• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİK HAFTAMIZ VE KİLOLARIMIZ

Kizlar hic kilo almamak marifetmi yahu, bebeginizin ne gunahi var.. hic anlamiyorum bu zihniyeti uzgunum :KK20: Fil gibi sismekte tabi saglikli degil, ama 5 aylik bir bayanin kilo almamasi bana garip geliyor acikcasi..

ben 5 aylık hamileyim 2 kilo aldım doktor gayet iyi bebek senin kilo almanın bir anlamı yok dedi. sağlıklı beslenince çok kilo almıyorsun zaten tatlı hamur işi yeme dedi çocuğa yararı yok tatlı şeker yapabilir bile dedi...

bende 16 haftalık hamileyim o kadar dikkat etmeme rağmen ekmek ve tatlı ağzıma sürmediğim halde bileeee şimdiden 2 kg aldım bu işi anlamadım burda bi çok arkadaş nerdeyse hiç kilo almadan 5. aylarını bitirmişler eminim benden çok yemişlerdir çok kıskandım biçoğunuzu:KK23:

ben 5. ayıma girdim 2 kiloyla ama şöyle bir gerçekte var yağ kas oranın çok değişti genelde az kilo alanların yağ kas oranı değişiyor galiba birde vücut yapısıyla ilgili olduğu için üzülme ama yürüyüş yapmaya çalış bir spor eğitmeni olarak tavsiyem bu olur :)

ben 5 aylık hamileyim 2 kilo aldım doktor gayet iyi bebek senin kilo almanın bir anlamı yok dedi. sağlıklı beslenince çok kilo almıyorsun zaten tatlı hamur işi yeme dedi çocuğa yararı yok tatlı şeker yapabilir bile dedi...
Bebegim ilk bes ayda bebek ufacik birsey bende 3 kilo aldim, amma velakin 8. Ayda hala 2 kiloları duyunca garipsiyorum.. Annemde kardeşimde kilo verdi, kadıncağız hastalıklı geçirdi, güçsüz kaldı.. Hiç övülecek birşey değil.. Bebek doğunca kafadan 7-8 kilo gidiyor zaten neyin tasası bu anlamadım.. Yoksa çok kilo kesinlikle sağlıksız zaten hemfikirim.

Ve bugün itibariyle 3. kilomu da almış bulunuyorum:110: karnımda aniden şişti bu hafta da karnımın 6 aylık hamileymişim gibi gözükmesi normal midir sizce içimdeki 100 grm değilde bir kiloymuş gibi yediklerime de dikkat ediyorum neden şişmiş olabilir varsa bilen söylesino_O

merhaba arkadaşlar ben de 17. haftadayım 78 le hamile kaldım 73e düştüm hala aynı kilodayım ben mide bulanyısından kusmaktan yemek yiyemiuorum bir ara azalmıştı son bir haftadır yine başladı bebek sağlıklı olsun da önemli değil zaten 5 aydan sonra önemli dedi doktor

o kadarını bilmiyorum benim ilk hamileliğim ama çevremde gördüğüm (tabi kilolu hamile kalınmadıysa) min 8 gördüm son kiloları ama kilolu kalıp hiç kilo almayan gördüm ama zaten resmen diyet yapıyorsun alkol yok kızarma yok hamur yok tatlı yok doğal bence kiloluların doğumu kilo almadan kapatmaları ...
Bebegim ilk bes ayda bebek ufacik birsey bende 3 kilo aldim, amma velakin 8. Ayda hala 2 kiloları duyunca garipsiyorum.. Annemde kardeşimde kilo verdi, kadıncağız hastalıklı geçirdi, güçsüz kaldı.. Hiç övülecek birşey değil.. Bebek doğunca kafadan 7-8 kilo gidiyor zaten neyin tasası bu anlamadım.. Yoksa çok kilo kesinlikle sağlıksız zaten hemfikirim.

Yani hanımlar hamilelikte kilo almayıp vermek bir marifet değil kendi açımdan söylüyorum kilo veriyorum ana hiç hoşuma gitmiyor sanki bebeğimi besliyemiyirmusum gibi hissediyorum. hatta anlayamadigim yediğim halde kilo verip bebeğim nasıl kilo alıyor bilmiyorum. 95 ile hamile kaldım şu anda 93 üm bebeğim 2 kilo 300 grdi bir hafta önce bu nasıl oluyor hiç aklim ermiyor

boy kilo orantınız normal mi ? eğer değilse kilo fazlalığın varsa normal bence ... uzmanlık alanım bu çünkü

sevgili venus_kadini venus_kadini uzmanlık alanınız benim ilgimi çekti şimdi ben çok dikkatli besleniyorum tatlı, hamur işi, kızartma, patates pilav vs. bana faydadan çok zararı olan he yiyecekten özellikle de bu hamilelik sürecimin başından beri dikkat ediyorum ama 3 kilo aldım ve karnım görseniz inanılmaz şiş bu haftaya göre olmayacak bir şişlikte sizce vücudum ödem mi tuttu kendimi rahatsız hissediyorum acaba ne yapabilirim bi öneriniz var mı?

