Gebelik-enfeksiyon

ZK_ASK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
7.953
12.360
248
Mrb kızlar konuyu ilk kez konu açıyorum yardımınızı bekliyorum. Polikistik over nedeniyle bebek için tedaviye başladık geçen yıl, bir ay ara vererek 3 kez klomen + çatlatma iğnesi kullandım son klomende hamile kaldım ama kanamam lekelenmem kesilmedi değerimde düşmek yerine düzensiz arttı. Dış gebelik ve sonum; kemoterapi iğnesi kürtaj. Doktor bir ay korun dedi ben korundum yumurtlama dönemi de korundum fakat yumurtlamadan bir hafta sonra göğüs ağrım başlayınca adetim geliyor bu sefer gecikmeyecek diye sevindim. Aylarca yıllarca korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamamışım ilaçla anca dış gebeliğe hamile kaldım deyip o rahatlıkla iki güncük korunmadım :) bekle Allah bekle adet gelmedi, insallah hamile değilimdir diyerek gittm kan verdm ki gebeymişim. Kemoterapi iğnesi narkoz kürtaj rahimden parça alıp patplojiye göndermişlerdi ilaçlar falan derken çok gözüm korktu gebeliğe sevinemedim. Doktorum bebek düşecek falan demesine rağmen düşmedi şükür gayet iyiyiz. Gelelim meseleye. Geçen hafta kahve lekelenmem olduğunda acile kan verdm kanda enfeksiyon çıktı. Kendi doktorum idrar ve kan almıştı onun sonuçlarına gittm idrar testinde bol lökosit bol bakteri görüldü yazıyor doktor enfeksiyon var dedi yeni oldugu için ilaç veremiyorum bol su ilişki yasak dedi. Şimdi araştırdığıma göre sarı akıntı tehlikeli enfeksiyon habercisiymiş. Dün sirkeli limonlu ballı su içtim o iyi geliyormuş bitkisel şeyler yapmaya çalışıyorum gebelikte hepsi içilmiyo ve enfeksiyon kapmaya çok müsait olunuyormuş. Birde kürtaj sonrası dinlenmedi vucudum hiç, yine bugüne şükür Rabbim nasip etmiş onca acımızın üstüne sevindirdi bizi. Şimdi bu durumu yaşayıp atlatan varmı? Allah nasip ederse normal doğum istiyorum ama doğuma kadar geçmezse mecbur sezaryen oluyomuşsun bol su, temiz iç çamaşırından başka ne yapabilirm sizce? Şimdiden çok teşekkürler uzun oldu kusura bakmayın :)

Geçmiş olsun tebrik ederim bu arada.
Doğal antibiyotik kullanın. Soğan doğal antibiyotiktir mesela. Bir araştırın internetten. Bulduğunuz bitki ve yöntemi de önce doktorunuza sorup onaylatın derim.

Gebelikte enfeksiyon çok sık olur, merak etmeyin Doğuma daha çok var. İlk etapta bol su ve temizlik yeterli,eğer geçmezse gebeliğin ilerleyen zamanlarında bebekte biraz büyüdüğü için antibiyotik verebilir doktor.
Geçmiş olsun, sağlıkla dünyaya gelsin inşallah.

Hayırlı olsun :) Benim ikinci gebeliğim enfeksiyon antibiyotik şeklinde ilerledi maalesef

Şükür bi sıkıntı olmadı.

Bunun dışında bilğiniz şeyler yaptım pek işe yaramadı .

Dusundugunuz kadar kotu bir durum degil merak etmeyin bol bol su icin ic camasirlanirinida ütüleyin,teharetinizi önden arkaya yapin ve arada birde tuvaletinizi yaptiktan sonra elma sirkesini sulandirip taharet yerinizi pamukla silin biraz yakabilir korkmayin.

Ben de ilk aylarda antibiyotikle geçirmiştim.bol soğan sarımsak tuketin. Elinizden suyu hiç düşürmeyin. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim kızlar Allah razı olsun. İnşallah böbreklere sıçramaz. Okuduklarım gözümü korkuttu açıkçası :) sirkeli suyla taharet alıyordum ikinci lekelenmem başlayınca bıraktım ph dengesini bozmayım diye zaten yeteri kadar şey geldi başına :) günde 2 litre içtiğm suyu 3e çıkardım hayırlısı artk

