeryan şeklinde ameliyat oldum. Bu benim 1,5 sene sonra yaşadığım 2. Dış gebeliğimi tetikledi. Sezeryan ameliyatlar sorasında içeride yaralar dikişler yapışıklık oluşturuyor . Bunlar da kesenin ona yapışmasını ve yanlış yerde gebelik oluşmasını etkiliyor.
.perinetıloji bölümüne gitmelisin.
Evet bahsettiğim şekilse dış gebelik olarak geçiyorsa çok riskli bir surum iç kanamaya neden olup anneyi öldürebiliyor .

İşinde uzman, bi kaç doktora daha gitmelisin..

S siseka Simdi arastirirken gordum canim seni insallah tekrar tekrar sorulmus olmuyordur ama sonuc ne oldu?

S siseka Simdi arastirirken gordum canim seni insallah tekrar tekrar sorulmus olmuyordur ama sonuc ne oldu?
Tesekkur ederim.ben birkac dr gezip ameliyat gunume bir gun kala bir profa gitti ve ameliyat en son care olsun ben kurtaj yaparim dedi ve cok sukur sorunsuzca atlattim bu hafta bhcg degerimde sifirlandi sayilir.Allah kimseye gostermesin simdi tek korkum tekrar gebe kalmak istiyorum ve kesenin yine sezeryan dikisleri uzerine tutunma olasiligi.ilk adetimden sonra tekrar dr gidip bu konuyu ayrintilari ile konusucam insallah hayirlis olur.

Arkadasinizla gorusuyorsaniz sorabilirmisiniz onunda tam olarak sezeryan dikisinemi yapisikmis oyleyse umut olur benim icin cok sevinirim sorup bana cevap yazarsaniz
ilk kez duyuyorum ama soylede bir durum var benim kizim sezeryanla dunyaya geldi 3 sene sonra hamile kaldim k.rengi lekelenme sonrasi dusuk oldu ki bebegi kalp atislarini gormustuk simdi yine hamileyim yine k.rengi lekeler var dunde kvalideme söyledim. Acaba sezeryan olduğum için mi bunlar oluyor çünkü kızım da çok rahat hamilelik geçirdim hiç lekelenmen falan olmamıştı ama bu son iki gebeliğimde sürekli kahverengi lekeler ağrılarda var ins bu bebegi dusurmem Sezeryandan sonra oldu bunlar acaba sezaryenle alakası var mı sizin konumunuzu görünce düşüncelerim netleşti tabi doktorumla konuşmam gerekiyor bu durumu

kafama şu takıldı sezeryan dikişleri diyorsunuz ya o dikişler kaynamamış mıdır acaba

kafama şu takıldı sezeryan dikişleri diyorsunuz ya o dikişler kaynamamış mıdır acaba
Kaynamista olsa orada hasarli bir bolge var artik eskisi gibi degil ve oradaki kaslar rahmin icindeki gibi kuvvetli de degil...zedeli ve bebek buyudukce o kisim iyice tahrip oluyor ve kanamaya neden olabiliyormus kaynamista olsa yarayi tekrar aciyor gibi dusunun.bu yuzden ismi sezeryan skar gebelik skar yara demek yani yara uzerinde gebelik diyebiliz.

bundan once bir yorum daha yapmistim onu okudunuzmu benim bir kizim var sezeryan oldum 3 sene sonra hamile kaldim hersey yolunda giderken 7 haftalik dusuk yaptim bir hafta kahverengi akinti sonrasinda simdi yine hamileyim yine kahverengiler var kizimda boyle birsey yasamamistim ben leke falan acaba diyorum sezeryan yeriylemi alakali bir sikinti var kac kere dr a gittim dr lar sonucta alttan muaeyene ettiler kurtaj bile oldum sezeryanla alakali birsey olsa soylerlerdi degilmi

Cok sukur sevindim :) Zor da olsa bazi kayiplar icin sevinme zorunlulugu olan buyuk bi kitle var aslinda.
Gecmis olsun dilerim gonlunuze gore en hayirli zamanda guzel haberler alir sorunsuz ilerleyen bi gebelik yasarsiniz.

Bende dis gebelik tedavisindeyim.Netlesti ve bugun ignem yapildi.

Dusukte kahverengiler ne zaman olmustu?
Bide simdi ne zamandir oluyor?
Kontrollerdeki durumda onemli tabii?

Sezeryan skar dusukle sonuclanan bir rahatsizlik degil usg de bebegin yerlestigi yere bakip tespit ediliyor bunuda her dr goremiyor malesef dr un cok ayrintili bakip isinde iyi bir de olmasi lazim.ben sizde boyle bir sorun oldugunu sanmiyorum cunki dusuk yapip kendiliginden iyilesecek bir rahatsizlik degil cunki olumcul sonuclara varabiliyor tedavi edilmezse ben kurtaj oldum ama 3 4 gunde bir kontrole gittim kan verdim degerlerim takip edildi.en iyisini dr nuz bilir ama pek sanmiyorum sezeryan skar oldugunuzu

Ben dusuk yapmadim kurtaj oldum kanama olmamasi icin de kesenin icini bosaltti gebeligin devam etmemesi icin ve kesenin kendiliginden yok olmasini bekledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…