boy kilo orantınız normal mi ? eğer değilse kilo fazlalığın varsa normal bence ... uzmanlık alanım bu çünkü
Hayır canım normal değil obez cikiyorum boyum 1.65 kilo 95 di hamikelikten önce 2 yıl hormon tedavisi gördüm cikolata kisti ve pko var sekerimde dengesizlik vardı şeker tedavisi gördüm insulin direnci çıktı onun için çok kilo aldım normaldede kiloluydum ama tedavi sirasinda daha bir kilo aldım yiyip yiyip doymuyodum

Hayır canım normal değil obez cikiyorum boyum 1.65 kilo 95 di hamikelikten önce 2 yıl hormon tedavisi gördüm cikolata kisti ve pko var sekerimde dengesizlik vardı şeker tedavisi gördüm insulin direnci çıktı onun için çok kilo aldım normaldede kiloluydum ama tedavi sirasinda daha bir kilo aldım yiyip yiyip doymuyodum

çok geçmiş olsun şuan vermeniz normal o zaman değil mi zor süreçler geçirmişsiniz sonuçta :( ama biraz spor iyi olabilir bebeğin ve sizin sağlığınız için :) sağlıkla kucanıza alın

sevgili venus_kadini venus_kadini uzmanlık alanınız benim ilgimi çekti şimdi ben çok dikkatli besleniyorum tatlı, hamur işi, kızartma, patates pilav vs. bana faydadan çok zararı olan he yiyecekten özellikle de bu hamilelik sürecimin başından beri dikkat ediyorum ama 3 kilo aldım ve karnım görseniz inanılmaz şiş bu haftaya göre olmayacak bir şişlikte sizce vücudum ödem mi tuttu kendimi rahatsız hissediyorum acaba ne yapabilirim bi öneriniz var mı?

acaba çok tuz mu tüketiyorsunuz birde porsiyonlarınızı az sık yapmayı deneyin mümkünse protein ağırlıklı beslenin akşamları muhtemelen ödemdir ama her şeyden önce yüzme şansınız varsa yüzün yoksa kesin hergün 30 -40 dk yürüyüş bol sıvı alıp soda da dahil yürüyüş yaz aylarında normal gaz yapacak yemekler yememeye çalışın sütü ısıtmadan içmeyin çiğ sebze yemeyin ... bir bunları deneyelim değişiklik 2-3 haftada olur ... hamilelikte normal ama emin olun geçmiş olsun

28 haftalık hamileyim.Başlangıçta 73 kilo iken 3. ayın sonunda 69 oldum. şu anda da 70 kiloyum. Allah'a şükür
hiç kilo almadım 1 hafta önce bebeğim 26 hafta 5 gün iken 1033 gr çıkmıştı herşey normal yolunda

benim tek tavsiyem şeker ve bakkaliye ürünlerinden uzak durun

merhaba bende hamileliğimin başından beri gramlarla giderken birden bire 2,5 kilo aldım ve geçen hafta giydiğim pantolonlara şuan giremiyorum halbuki daha fazla kiloluyken giyebiliyordum şuan çok rahatsızım bir kaç mağaza gezdim hiç bişey bulamadım:( çok moralim bozuko_O

28+2 haftalık hamileliğimde 11 kg. almış bulunmaktayım... şu ara epey hızlı gidiyoruz...ümidim 15 ile sonlandırmaktı ama bu hızla gidersek 15'i aşacağız gibi geliyor bana....

Hamile kalmadan önce kendimi çok kısıtlardım ama hamile kaldığımı öğrendiğimden beri be istersem yiyorum. Pizzalar Ketçeplı mayonezli makarnalar tatlılar :KK70: ha ama şöyle bi durum var hiç bir şeyden zaten çok yiyemiyorum midem anında şişiyor. Akşam 6dan sonra midem bir şey kabul etmiyor, zaten Öncesinde de sadece 1 tabak yiyebiliyorum :) 58 kiloyken hamile kaldım bi 59 oluyorum bi 60 bi 61 :) kustuğum günler etkiliyor iki gün önce doktorda 61 çıktım dün hep kustum bugün 59 çıkıyorum işte böyle bir şey :KK49: ha bir de et yiyemiyorum aşırı mide bulantısı yapıyor :KK43:
Mayonez yememeni tavsiye ederim çiğ yumurta olduğu için toksaplazma yapabilir

25+0 dayız. 19+4ten bu yana aynı kilodayım(şimdiye kadar 5 kilo aldım). Normal mi bilmiyorum biraz endişeliyim. :KK17::KK17:
Bu arada belirteyim, kalp hastasıyım. doktorum çok kilo almamamı söylemişti ama bu kadar olması gerektiğini söylememiştir sanırım.o_Oo_O

Back
X