Normalde gebelikte idrardan enfeksiyon testi 24 haftadan sonra yapılır. Rahim gittikçe genişleyip büyüdüğü için savunma mekanizması yavaşlar ve bakteri ile enfeksiyonlara açık hale gelir. Fakat sizin özel durumunuzdan dolayı doktorunuz bu testi gerekli görüp erken yapmış sanırım.kürtaj , patoloji için parça alınması vs.Bunlar rahminizin savunmasını düşürmüş olma ihtimalinden dolayı. Doktorunun da ve buradaki arkadaşların da dediği gibi bol bol su iç. Iç çamaşırını sık değiştir. Benim hamileliğimde de 24. haftadan sonra bol bakteri ve lökosit çıkmıştı. Bol bol su içtim. Bir hafta sonra testi tekrarlattıgımizda bakteride lökosit de yoktu temizlenmişti. Bu konu ile ilgili internetten bir profesörün açıklamasını izlemiştim." Rahim bir göl gibi. Durgun bir gölde her türlü pislik birikir. Ama o gölde akıntı , hareketlilik olursa o pislikler akar gider. Pislik tutmaz" demişti. Özet olarak bol bol su içeceksin

İnternette her şeyin en kötüsü yazıyor sen de okuyup boşuna endişelenme. Güzel beslen, bol sıvı tüket. Hiçbir şeyin kalmaz

Mantıklı konuşmuş. Orayı hareketlendirmeye devam. İnşallah herşey yolunda gider. Teşekkür ederim :)

İnternette her şeyin en kötüsü yazıyor sen de okuyup boşuna endişelenme. Güzel beslen, bol sıvı tüket. Hiçbir şeyin kalmaz

Öyle yapacağım su hayattır.... zaten böbreklerimden kum döküyorum su içmeynce. Kısaca su olmasa bittim ben :)

Söylenmesi gerekenleri arkadaşlar söylemiş bende şunu eklemek istiyorum ph değerinin düşmesini istemiyorsan karbonatlı su ile de taharet alabilirsin ... Çok gecmis olsun.

Benimde ilk gebeligim de bebeğim karniMDA ölmüştü. Bir ay sonra hamile kaldım. Üç çocuğum var üçünde de enfeksiyon oldu gebelikte.ben ilaç kullandım çünkü aşırı derecede çoktu. Çok şükür birsey olmadan atlattı hepsini.
İlaç kullanmiyorsan en büyük tedavi bol su içmek canım. Allah sağlıkla kucagina alio büyütmeyi nasip etsin.

Söylenmesi gerekenleri arkadaşlar söylemiş bende şunu eklemek istiyorum ph değerinin düşmesini istemiyorsan karbonatlı su ile de taharet alabilirsin ... Çok gecmis olsun.

Teşekkür ederim sağolasın. Karbonatlı suyu içmeyi düşünüyordum :/ aslında çok içtim kürtajdan sonra diyet yapmıştım o ara herşeyi içtimde şimdi insan tırsıyo gebelikten dolayı

Karbonatlı suyu da yapacağım sağol :)

Sirkeli veya başka bir şeyli su kullanmayın temizlik için. PH dengesinin bozulması da bakterileri arttırabilir. Özel genital temizleyici kullanın illaki bir şey kullanma ihtiyacınız varsa.
İyi bir marka seçin.

Maşallah Rabbim acılarını göstermesin darısı tüm isteyenlerin ve benim başıma amin :))

Doktoruna danışmadan içmeni tavsiye etmem önce doktoruna sor uygun görürse iç.. normalde gebelikte karbonat vücudun ph değerini dengeliyor vücudu alkali hale getiriyor yorgunluğu alıyor ama doktor iç derse iç tabiki...

Benim de vajina bölgesinde mikrop üremesi varmış sirkeli suyla taharet yapıyorum 1 haftadan beri ama kahverengi akinti gelmeye başladı . Bi daha yapmicam bol su içsem geçer demi ? Normal doğum istiyorum ben

Benim de vajina bölgesinde mikrop üremesi varmış sirkeli suyla taharet yapıyorum 1 haftadan beri ama kahverengi akinti gelmeye başladı . Bi daha yapmicam bol su içsem geçer demi ? Normal doğum istiyorum ben

Bende de sirkeli su sonrası leke gelmişti canım. Yapma bırak bol su iç. Kaçıncı haftandasın ki? Dr progestan verdi mi leke için? İlk üç ayda enfeksiyon için antibiyotik vermiyorlar malesef

Bende de sirkeli su sonrası leke gelmişti canım. Yapma bırak bol su iç. Kaçıncı haftandasın ki? Dr progestan verdi mi leke için? İlk üç ayda enfeksiyon için antibiyotik vermiyorlar malesef

Yok antibiyotik veremem dedi işte malesef. Sirkeli suyu bırakınca geçer demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…