- Konu Sahibi SUDENAZ222
-
sanırım sorabileceğim yer burası:)
göğüsuçlarında hassaslaşmayı duydum çok ama hamile arkadaşlar bu hassaslaşan göğüsuçları büyüyormu??
ben 28 temmuz 2006 tarihinde evlendim 6 ay korundum doğal yollarla sonra şubatta korunmayı bıraktım eylül ayına kadar uğraştık ama olmadı eylül ayında özel bir hastaneye gittim bana hiç bir şey demeden 2 tahlil hemen klomene başladım ilk olarak 2 doz olamadı 2 ay 3 toz oda olamdı 3 ay gel dedi tırstım 4 çıkaracak ilacı eşimin tahlilerini bile istemedi hemen dışarad başka bir kadın doğumcuya gittim o eşimin tahlillerini ve benden hsg yani rahim filmi istedi hormon değerlerim normaldi hsg çekilirken kendimi çok kastım çok canım yandı ve hasıl tüplerimin biri tıkalı çıktı aylarda kasım sonu tüpüm tıkalı çıktığından dolayı kadın doğum uzmanı beni üniversite hastanesine loporoskopi ameliyatına gönderdi ameliyatla tüpün tıkalı olup olmadığına bakacaklardı bende üniversite hastanesinde asistanların eline kalmayayım diye hocadan randevu aldım oda 4 ocak'a randevu verdi 4 ocakta gittim oda ameliyat önerdi ama o arada yumurta takipim gerekli utrasyonlar tüm tahlillerim yapıldım ve martın 12 sine ameliyat günü verildi ameliyatımı oldum tüpler tıkalı değilmiş sadece kendimi çok kastığımdan spazm oluşmuş 17 marta hocayla randevum vardı gittim gayet sağlıklısın bebeğim olmaması için bir sorun yok ama olmamış dedi ameliyat nedeniyle eşimle görüşmem 1.5 ay yasaktı bu arada oda yeni bitti mayıs 22 de hocayla randevum var bakalım ne olacak kolay hamile kalmam için ilaç verecek bu arada eşimdede hiç problem yok işte böyle sapa sağlamken ameliayt bile geçirdim demekki olmayınca olmuya nasip şimdi bekliyorum inşallah rabbim nasip eder
kızlar evlendigim aylarda korunmaya karar verdik ama hap felan kullanmadım sontr aradan 6 ay felan gecince artık bebegimizn olmasını istedik korunmayı bıraktıktan 4 ay kadar olmadı hep sonuıc negatif oluyodu neyse dedik bi dr gidelim bişey vars aeger önlemini erkenden alalım ilk gittigim dr bana ganofen verdi ve bana dediki bunu 3 ay kullan olmasa eger gene gel neyse ben o ay basladım kullanmaya kullnadıgım ayda olmadı gene ilaclara basladım neyse 2 ayda olmadı 3 ay oldugunda ben adet olmadım tamam artık hamileyim 5 gün gectikten sonra test yaptım negatif işte cevran dedi erken yaptın bekle bekledim aradan 6 gün felan gecti gititm kan testi ayptırdım tabi daha hiçbi bilgim yok hamilelelik mkonusunda şimdiki kadar kan testide negatif cıktı biz o dr gimek istemedik cünküğ cok ilgisiz bir dr baska bi dr bulduk ve ona gittik ben bol bol su içitim artık patlıcam önceki dr öyle gördüm ya bu dr dediki hayır idrar torbanı bosalt alttan bakıcaz bern korkuyorum diger dr görmedim ya neyse baktı deid kist kaplamıs yumurtalıkları patlamak üzereler hemen bana yasmin verdi kullandım eger erimese dedi ameliyat yasminide kullandım kistler cok sükür gitti tabi bu arada baska sorunlar oldu dr gitmedim bundan sonra daha temkinliyiz ya dr iyice arastırdım ve cok güzel bir dr buldum gititm durumu anlattım oda bana dediki bu ay klomen kullan bakalım ne olucak kullandım gene olmadı dedi bunun geregi yok sana igeney gecice ve kendime igne vurma deneyimim basladıigneyi kullandık dr gidiyoduk bu arada 2 günd ebir dr bana 1.5 saat uzak dr bakıyor cok