• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Hikayeleriniz, Belirti Listemiz ve de Umutlarımız!!

ADET GECİKMESİNDEN ÖNCE HAMİŞLERDE GÖRÜLEN BELİRTİLER

____________27 HAMİŞ ARASINDANNNNNNNNNNNNNNNN_____________

1-Mide bulantısı......................................... ......................13 hamişte görüldü

2-Baş dönmesi........................................... .....................5 hamişte görüldü

3-Tansiyon düşmesi........................................... .............4 hamişte görüldü

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık......................................8 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP............................14 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması......................................... .............1 hamişte görüldü

7-Bel ağrısı............................................ .....................9 hamişte görüldü

8-Akıntı artması........................................... ...................6 hamişte görüldü

9-Göğüslerde hassasiyet........................................ ........15 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. ........11 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................7 hamişte görüldü

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ......................6 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma............................................. ......11 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................9 hamişte görüldü

15-Halsizlik......................................... ..........................10 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk........................................... ..............4 hamişte görüldü

17-Ağızda metal tadı hissetmek......................................... 3 hamişte görüldü

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için).....................1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................... .............4 hamişte görüldü

21-Kokulara aşırı hassasiyet .................................................. ...7 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................9 hamişte görüldü

23-Mide yanması........................................... ........................2 hamişte görüldü

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi

25-Bel kalınlaşması...................................... .........................2 hamişte görüldü

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) ........................6 hamişte görüldü

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

28-Ellerin kuruması.......................................... ..........2 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık....................................... ..............4 hamişte görüldü

30-Vücut ısısının yükselmesi ..........................................1 hamişte görüldü

31-Lekelenme olması (açık pembe,kahverengi,çok az kan gelmesi).......................3 hamişte görüldü

32-İştahın açılması (aşerme).......................................... ...4 hamişte görüldü

33-Göğüs ucu halkasında kabarcıklar oluşması......................................3 hamişte görüldü

34-Aşırı kulak çınlaması......................................... ................1 hamişte görüldü

35-Gece uykusuzluk çekme............................................. ..........2 hamişte görüldü

HAMİŞLERİMİZ SİZLERDEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ....KOCA SİTEDE 27 TANE HAMİŞMİ VAR? BİZE ADET GECİKMENİZDEN ÖNCEKİ BELİRTİLERİNİZİ YAZINIZ...a.s. a.s.

1-Mide bulantısı_________adet geçmeden olmadı

2-Baş dönmesi__________olmadı

3-Tansiyon düşmesi_______olmadı

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık_________olmadı

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP______olmadı

6-Kirpiklerin karışması______________________dikkat etmedim

7-Bel ağrısı______________________________olmadı

8-Akıntı artması____________________________vardı

9-Göğüslerde hassasiyet_____________________vardı

10-Göğüslerde şişme________________________-vardı

11-Göğüs uçlarının acıması_____________________vardı

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması_____________olmadı

13-Sık idrara çıkma______________________________olmadı

14-Uyku hali__________________________________olmadı

15-Halsizlik___________________________________olmadı

16-Ağızda kuruluk_______________________________olmadı

17-Ağızda metal tadı hissetmek______________________olmadı

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)________olmadı

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)____bi kaç kişi dedi

20-İdrar kokusunda değişme____________________________dikkat etmemiştim ama şimdi var

21-Kokulara aşırı hassasiyet___________________________olmadı

22-Gazlı olmak_____________________________________vardı

23-Mide yanması____________________________________olmadı

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi__________________________olmadı

25-Bel kalınlaşması__________________________________olmadı

26-Adet gecikmesi___________________________olmadan öğrendim

27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) __________olmadı

burdaki olmadı dediğim belrtilerin hepsi adet gecikmesinden 6 gün sonra filan başladı diyebilirim ben erken öğrendiğim için bitek göğüsle ilgili olanlar bende belirdi

arkadaşlar adetiniz geçmeden hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz. benim 7 gün sonra adet olmam gerekiyo. sadece birgün korunmasız ilişkiye girdik. göğüslerim çok hassaslaştı ağrı var. birde halsizlik var ama ben havalrın birden ısınmasına bağlıyorum. kan testimi yaptırdınız yoksa eczanede satılan gebelik testiylemi öğrendiniz. bilgilendirirseniz çok sevinirim. hoşçakalın....