iyi bu ay kesin hamile kalıcaksın bizd ene sevinç kesin hamile kalıcam diye kendimi odakaldım ama ay sonu geldi gene malesefff o ay ara verdik 2 ay gittigimd egene igne gene durum cok iyi gene hüzün olmuyor bu arada bende bir iltihap basladı anlatmma dr gittim dr baktı enfeksiyon hemen antibiyotik iltihap kurutuuc igne kullandım bi ara kesidi rahatladım dr dedi gel rahim filmi cektircez gititm cektirdim bir kanal tıkalı hiç gözükmüyor dr dedi sol taraf acık ama bu durumda hamile kalırsın ama zor ve uzun olur dedi ama bu ay gene igne ile tedaviye baslıyal gene basladık gen sonuc hüsran yaz geldi ailemin yanına gittim 3 ay ara verdim geri geldigim de dr bana laparoskopi dedi tamam dedik neyse laparoskopi oldum o 3 ay içerisind ediger kanalda tıkanmıs ve yumrutalıklaır benek benek kistlerle kaplıymıs ve o iltihapların sebebide kanalrdanmsı hastaneden cıktık dr dedi hersey cok iyi 2 ay dinlen ne olucak tabi 2 ayda gene hüsran ve gecen ay asılama yaptırdım 3 yumruta var hersey cok iyi gene olmadı artık umudumuz bu aydan sonra inş.... işte benim hikayemde bu arkadaslar
:) Hemen hemen hepsını yasadım Ama ılk Gebelıkte yasamadım kesınlıkle hatta hıc bırını dıyebılırım :) Suan 16 haftalık hamıleyım yasamadıgım sık yok :) Bıde sunu Eklemek ıstıyorum Hamıle kalınca ellerım baya kurumaya basladı:) Nasıl ogrendım hamıs kaldıgımı onuda anlataım :) Ben korunduktan sonra dogum kontrol hapı bırakmıstım ustune bı adet gordum sonrasında gormedım ama adet gecıkmelerımden once cok asırı uyumaya basladım as ermeye basladım herkes benım hamıle oldugumu soyluyordu :) ama ben ınkar edıyordum tabı hamıle olmadıgımı dusunuyordum cunku henuz adet gecıkmem olmamıstı neysekı adetım 7 gun falan gectı 12 subat :) aıle mahkemesı kurulmus bız esımle bosanmak uzereyken son bı sans verdım 14 subat ( Sevgılıler gunu ) gecıkme oldu 9 gun Test yapmaya karar verdım tabı bu esnada esımle aram acık :) oda suprız yapmaya calısıo hedıye falan fılan:S ben test yapınca olumlu sonuc aldım ıstemedıgım bı hamılelıktı aksam esımle bulustuk o bana hedıyesını verdı bı cafede oturuyoruz bende ona hamılelık testını uzattım :) Acınca sok olduu nasıl heyecan anlamadımm herkesın ıcınde sımsıkı sarılacaktı duuur dedım =)) Aramız bozukk sana bı sans verdım ıyı degerlendır ama bu cocugu ıstemıyorum dedım ( tabı agzım ole dıo ama allah korusun buyuk konusmım ben kurtaj olacak kadında dıılım ) Sacmalama dedı bu cocuk bızım yuvamızın dagılmaması ıcın allah tarafından gonderıldı nasıl soylersın oyle bırsey :) ama ınanırmısınız ılk hamılelıgımde bıle bu kadar heyecanlı oldugunu gormedımm suan cok zor bı hamılelık gecırıyorum ozellıkle tansıyon dusuklugu benı bıtır dı :) eh ıste benımde hamılelık maceram bu gercı ılk hamılelıgım daha onemlı Onu kısacık anlataım.. Ilk hamılelıgımde Tedavı Gormek ıcın gıttıgım doktora Yuzde yuz bende kıst oldugu soylendı asla cocuk sahıbı olamayacagım soylendı ustune de adet olmam ıcın ılac verıldı ama ben kullanmadım o ılacları ıkı gun sonra test yaptıgımda hamıleymısım :) o Doktoru bogmak lazım aslındaaaa ya onu dınleıp o ılacları kullansaydımm cocugumu dusurebılırdımm bebegı nasıl olurda kıst goruo onuda anlamıs degılım
1-Mide bulantısı ARA ARA BULANTIDAN ÇOK AĞIRLIK
2-Baş dönmesi YOK
3-Tansiyon düşmesi YOK
4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık VAR
5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP ARA ARA AĞRIMA
6-Kirpiklerin karışması BİLMEM
7-Bel ağrısı VAAARR
8-Akıntı artması VAR
9-Göğüslerde hassasiyet HEMDE NASILLL
10-Göğüslerde şişme OLDUKÇA ÇOK
11-Göğüs uçlarının acıması VAR
12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması HAFİF
13-Sık idrara çıkma EVET
14-Uyku hali HER ZAMAN:))
15-Halsizlik AR
16-Ağızda kuruluk YOK
17-Ağızda metal tadı hissetmek YOK
18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması) YOK
19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)
20-İdrar kokusunda değişme VAR
21-Kokulara aşırı hassasiyet YOK
22-Gazlı olmak ÇOOOOKKKK
23-Mide yanması ÇOOOOKKK
24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi TERLEME
25-Bel kalınlaşması
26-Adet gecikmesi HENÜZ DEĞİL BEKLİYORUM
27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) YORGAN ÖRTMEYE BAŞLADIM
KIZLAR HAMİLE DEĞİLİM YANİ ADETİME BİR KAÇ GÜN VAR AMA YİNEDE DENEMEK İSTEDİM BAKALIM NELER OLACAK?
bende bunlar var şimdilik..
4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık....
5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP.......
7-Bel ağrısı
8-Akıntı artması
9-Göğüslerde hassasiyet
13-Sık idrara çıkma............
14-Uyku hali...........................
15-Halsizlik..................................
16-Ağızda kuruluk...................................
20-İdrar kokusunda değişme...........
21-Kokulara aşırı hassasiyet
22-Gazlı olmak .......
25-Bel kalınlaşması
26-Adet gecikmesi
1-Mide bulantısı _________ çok az
2-Baş dönmesi _________ çok az
3-Tansiyon düşmesi _____ evet
4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık _________ bariz bir şekilde
5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP ____ az
6-Kirpiklerin karışması ___________________ hiç farketmedim
7-Bel ağrısı ____________________________ zaten sorunum olduğu için gebeliğe bağlamadım
8-Akıntı artması ________________________ olmadı
9-Göğüslerde hassasiyet ________________ çok fenaaa
10-Göğüslerde şişme ___________________ hem de nasıl
11-Göğüs uçlarının acıması ______________ of offf
12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ___ evett
13-Sık idrara çıkma _____________________ bıktıracak kadar
14-Uyku hali __________________________ hiç uyanmadan desem yeridir
15-Halsizlik ___________________________ allahtan vitamin takviyesi alıyordum
16-Ağızda kuruluk _____________________ olmadı
17-Ağızda metal tadı hissetmek __________ az
18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması) ______ olmadı
19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)_ olmadı ( galiba )
20-İdrar kokusunda değişme _______________________ bir fikrim yok :)
21-Kokulara aşırı hassasiyet ______________________ en sevdiğim şey olan sigaradan tiksinecek kadar
22-Gazlı olmak ________________________ evet
23-Mide yanması_______________________ zaten ülserim var bayağı sıkıntı çektim
24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi ___________ olmadı
25-Bel kalınlaşması ____________________ daha tahlil sonucunu almadan hem de
26-Adet gecikmesi _____________________ e kaçınılmaz
27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) _____ olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?