Arkadaşlar yok mu hiç kimse hikayesini paylaşacak???
Nerelerdesiniz?
Hamile değilim ama ben anlatayım....
2 yıllık evliyim. polikistik overliyim. Evlenir evlenmez bebiş istedim(zor gebe kalacağımı düşünüyordum) Klomen tedavisi sonuçsuz kaldı. Rahim filmi çekilemedi. Çok dar tekrar gel demişti doktor. Tabi ben salakmıyım.Asla gitmem demiştim, o bir işkence idi benim için.Rahim filminden sonra adet günümde olmadım yine. Tam adet olması için fatlutal aldım kullanacaktım dedim birde test yapayım gördüm çift çizgiyi. eşimi uyandırdım ama o pek inanmadı. Hemen doktordan randevu aldım gittim keseyi gördü. Eşim ben dönünceye kadar herkese haber vermişti tebrikleri alıyordu :) ama sevincimiz yarım kaldı.Hala düşünürüm acaba rahim filminden önce mi gebelik oluşmuştuda o anda mı zarar gördü diye. Bebeğimin kalp atışlarını defalarca kontrollere gitmeme rağmen hiç duyamadık ve kanamamın başladığı dönemde kürtaj oldum:( şimdi üzerinen 8ay geçti. Her ay umutla bekliyorum acaba olur mu diye.

bende de polikistik over var. ilk doktorum korkutuyodu beni zor hamile kalırsın diye ama sonraki doktorum muayene ettikten sonra durumun çok vahim değil polikistikler gebe kalmana engel olacak kadar yoğun da görünmüyo diyip beni rahatlattı. doktor çok önemli cidden. şimdi polikistik overimi aklıma bile getirmiyorum :) inanıyorum hamile kalacağıma :)

Kızlar ben henüz yeni bıraktım korunmayı, yumurtlama döneminede getirdim ilişkiyi, gebelik testi için en az bir hafta beklemem gerekiyo dimi.
Peki daha erken anlaşılabilirti olmazmı,varsa söylermisiniz.lütfen.çok heyecanlanıyorum yaa

1-Mide bulantısı_________feci dercede

2-Baş dönmesi__________akşamları

3-Tansiyon düşmesi_______çok oldu kulk çınlamaları dahil
4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık_________oldu
5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP______evet özellikle sol tarafta

6-Kirpiklerin karışması______________________dikkat etmedim

7-Bel ağrısı______________________________son gün çok vardı
8-Akıntı artması____________________________hemde nasıl
9-Göğüslerde hassasiyet_____________________geciktikten sonra oldu
10-Göğüslerde şişme________________________-vardı

11-Göğüs uçlarının acıması_____________________vardı

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması_____________olmadı

13-Sık idrara çıkma______________________________20dk da bir
14-Uyku hali__________________________________olmadı

15-Halsizlik___________________________________olmadı

16-Ağızda kuruluk_______________________________olmadı

17-Ağızda metal tadı hissetmek______________________olmadı

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)________olmadı

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)____bi kaç kişi dedi

20-İdrar kokusunda değişme____________________________dikkat etmedim
21-Kokulara aşırı hassasiyet___________________________hem de nasıl
22-Gazlı olmak_____________________________________yok
23-Mide yanması____________________________________akşamları oldu

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi__________________________olmadı

25-Bel kalınlaşması__________________________________olmadı

26-Adet gecikmesi___________________________tabii ki:

27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) __________olmadı

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Peki bu saydığın belirtiler daha ilk haftada olurmu ki, sanki daha sonraki aylara ait şikayetler gibi geldi bana.
mesela mide bulantısı en erken ne zaman olr

arkadaşlar adetiniz geçmeden hamile olduğunuzu nasıl öğrendiniz. benim 7 gün sonra adet olmam gerekiyo. sadece birgün korunmasız ilişkiye girdik. göğüslerim çok hassaslaştı ağrı var. birde halsizlik var ama ben havalrın birden ısınmasına bağlıyorum. kan testimi yaptırdınız yoksa eczanede satılan gebelik testiylemi öğrendiniz. bilgilendirirseniz çok sevinirim. hoşçakalın....

heidi28 sana tavsiyem acele etmemen. Eğer kafana sürekli takıyor başka birşey düşünemez halde isen doktora git kan tahlili yaptır.
Adetlerin düzenliyse bekle 7 gün sonra adetin 2-3 gün gecikince test yap.
erken öğrenmek genellikle belirtilerle oluyor sanıyorum. ve hissediyorlar.Ama çok isteyen bir kişide gebelik olmasa dahi kendini gebe hissedebiliyor ve mide bulantısı dahil bütün belirtileri yaşayabiliyor. O nedenle beklemeni sitede yazılanları takip etmeni öneririm.

Kızlar ben henüz yeni bıraktım korunmayı, yumurtlama döneminede getirdim ilişkiyi, gebelik testi için en az bir hafta beklemem gerekiyo dimi.
Peki daha erken anlaşılabilirti olmazmı,varsa söylermisiniz.lütfen.çok heyecanlanıyorum yaa

Arkadaşım, bu kadar acele etme. Sen elinden geleni yapmışsın şimdi beklemekte sıra.
Adetlerin düzenli sanıyorum.Şimdi gez alışveriş yap.Adet dönemine kadar oyala kendini. Dayanamazsan adetine 3-5 gün kala kan testi yaptırırsın.
Erkende öğrenilebilir belki ama küçük bir ihtimal.Kendini çok fazla dinleme şu belirti var bu belirti yok. Ama olan belirtileri not al. Müjdeli haberi aldığında bize yazarsın.
Aşağıdaki linki izlemeni tavsiye ediyorum.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3828401603592971565&ei=Ams1SIavFovmigLP-I3RCQ&hl=tr

heidi28 sana tavsiyem acele etmemen. Eğer kafana sürekli takıyor başka birşey düşünemez halde isen doktora git kan tahlili yaptır.
Adetlerin düzenliyse bekle 7 gün sonra adetin 2-3 gün gecikince test yap.
erken öğrenmek genellikle belirtilerle oluyor sanıyorum. ve hissediyorlar.Ama çok isteyen bir kişide gebelik olmasa dahi kendini gebe hissedebiliyor ve mide bulantısı dahil bütün belirtileri yaşayabiliyor. O nedenle beklemeni sitede yazılanları takip etmeni öneririm.

su__yakamoz ilgin için teşekkürler canım. aslında düşünmek istemiyorum ama zaman zaman aklıma geliyor. haklısın adetimi beklemeliyim. tekrar sağol canım. sevgiler:)))

ben de pek bi değişiklik olmadı.Adet günümden 5-6 gün önce göğüslerim şişti ve acımaya başladı.Bide tabi adet gecikmesi.Leke filan gelmedi.Adet olacağım gün ara ara kramp giriyodu.Bu adet ağrısından farklıydı.Bu ağrı sonucu karar kıldım hamiş olduğuma.Bence adet günü gelmeden belirti aramayın.Çünkü pek farklılık olmuyo.Bu sadece strese yol açar.Ben kazara hamile kalsam anlamazdım,herşey normal gidiyodu.

hamiş arkadaşlar lütfen belirtilerininizi ve gebelik hikayelerinizi yazın hamişliği bekleyen arkadaşlarımıza umut moral kaynağı oluyorsunuz

kızlar ben belkide hamiş değilim amaa geçen ay adetim 2 gün geldi normalde 4 gün falan sürerdi bende bi anormallik olduğunu düşünüp dr gittim ultrosonla baktı ama bebiş yokmu maalesef strese bağlı bi süre kısalması olabilir dediii zaten 2 gün sürüp bitmişti o günden beri calışmalara devam :utangac:yaklaşık 2 haftadır ilişki wardı bu ay kalmış olabilirmiyim bilmiyorum adetime var daha kendimi dinlemenin hayal kırıklığı yarattığını biliyorum dinlemiyorum amaa bazı şeyler varkiii düşünmemek elde değil mesela bendede aşırı bi ağız kuruluğu,gaz,karnımın alt kısmında sertlik var bi kaç gündür afedersiniz tuvaletede çıksam geçmiyor,halsizlik war son olarakta ve yine bi kaç gündür olan bi şişme acıma başladı.....ama diyorum ya yinede bilemiyorum ama dr um dedii döllenme olduğu andan itibaren belirtiler başlayabiliyor ve yumurtlama varsa ve kalmışsan zaten 72 saatte gebelik oluşuyor tabi belirtiler geçte çıkabilir belki olmayabilir belki bize öyle geliyor ama benim arkadaşım kasıklarında batma başlamıştı söylüyordu tek belirtisi buydu test almış ve adetine 1 hafta kala 2.çizgiyi yakalamış belki ilginç ama bu gerçek !!!!bende inş.hamişimdir kalmışsamda bu saydığım belirtiler hemen oluşabiliyormuu ???

şişme ve acıma başladı yazmışım ya kızlar göğüslerim yaniii onu yazmamışım anlamışınızdırr belki amaa tamamlayım dedim :1rolleyes:

evet benmde geçen ay öyle oldu bende hamile kalamamışım ama bu kezde hiç düşünmiycem dedim hatta bunlar olana kadar hiç düşünmüyordum ama bazı belirtiler olduğunda birde böyle belirtilerin yazıldığı bi yazıyı okuduğumuzda elbette kendimize uygun olan bişeyler buluyoruz belkide etkileniyoruz mesela belkide karnımızdaki gaz yediklerimizle ilgili fakat gebeliği gazla başlayan bi arkadaşı okuduğumuzda bu bize umut oluyor !!..yani bazı arkadaşlar diyor yaa kafanıza takmayın belirtileri düşünmeyin bu bence elde değil muhakkak etkileniyoruz...ancak yapabileceğimiz belirti olsada takmamak yoksa sonuçta gebelik belirtileriyle adet belirtileri aynı gibi buda yanıltıyo:çok üzgünüm:benim bi arkadaşım gebe kalmak istiyordu ozamanlar ben evli değildim hatta utanır testleri bana aldırırdı ne paralar verdi o testlere sonra korunmuyordu fakat kalamadı aradan 1 bucuk yıl geçti dr gittiler eşinde hiç canlı sprem yokmuş :çok üzgünüm:olsada tüp bebek demişler..şaunda bu olay içlerinde yara keşke oda daha şans olamayıpta bebeşi yakalayamasaydı yani yeterki sağlık sorunu olmasaydı..sizde ve eşinizde sorun olmadığı sürece uzmanlar araştırma yapmış 25-30 yaş arasında olan çiftler en fazla 3-4 ay içinde kalabilirmiş bu 3-4 ay olmasada şans çok yüksekmiş Allah yeterki sağlık versin ve isteyen her bayana kısa zamandan nasip etsinn...

Back